Valplast fogsor, rugalmas fogsor

Részleges fogpótlásra van szüksége? Őrlőfogait ki kellett húzni? Ez esetben remek megoldás lehet a Valplast fogsor, amely természetes látványt nyújt, tökéletesen illeszkedik meglévő fogaihoz, kényelmes viseletet biztosít, stabil és még fémmentes is. A Budapest Dentcare felkészült, tapasztalt szakemberekkel és kedvező árakkal vár: jelentkezzen be hozzánk!

rugalmas fogsor Valplast

Valplast fogsor: mit érdemes tudni róla

A Valplast fogsor újdonságnak hangozhat – pedig az USA-ban közel 70 éve elterjedt, bevált technológiáról van szó. Ezt a típusú rugalmas fogsort a magyar származású F. Nagy Árpád és F. Nagy Tibor találta fel, és 1954-ben kezdték forgalmazni az Egyesült Államokban. Az innováció gyorsan bejárta a világot és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ez a fémmentes fogsor rugalmasan követi a száj mozdulatait, így rendkívül kényelmes viseletet biztosít – akkor is, ha épp eszünk, beszélünk vagy mosolygunk.

Miben különbözik más, rugalmasnak hirdetett fogsoroktól?

Magyarországon sokféle fogsort hirdetnek Valplastként – ezek egy része azonban szilárdabbak a kelleténél (a puha, nylon alapú eredeti Valplast és a hagyományos SZTK akril fogsorok között van az állaguk). Ezek a gyengébb minőségű részleges fogsorok megtartják a hagyományos fogsor hátrányait, erős sorvadást okozva a fogatlan állcsontgerincen.

A legnagyobb különbséget a Valplast és más fogsorok között az alapanyag jelenti. A hagyományos műfogsorok jellemzően akril alapúak, néha fémvázzal kombinálva. Ezért a hozzászokás meglehetősen sok időt vesz igénybe, nehézkes: a páciensnek gyakorlatilag meg kell tanulnia, hogyan tartsa a helyén a fogsort rágás, illetve beszéd során.

A Valplast fogsor ezzel ellentétben az Amyloplast nevű termoplasztikus nylon anyagból készül, amely rugalmasan igazodik nemcsak a száj formájához, de annak mozgásához is.

A Valplast fogsor részei

Alaplemez: vékony, a szájüreg színével megegyező termoplasztikus nejlon, amely stabil összeköttetést biztosít a fogsor két oldala között. Kényelmesen illeszkedik, nem okoz nehézségeket a rágásban vagy a beszédben.

Műfogak: kiváló minőségű, jó teherbírású, a saját fogakhoz minden szempontból illeszkedő elemek.

Kapcsok: az alaplemez részei, nyúlványai. Így fém helyett szintén az íny színével tökéletesen megegyező termoplasztikus nejlonból készülnek – gyakorlatilag észrevehetetlenné teszik a fogsort a hagyományos fémkapoccsal szemben. Emellett stabil rögzítést és egyszerű eltávolítást is biztosítanak.

A Valplast rugalmas fogsor előnyei

A Valplast fogsor kifejlesztése annak idején áttörést jelentett a merev, sokszor allergizáló műfogsorok világában. A technológia időtállóságát jelzi, hogy a 21. században is modern, kényelmes megoldásnak számít – nézzük, miért kedvelik olyan sokan!

Kedvező ár: amennyiben többes foghiánya van, de rövid – középtávon anyagilag nem engedheti meg a kiváló, évtizedekig tartó, de költségesebb fogimplantátumot, a Valplast kényelmes és minőségi kompromisszumot jelent – a fogbeültetés árának töredékéért.

Kényelem: a Valplast fogsor rugalmasságának, vékonyságának, könnyűségének és a precíziós illesztésnek köszönhetően komfortos viselet.

Esztétikus megjelenés: mivel a fogsor tökéletesen illeszkedik a szájpadlás, az íny és a saját fogak színéhez, kívülálló számára gyakorlatilag észrevehetetlen, ha valaki Valplastot visel.

Rugalmasság: a fogsor Amyloplast anyagból készült kapcsokkal rögzül a meglévő fogakhoz, így szakértő finomhangolással tökéletes illeszkedés érhető el.

Egyszerű elkezdeni a használatát: A Valplast fogsor viselése előtt a méretvételen (fogszakorvos által végzett lenyomat) és vizsgálaton kívül semmilyen fogakat, ínyt érintő vizsgálatra nincs szükség.

Fémallergiásoknak is megfelelő: más részleges fogpótlásokkal ellentétben a Valplast egyáltalán nem tartalmaz fémet, így fémallergiások számára is teljesen biztonságos választás.

Biokompatibilis: ez a rugalmas fogsor a fémeken túl nem tartalmaz monomereket és formaldehidet sem.

A tisztán tartásáról őszintén: a kiváló anyagnak köszönhetően a fogpótlás nem vesz fel kellemetlen szagot, és nem foltosodik, ha rendszeresen tisztán van tartva, folyamatosan vizes közegben van és a Valplast gyártó által javasolt protézis tisztítószereket használjuk.

Rugalmas fogsor árak rendelőnkben

Rendelőnkben kedvező Valplast fogsor árak várják. A pontos összeg a pótolni kívánt fogak számától és elhelyezkedésétől függ – általános árszabásunkról ugyanakkor árlistánkon tájékozódhat.

A Valplast fogsor elkészítésének menete

Mint ahogy minden kezelés a Budapest Dentcare rendelőben, a Valplast fogsor elkészítése is személyre szabott eljárás, amelyet nagy odafigyeléssel végzünk. A főbb lépések a következők.

Páciens állapotának felmérése: fogorvosunk megvizsgálja a fogakat, az ínyt és a szájüreget. Ellenőrzi, hogy melyek az esetleges problémák, elváltozások.

Konzultáció: teljeskörűen egyeztetünk a páciens igényeiről.

Részletes kezelési terv készítése: az igények, lehetőségek és szakmai javaslataink alapján egyedi kezelési tervet készítsünk. Így Ön pontosan tudni fogja, mire számíthat: mind anyagi értelemben, mind az elkészülési idő szempontjából.

A Valplast fogsor megtervezése: precíziós lenyomatfelvételt készítünk fogsoráról, hogy a lehető legpontosabb eredményt biztosítsuk.

Második vizit: Átadjuk a kész protézist. Érdemes tudni, hogy Valplast fogsort csak évtizedes tapasztalattal rendelkező „fogsoros” kollega tud csak elvégezni: az anyagfelhasználás, megmunkálás nehézsége, a speciális technikai megoldások, a munkafolyamatok, finomhangolások a szakma valódi mestereit igénylik. A Budapest Dentcarenél biztos lehet abban, hogy Valplast fogsorát megfelelő kompetenciákkal rendelkező, tapasztalt szakemberek végzik.

A végeredmény célja, hogy harapása pontosan olyan legyen, mint egy ép fogsorú emberé.

legjobb rugalmas fogsor

A Valplast rugalmas fogsor kezelése

Új részleges műfogsora akkor fogja megőrizni esztétikus megjelenését és tökéletes illeszkedését, ha nap mint nap karbantartjuk. A Valplast fogsor tisztítása csak néhány percet vesz igénybe: nézzük, melyek a lépései!
A Valplast fogsort először folyó vízben érdemes leöblíteni, majd speciális műfogsortisztító kefével eltávolítani a rárakódott szennyeződéseket. (Fontos, hogy ne hagyományos fogkefét használjunk, mert károsíthatja az anyag felületét!) A fogsort ezenkívül naponta 10-15 percre speciális tisztító folyadékban ajánlott áztatni (egy héten háromszor pedig egész éjszakára áztassuk a tisztító folyadékban). Lényeges, hogy használaton kívül ne hagyjuk kiszáradni a fogsort: ha éppen nem az ápoló oldatban van, mindenképp vízben tároljuk!

Miért érdemes a Budapest Dentcare rendelőt választani?

Maximálisan odafigyelünk Önre

Nálunk nincs megválaszolatlan kérdés vagy homályos részletek! Fogorvos, szájsebész szakorvos és dentálhigiénikus kollégáink a kezelés minden részletét alaposan megvitatják a páciensekkel. Mivel kizárólag akkor vagyunk elégedettek, ha mindenki tökéletes eredménnyel, elégedetten áll fel a fogorvosi székből, nálunk alapvető a részletes kivizsgálás és a személyre szabott kezelési terv.

kényelmes megoldás részleges fogpótlásra

Fogászatunk központi helyen található

A Budapest Dentcare rendelő az Örs vezér terétől mindössze 5 percnyi sétára található! Ezért tömegközlekedéssel megközelíthető

  • 2-es metróval,
  • 8-as és 9-es HÉV-vel,
  • trolibuszokkal,

valamint számos villamos-és buszjárattal is. Ha autóval érkezik, akkor is biztosítjuk a kényelmes közlekedést: a rendelő előtt, illetve az utcában a parkolás ingyenes.

Lehet kellemes élmény egy fogászati kezelés? Nálunk igen!

Sokan képesek akár a végsőkig is halogatni a fogorvoshoz fordulást, mert félnek a korábbi rossz tapasztalataik miatt. Nálunk biztonságban érezheti magát: mind orvos, mind dentálhigiénikus kollégáink barátságosak, kedvesek, és örömmel válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A központi elhelyezkedés ellenére rendelőnk csendes, békés kertvárosi családi házas környezetben található – és belső tereink is harmonikusak, nyugalmat árasztanak.

Lelkiismeretes szakemberek, széleskörű szakmai tapasztalattal

Csapatunk minden tagja magasan képzett, tudását folyamatosan fejlesztő szakember. Az ő kiválóságukat rendelőnk vezetője, Dr. Deák György szakmai vezetése teszi teljessé, aki több mint 30 éves praktizálása alatt nemzetközi tapasztalatokra is szert tett.
Nyerje vissza tökéletes mosolyát és önbizalmát: jelentkezzen be rendelőnkbe!

Gyakran ismételt kérdések

Teljes fogpótlásra is alkalmas a Valplast?

A Valplast fogsort inkább részleges, főleg sorvégi fogpótlásra ajánljuk.

Vannak hátrányai ennek a típusú fogpótlások?

Ahogy bármely más fogpótlási módszer, a Valplast fogsor is rendelkezik néhány hátulütővel.

Ezek a típusú fogsorok nem bővíthetők és nem javíthatók: ha a páciens igényei megváltoznak, vagy esetleg külső sérülés éri a fogsort, teljesen újat kell készíteni. Emellett ideiglenes megoldásként jobban megállják a helyüket.

A Valplast fogsort folyamatosan nedvesen kell tartani: ha kiszárad, elveszti puhaságát, rugalmasságát.

Fájdalommal jár a rugalmas fogsor elkészítése?

Egyáltalán nem! A fogbeültetéssel ellentétben ehhez eljáráshoz nincs szükség semmilyen fogat, ínyt vagy állcsontot érintő beavatkozásra.

Feltűnő mások számára ez a típusú fogpótlás?

Mivel a kapcsok és az alaplemez tökéletesen illeszkedik a szájüreg és az íny színéhez, kívülálló nem fogja tudni megmondani, hogy Ön részleges műfogsort visel.