Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Valplast fogsor, rugalmas fogsor

Részleges fogpótlásra van szüksége? Őrlőfogait ki kellett húzni? Ez esetben remek megoldás lehet a puha Valplast fogsor, egy olyan rugalmas fogsor, amely természetes látványt nyújt, mert nem tartalmaz fémkapcsokat, valamint tökéletesen illeszkedik meglévő fogaihoz, ínyhez, kényelmes viseletet biztosítva, stabil, nem törik és még fémmentes is, nem okoz allergiát.

A Budapest Dentcare szakemberei az eredeti angliai Valplast laborban tanulták meg a szakmát, így garantáltan tapasztalt szakemberekkel és kedvező árakkal várjuk: jelentkezzen be hozzánk!
Időpontot kérek
Kényelmes megoldás részleges fogpótlásra
Rugalmas fogsor - Valplast

Valplast fogsor:
mit érdemes tudni róla

A Valplast fogsor újdonságnak hangozhat – pedig az USA-ban közel 70 éve elterjedt, bevált technológiáról van szó. Ezt a típusú rugalmas fogsort a magyar származású, New York-i fogtechnikus F. Nagy Árpád és F. Nagy Tibor találta fel, és 1954-ben kezdték forgalmazni az Egyesült Államokban. Az innováció gyorsan bejárta a világot és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ez az akrilát és fémmentes puha fogsor rugalmasan követi a száj mozdulatait, így rendkívül kényelmes viseletet biztosít – akkor is, ha épp eszünk, beszélünk vagy mosolygunk.

Miben különbözik más, rugalmasnak hirdetett fogsoroktól?

Magyarországon sokféle fogsort hirdetnek Valplastként – ezek egy része azonban szilárdabb a kelleténél, mert allergiát okozó akrilátot is tartalmaznak (a puha, nylon alapú eredeti Valplasthoz hasonlóan nem tartalmaznak fémkapcsokat, de a hagyományos SZTK akril fogsorhoz hasonlóan kemények, nem rugalmasak és törékenyek). Ezek a gyengébb minőségű, nem eredeti Valplast fogsorok megtartják a hagyományos fogsor hátrányait, erős sorvadást okozva a fogatlan állcsontgerincen.

A legnagyobb különbséget a Valplast és más fogsorok között: a technológia és az alapanyag. A hagyományos műfogsorok jellemzően akril alapúak, néha fémvázzal kombinálva. Ezért a hozzászokás meglehetősen sok időt vesz igénybe, nehézkes: a páciensnek gyakorlatilag meg kell tanulnia, hogyan tartsa a helyén a fogsort rágás, illetve beszéd során. A hagyományos akril fogsor alatt az állcsont folyamatosan leépül.

A Valplast rugalmas fogsor ezzel ellentétben az Amyloplast nevű termoplasztikus nylon anyagból készül, amely rugalmasan igazodik nemcsak a száj nyálkahártya felszínéhez, de annak mozgásához is.

A Valplast fogsor részei

Alaplemez: vékony, az íny színével megegyező termoplasztikus nylon, amely stabil összeköttetést biztosít a fogsor két oldala között. Kényelmesen illeszkedik, nem okoz nehézségeket a rágásban vagy a beszédben.

Műfogak: kiváló minőségű, jó teherbírású, a saját fogakhoz minden szempontból illeszkedő elemek.

Kapcsok: az alaplemez részei, nyúlványai. Így fém helyett szintén az íny színével tökéletesen megegyező termoplasztikus nylonból készülnek – gyakorlatilag észrevehetetlenné teszik a fogsort a hagyományos fémkapoccsal szemben. Emellett stabil rögzítést és egyszerű eltávolítást is biztosítanak.

A Valplast rugalmas fogsor előnyei

A Valplast fogsor kifejlesztése annak idején áttörést jelentett a merev, sokszor allergizáló akril műfogsorok világában. A technológia időtállóságát jelzi, hogy napjainkban is modern, kényelmes megoldásnak számít – nézzük, miért kedvelik olyan sokan!

Kedvező ár: amennyiben többes, például sorvégi foghiánya van, de rövid – középtávon anyagilag nem engedheti meg a kiváló, évtizedekig tartó, de költségesebb fogimplantátumot, a Valplast fogsor kényelmes és minőségi kompromisszumot jelent – a fogbeültetés árának töredékéért.

Kényelem: a Valplast fogsor rugalmasságának, vékonyságának, könnyűségének és a precíziós illesztésnek köszönhetően komfortos viselet.

Esztétikus megjelenés: mivel a fogsor tökéletesen illeszkedik a szájpadlás, az íny és a saját fogak színéhez, kívülálló számára gyakorlatilag észrevehetetlen, ha valaki Valplastot visel.

Rugalmasság: a fogsor Amyloplast anyagból készült kapcsokkal rögzül a meglévő fogakhoz, így szakértő finomhangolással tökéletes illeszkedés érhető el.

Egyszerű megszokni a használatát: A Valplast fogsor viselése előtt a méretvételen (fogszakorvos által végzett lenyomat) és vizsgálaton kívül semmilyen fogakat, ínyt érintő vizsgálatra nincs szükség.

Fém és akrilát allergiásoknak is megfelelő: más részleges fogpótlásokkal ellentétben a Valplast egyáltalán nem tartalmaz fémet és akrilátot, így fém- és akrilát allergiások számára is teljesen biztonságos választás.

Biokompatibilis: ez a rugalmas fogsor a fémeken túl nem tartalmaz monomereket és formaldehidet sem.

A Valplast fogsor tisztítása: a kiváló anyagnak köszönhetően a fogpótlás nem vesz fel kellemetlen szagot, és nem foltosodik. Fontos, hogy rendszeresen tisztán tartsuk, folyamatosan vizes közegben legyen és a Valplast gyártó által javasolt ValClean protézis tisztítószert használjuk.

Megbízható szakemberekre bízná fogai egészségét?
Jelentkezzen be rendelőnkbe még ma!

A Valplast fogsor elkészítésének menete

Mint ahogy minden kezelés a Budapest Dentcare rendelőben, a Valplast fogsor elkészítése is személyre szabott eljárás, amelyet nagy odafigyeléssel végzünk. A főbb lépések a következők:

 1. Páciens állapotának felmérése:fogorvosunk megvizsgálja a fogakat, az ínyt és a szájüreget. Ellenőrzi, hogy melyek az esetleges problémák, elváltozások.
 2. Konzultáció:teljeskörűen egyeztetünk a páciens igényeiről.
 3. Részletes kezelési terv készítése:az igények, lehetőségek és szakmai javaslataink alapján egyedi kezelési tervet készítsünk. Így Ön pontosan tudni fogja, mire számíthat: mind anyagi értelemben, mind az elkészülési idő szempontjából.
 4. A Valplast fogsor megtervezése:precíziós lenyomatfelvételt készítünk fogairól és az ínyről, majd beállítjuk az egyéni harapási magasságot, egy előzetes próbafogsorral ellenőrizzük a fogak színét, alakját, a harapást, hogy a lehető legpontosabb eredményt biztosítsuk.
 5. Átadás: Átadjuk a kész protézist. Érdemes tudni, hogy Valplast fogsort kizárólag évtizedes tapasztalattal rendelkező „fogsoros” fogtechnikus tudja elvégezni: az anyagfelhasználás, megmunkálás nehézsége, a speciális technikai megoldások, a munkafolyamatokfinomhangolások a szakma valódi mestereit igénylik. A Valplast fogsor gyártási technikája nem enged meg digitalizációt, a Valplast fogsor 100%-ban kézműves munka. A Budapest Dentcarenél biztos lehet abban, hogy Valplast fogsorát megfelelő kompetenciákkal, évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik.
 6. végeredménycélja, hogy harapása pontosan olyan legyen, mint egy ép fogsorú emberé.
ValClean fogsortisztitó szett

A Valplast fogsor tisztítása

Új részleges műfogsora akkor fogja megőrizni esztétikus megjelenését és tökéletes illeszkedését, ha nap mint nap karbantartjuk. A Valplast fogsor tisztítása csak néhány percet vesz igénybe: nézzük, melyek a lépései!

 1. A Valplast fogsort először folyó vízben érdemes leöblíteni, majd speciális gumisörtéjű műfogsortisztító kefével eltávolítani a rárakódott szennyeződéseket.
 2. Jó megoldás a Valplast Sonic Cleaner ultrahangos fogsortisztító használata (Fontos, hogy ne hagyományos fogkefét használjunk, mert károsíthatja az anyag felületét!)
 3. A fogsort ezenkívül naponta 10-15 percre speciális ValClean tisztító folyadékban ajánlott áztatni (egy héten háromszor pedig egész éjszakára áztassuk a tisztító folyadékban).
 4. Lényeges, hogy a Valplast fogsort folyamatosan használjuk. Ha a szájból kivesszük hosszabb időre ne hagyjuk kiszáradni a fogsort: ha éppen nem az ápoló oldatban van, mindenképp vízben tároljuk!

Rugalmas fogsor árak rendelőnkben

Rendelőnkben kedvező Valplast fogsor árak várják. A pontos összeg a pótolni kívánt fogak számától és elhelyezkedésétől függ. Általános és aktuális árszabásunkról árlistánkon tájékozódhat.

Árlista

Rugalmas fogsor: Miért érdemes a Budapest Dentcare rendelőt választani?

Maximálisan odafigyelünk Önre

Nálunk nincs megválaszolatlan kérdés vagy homályos részletek! Fogorvos, szájsebész szakorvos és dentálhigiénikus kollégáink a kezelés minden részletét alaposan megvitatják a páciensekkel. Mivel kizárólag akkor vagyunk elégedettek, ha mindenki tökéletes eredménnyel, elégedetten áll fel a fogorvosi székből, nálunk alapvető a részletes kivizsgálás és a személyre szabott kezelési terv.

Fogászati rendelőnkben Valplast praxis labor működik, így Valplast fogsorát helyben – szükség szerint személyes kontroll mellett – készíti el több mint 30 év szakmai tapasztalattal rendelkező fogtechnikusunk.

Fogászatunk központi helyen található

A Budapest Dentcare rendelő az Örs vezér terétől mindössze 5 percnyi sétára található! Ezért tömegközlekedéssel megközelíthető

 • 2-es metróval,
 • 8-as és 9-es HÉV-vel,
 • trolibuszokkal,

valamint számos villamos-és buszjárattal is. Ha autóval érkezik, akkor is biztosítjuk a kényelmes közlekedést: a rendelő előtt, illetve az utcában a parkolás ingyenes.

Lehet kellemes élmény egy fogászati kezelés? Nálunk igen!

Sokan képesek akár a végsőkig is halogatni a fogorvoshoz fordulást, mert félnek a korábbi rossz tapasztalataik miatt. Nálunk biztonságban érezheti magát: mind orvos, mind dentálhigiénikus kollégáink barátságosak, kedvesek, és örömmel válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A központi elhelyezkedés ellenére rendelőnk csendes, békés kertvárosi családi házas környezetben található – és belső tereink is harmonikusak, tágasak, nyugalmat árasztanak.

Rugalmas fogsor készítés: Lelkiismeretes szakemberek, széleskörű szakmai tapasztalattal

Csapatunk minden tagja magasan képzett, tudását folyamatosan fejlesztő szakember. Az ő kiválóságukat rendelőnk vezetője, Dr. Deák György szakmai vezetése teszi teljessé, aki több mint 30 éves praktizálása alatt nemzetközi tapasztalatokra is szert tett.
Nyerje vissza tökéletes mosolyát és önbizalmát: jelentkezzen be rendelőnkbe!

Gyakran ismételt kérdések

Ahogy bármely más fogpótlási módszer, a Valplast fogsor is rendelkezik néhány hátulütővel.

Ezek a típusú fogsorok nem bővíthetők és nem javíthatók: ha a páciens igényei megváltoznak, vagy esetleg külső sérülés éri a fogsort. Nem lehet egy fogat pótolni a fogsorba, teljesen újat kell készíteni. Emellett ideiglenes megoldásként például implantációt követő gyógyulási időszakra jobban megállják a helyüket, segítik a csontosodást az implantátum körül.

A Valplast fogsort folyamatosan nedvesen kell tartani: ha kiszárad, elveszti puhaságát, rugalmasságát.

Egyáltalán nem! A fogbeültetéssel ellentétben ehhez eljáráshoz nincs szükség semmilyen fogat, ínyt vagy állcsontot érintő beavatkozásra vagy injekcióra.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu