Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

COVID-19

A koronavírus (2019-nCoV IgG/IgM) gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből (szükséges mennyiség: 20 microliter) kimutatott ellenanyag vizsgálat.

Ez azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG).

Az IgM a fertőzés korai szakaszában termelődik, és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal, míg az IgG valamivel később, a fertőzés 5. napja körül termelődik, és hosszú távon a szervezetben marad. A feltételezett fertőzés időpontjától számított 5. naptól mutatja ki annak meglétét, az átvészelését 3 évig jelzi.
Covid-19 óvintézkedés

A koronavírus teszt elvégzése

A koronavírus teszt elvégzését követően 15 perc múlva kész az eredmény, ami megmutatja, hogy az elmúlt időszakban már átesett-e a betegségen, vagy jelenleg is zajlik a betegsége tünetmentesen, vagy azt tudjuk megállapítani, hogy az ön szervezete nem termelt még kimutatható mennyiségű ellenanyagot a vírus ellen. Természetesen az eredmény a helyszínen megvárható, hisz az aerosol képződéssel járó fogászati beavatkozás előfeltétele a negatív lelet.

Fontos kiemelni, hogy a fertőzés kezdeti szakaszában előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, így ha Ön COVID-19 vírusfertőzésre utaló panaszokat érez a tesztet érdemes megismételni.

Amennyiben Ön a koronavírus tipikus tüneteit (láz, száraz köhögés, légszomj, fáradékonyság, izomfájdalom) mutatja, kérjük, vegye fel telefonon a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a COVID19 járvánnyal kapcsolatban létre hozott ZÖLD számot – 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456 – , és cselekedjen az Ön számára ott javasoltak szerint!

Rendelőnkben kizárólag tünetmentes személyek tesztelését végezzük, fogászati beavatkozás előtt telefonon történt előjegyzés alapján. Amennyiben a helyszínen kiderül, hogy hőemelkedése, láza van, köhög, úgy a tesztet sajnos már nem áll módunkban elvégezni.

A tesztelés menete:

Minden Páciens időpontra érkezik, lehetőleg kísérő nélkül. Maszk viselése kötelező. A teszt előtt lázmérés történik, majd az NNK által készített „Ellenőrző lista betegvizsgálathoz” dokumentumot kérjük kitölteni. A teszt elvégzése nem igényel előkészületet, tehát nyugodtan lehet inni és enni előtte.

Szappanos kézmosást követően alkoholos fertőtlenítés után ujjbegyét megszúrva néhány csepp vért veszünk a teszt elvégzése érdekében.

Az eredmény kiértékelésére 10-15 perc.

Aerosol képződéssel járó fogászati betegellátást megelőző Covid-19 szűrés ára: 15.000 Ft

Fogászati szakellátást, kezelést nem végezünk pozitív COVID-19 antitest teszt eredmény esetén, azt el kell halasztanunk. Szükség szerinti felírt gyógyszeres kezelés és tanácsadást követően még rendelőnkben hívja fel háziorvosát és/vagy a COVID19 járvánnyal kapcsolatban létre hozott ZÖLD számot – 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456 – , és cselekedjen az Ön számára ott javasoltak szerint!

Gyakran ismételt kérdések

Az általunk használt CE regisztrációval rendelkező teszt szenzivitása 99%, specificitása 98%.

A 15 perc alatt eredményt adó gyorsteszthez ujjbegyből vett vérminta szükséges. Rendelőnkben vérzékeny betegek szájsebészeti szakellátása történik, szájsebészeti beavatkozás elött rutinszerűen INR mérést végzünk szintén ujjbegyből vett vérmintából. A mintavétel önmagában nem jelenthet veszélyt, vagy fertőzési kockázatot.

Az antitestek a vírus invázió után választódnak ki a vérbe. Először az immunglobulin M (IgM) mutatható ki, mely a fertőzés korai jeleként szolgál. Az immunglobulin G (IgG) később jelenik meg, specifikusabb és erősebb reakciót vált ki a vírus ellen. A tünetek (elsődlegesen láz) megjelenését követő első 2 hétben az IgM, azt követően az IgG antitest mutatható ki magasabb koncentrációban a vérben. „Lezajlott” fertőzés esetén csak az IgG antitest mutatható ki a vérből (jellemzően +4 héttel a fertőzést követően).

Mivel rendelőnk minden munkatársán a hivatalos COVID19 eljárásrendben meghatározott komplett védőfelszerelés van, nem fertőződhet.

99%-os pontossággal igen.

Ha Ön frissen fertőződőtt, meg akkor nem, mivel antitest a közvetlen fertőzést követő 3-5 naptól mutatható ki a vérben diagnosztizálható mennyiségben. A COVID 19 vírus genomját az u.n. PCR genetikai teszt mutatja ki biztosan a fertőzés aktív szakaszában, mely tesztet körzeti orvosa ajánlására állami szakellátásban végeznek el Önnek.

Fogászati szakellátást, kezelést nem tudunk végezni pozitív COVID-19 teszt eredmény esetén, azt el kell halasztanunk.

Szükség szerinti felírt gyógyszeres kezelés és tanácsadást követően még rendelőnkben hívja háziorvosát és/vagy a COVID19 járvánnyal kapcsolatban létre hozott ZÖLD számot – 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456 – , és cselekedjen az Ön számára ott javasoltak szerint!

©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu