Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

GYIK

Olvassa el a fogászatunkkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket!

Gyakran ismételt kérdések

Kérjük, a várakozás elkerülése végett jelentkezzen be online, vagy telefonon a 06 20 55 00 942-es mobil számon!

Rendelőnkben készpénzzel vagy bankkártyával tud fizetni.

Rendelőnk a Prémium Egészségpénztárral, MKB Egészségpénztárral, OTP egészségpénztárral és a Vitamin Egészségpénztárral áll szerződésben. Igény esetén más egészségbiztosítóval is szívesen szerződést kötünk.

Zuglókártyával rendelkező kedves pácienseinknek implantátum beültetésekor az első implantátum árából 50% kedvezményt adunk.

Az első találkozás alkalmával teljeskörű állapotfelmérést végzünk, majd ezt követően részletes kezelési tervet készítünk Önnek . A vizsgálat során készítünk egy digitális panorámaröntgen felvételt, és végzünk egy teljes körű szájüregi vizsgálatot (fogazat, fogíny, arc-szájüreg). Ezt követően a konzultáció során Ön elmondja elképzeléseit, igényeit, lehetőségeit valamint mi is elmondjuk szóban, hogy milyen kezelési alternatívák vannak, azok közül az Ön számára melyeket javasoljuk.

A szóban egyeztetett alternatívákat írásos kezelési terv és árajánlat formájában megosztjuk Önnel. Amennyiben kezelési tervünket elfogadja, azonnal elkezdjük fogászati kezelését. Első lépésben dentálhigiéniai kezelés történik, mely magában foglalja a fogak tisztítását és a fogkövek eltávolítását valamint a fogak polírozását.

Az első konzultáció tartalmazza tehát a teljes szájvizsgálatot, a panoráma röntgen felvétel kielemzését hozott vagy nálunk készített digitális felvétel alapján ( melynek ára 5.000Ft) , kezelési tervet árajánlattal.

A depurálás vagy fogkövek eltávolítása minden fogászati kezelés alapja … kellene, hogy legyen.

A fogkő súlyos fogágy-betegségek kialakulásáért is felelős lehet. Ilyen fertőzött közegben semmilyen fogászati kezelés nem érheti el a kívánt hatást.

Étkezés során a fogak, a fogpótlások és a protézisek felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. A plakk, idővel a nyálban jelenlevő ásványi anyagok – kálcium, foszfát – hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt az így létrejött, meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

A fogkő súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, mely így vörössé válik, megduzzad. Étkezés során, fogmosáskor, később spontán vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, és folyamatosan fenntartja a fogíny gyulladását, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatják.

A mai modern fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Ezután a polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni.

Ezért kezdjük a kezelést depurálással!

Az implantátumot, vagy műgyökeret, az állcsontba helyezzük, a titánból készült műgyökér biológiailag rögzül, „csontosodik” az állkapocshoz. Az implantátum a fog gyökerét helyettesíti. Erre kerül egy implantátum fej és ez rögzíti a fogpótlást (koronát, vagy hidat).

A csapos fogra akkor lehet szükség, ha a saját gyökér megtartott, gyökérkezelt, de a fog koronai része nincs meg (szuvasodás következtében felpuhult, vagy letört) azt pótolni kell. A csap beültetése során egy kis csatornát fúrunk a saját gyökérbe majd gyári (titán, üvegszál) vagy egyedi (fogtechnikus által lenyomat alapján készített fémötvözet) csapot rögzítünk az előfúrt csatornába, ezt ragasztóanyaggal (kémiailag) rögzítjük, majd erre fogpótlást (korona, híd) készítünk.

Habár a fogászati implantáció széles körben elterjedt rutin beavatkozás, néhány esetben kontraindikált illetve számos kockázati tényező merülhet fel a beteg általános egészségi állapotától függően.

Kellő figyelmet kell fordítani mind a betegnek mind a fogorvosnak az általános kockázati tényezőkre. A betegeknek pontosan le kell írniuk általános egészségi állapotukkal kapcsolatos problémáikat, gyógyszerszedésüket, allergiájukat. Az orvosnak tájékoztatni kell a pácienseket a kockázati tényezőkről és részletes felvilágosítással kell őket ellátni. Az implantátum beültetése szempontjából alapvető előfeltétel a fertőző betegségektől és gyulladástól mentes szájüreg, és a beültetési helyen lévő megfelelő csont. Az implantátum integrációját befolyásoló tényezőket ( az implantátum anyaga, az implantátum geometriája, az implantátum felszíne) figyelembe kell venni.

Az implantátum a saját fog gyökerét helyettesíti. A fogászati implantátum vagy műgyökér, az állcsontba kerül beültetésre, ott biológiailag rögzül, becsontosodik, ezért is lesz rendkívül stabil és teherbíró. Ez egy kisebb szájsebészeti feltárás keretében, helyi érzéstelenítéssel történik. Ezután kb egy héttel kerül sor a varratok eltávolítására. Ezt követi egy kb.3-5 hónapos gyógyulási időszak, mely idő alatt a műgyökér „becsontosodik” az állkapocsba és elég stabil lesz az elkészítendő fogpótlás rögzítéséhez. Ha a gyógyulási időszak véget ér, behelyezésre kerül az implantátum fej, melyre a végleges fogpótlás készül el.

Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu