GYIK

Hogyan jelentkezhetek be?

Kérjük, a várakozás elkerülése végett jelentkezzen be online, vagy telefonon a 06 20 55 00 942-es mobil számon!

Milyen fizetési módok vannak?

Rendelőnkben készpénzzel vagy bankkártyával tud fizetni.

Egészségpénztárak és kedvezmények:

Rendelőnk a Prémium Egészségpénztárral, MKB Egészségpénztárral, OTP egészségpénztárral és a Vitamin Egészségpénztárral áll szerződésben. Igény esetén más egészségbiztosítóval is szívesen szerződést kötünk.

Zuglókártyával rendelkező kedves pácienseinknek implantátum beültetésekor az első implantátum árából 50% kedvezményt adunk.

Mire számítsak az első alkalommal?

Az első találkozás alkalmával teljeskörű állapotfelmérést végzünk, majd ezt követően részletes kezelési tervet készítünk Önnek . A vizsgálat során készítünk egy digitális panorámaröntgen felvételt, és végzünk egy teljes körű szájüregi vizsgálatot (fogazat, fogíny, arc-szájüreg). Ezt követően a konzultáció során Ön elmondja elképzeléseit, igényeit, lehetőségeit valamint mi is elmondjuk szóban, hogy milyen kezelési alternatívák vannak, azok közül az Ön számára melyeket javasoljuk.

A szóban egyeztetett alternatívákat írásos kezelési terv és árajánlat formájában megosztjuk Önnel. Amennyiben kezelési tervünket elfogadja, azonnal elkezdjük fogászati kezelését. Első lépésben dentálhigiéniai kezelés történik, mely magában foglalja a fogak tisztítását és a fogkövek eltávolítását valamint a fogak polírozását.

Az első konzultáció tartalmazza tehát a teljes szájvizsgálatot, a panoráma röntgen felvétel kielemzését hozott vagy nálunk készített digitális felvétel alapján ( melynek ára 5.000Ft) , kezelési tervet árajánlattal.

oklevél
A Budapest Dentcare Fogászat számára mindig fontos a karitatív aktivitás, a másokon segítés jóleső érzése. 2016 decemberében a Budapest Dentcare Fogászat egy panorámaröntgen készüléket és Dürr Dental automata előhívót adományozott a Magyar Afrika Társaság ugandai Health Centerének.
Mindemellett a Budapest Dentcare Fogászat és a Magyar Afrika Társaság karitatív fogorvos, szájsebész orvos csoportot szervez.
Amennyiben Ön fogorvos, szájsebész érdeklődése esetén jelentkezzen a Budapest Dentcare Fogászat email címén! Csatlakozzon Ön is az adományozók sorába és ismerkedjen meg a Magyar Afrika Társaság tevékenységével a www.ahu.hu oldalon!

Miért a fogkövek eltávolításával kezdjük?

A depurálás vagy fogkövek eltávolítása minden fogászati kezelés alapja … kellene, hogy legyen.

A fogkő súlyos fogágy-betegségek kialakulásáért is felelős lehet. Ilyen fertőzött közegben semmilyen fogászati kezelés nem érheti el a kívánt hatást.

Mi a fogkő?

Étkezés során a fogak, a fogpótlások és a protézisek felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. A plakk, idővel a nyálban jelenlevő ásványi anyagok – kálcium, foszfát – hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt az így létrejött, meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

Miért veszélyes?

A fogkő súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, mely így vörössé válik, megduzzad. Étkezés során, fogmosáskor, később spontán vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, és folyamatosan fenntartja a fogíny gyulladását, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatják.

Mit javasolunk?

A mai modern fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Ezután a polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni.

Ezért kezdjük a kezelést depurálással!

Mi a különbség a csapos fog és az implantátum között?

Az implantátumot, vagy műgyökeret, az állcsontba helyezzük, a titánból készült műgyökér biológiailag rögzül, „csontosodik” az állkapocshoz. Az implantátum a fog gyökerét helyettesíti. Erre kerül egy implantátum fej és ez rögzíti a fogpótlást (koronát, vagy hidat).

A csapos fogra akkor lehet szükség, ha a saját gyökér megtartott, gyökérkezelt, de a fog koronai része nincs meg (szuvasodás következtében felpuhult, vagy letört) azt pótolni kell. A csap beültetése során egy kis csatornát fúrunk a saját gyökérbe majd gyári (titán, üvegszál) vagy egyedi (fogtechnikus által lenyomat alapján készített fémötvözet) csapot rögzítünk az előfúrt csatornába, ezt ragasztóanyaggal (kémiailag) rögzítjük, majd erre fogpótlást (korona, híd) készítünk..

Kinek lehet implantátuma?

Habár a fogászati implantáció széles körben elterjedt rutin beavatkozás, néhány esetben kontraindikált illetve számos kockázati tényező merülhet fel a beteg általános egészségi állapotától függően.

Kellő figyelmet kell fordítani mind a betegnek mind a fogorvosnak az általános kockázati tényezőkre. A betegeknek pontosan le kell írniuk általános egészségi állapotukkal kapcsolatos problémáikat, gyógyszerszedésüket, allergiájukat. Az orvosnak tájékoztatni kell a pácienseket a kockázati tényezőkről és részletes felvilágosítással kell őket ellátni. Az implantátum beültetése szempontjából alapvető előfeltétel a fertőző betegségektől és gyulladástól mentes szájüreg, és a beültetési helyen lévő megfelelő csont. Az implantátum integrációját befolyásoló tényezőket ( az implantátum anyaga, az implantátum geometriája, az implantátum felszíne) figyelembe kell venni.

Mit jelent pontosan a fogimplantátum?

Az implantátum a saját fog gyökerét helyettesíti. A fogászati implantátum vagy műgyökér, az állcsontba kerül beültetésre, ott biológiailag rögzül, becsontosodik, ezért is lesz rendkívül stabil és teherbíró. Ez egy kisebb szájsebészeti feltárás keretében, helyi érzéstelenítéssel történik. Ezután kb egy héttel kerül sor a varratok eltávolítására. Ezt követi egy kb.3-5 hónapos gyógyulási időszak, mely idő alatt a műgyökér „becsontosodik” az állkapocsba és elég stabil lesz az elkészítendő fogpótlás rögzítéséhez. Ha a gyógyulási időszak véget ér, behelyezésre kerül az implantátum fej, melyre a végleges fogpótlás készül el.

rendelő
Budapest Dentcare épülete
Budapest Dentcare épülete