Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Fogfehérítés: professzionális, tartós kezelések

Mosolyunk egész megjelenésünket meghatározza – akkor lesz igazán magabiztos, ha elégedettek vagyunk fogaink megjelenésével. Az elszíneződött, sárgás fogak gyakran jelentenek esztétikai problémát: erre azonban hatékony, tartós megoldást jelent a rendelőben, szakorvos által végzett (vagy orvos által ajánlott, otthoni) fogfehérítés. Tudjon meg többet erről a népszerű eljárásról!
Időpontot kérek
Orvosi fogfehérítés előnyei
Milyen fogfehérítések léteznek

Fogfehérítés: mikor lehet rá szükség?

A fog elszíneződésének számos különböző oka lehet: szerepet játszhatnak ebben genetikai hajlamok, életmódbeli szokások és nem megfelelő szájhigiénés gyakorlatok is.

  • A fogszín egyrészt öröklött tulajdonság: függ a zománcprizmák szerkezetétől és a dentin színétől, a fogak formájától és a fogzománc vastagságától is. Ennek ellenére fogfehérítés segítségével a genetikai adottságok ellenére is lehetséges korrigálni az árnyalaton.
  • Ha rendszeresen dohányzunk, és/vagy rendszeresen fogyasztunk erős színanyagokkal rendelkező élelmiszereket (pl. kávé, tea, vörösbor, mesterséges ételszínezékek, cékla), a fogszín idővel könnyen sárgásabbá válhat. Pigment elváltozást azonban nemcsak a káros szokások okozhatnak, hanem egyes gyógyszerek, illetve fluor túladagolás is állhat a jelenség mögött.
  • Amikor a fogmosási gyakorlat nem elég alapos, és a lepedéket gyakran nem megfelelően távolítjuk el, fogkő képződik a fogfelszínen, amely sárgás (vagy sárgás-barnás) árnyalatot kölcsönöz a fogaknak. A fogkő ugyanakkor több, mint esztétikai probléma, hiszen számos fogászati betegség okozója is lehet, így jól tesszük, ha mihamarabb és rendszeresen teszünk ellene megelőzéssel vagy rendelői fogkő eltávolítással (depurálással).

Nem érdemes csináld-magad módszerekkel próbálkozni!

Ahogy tehát látható, a fogfehérítés igénye számos okból felmerülhet – emiatt rengetegen szeretnék, hogy a probléma mihamarabb és minél egyszerűbben megoldódjon. Ez az igény teljesen érthető: ám a megoldást minden esetben az orvosi professzionális fogfehérítés jelenti, nem pedig az interneten keringő csináld-magad praktikák!

Manapság számos helyen lehet olvasni, milyen könnyen elérhetjük a vágyott hófehér mosolyt, ha bedörzsöljük fogainkat szódabikarbónával, citromlé és só keverékével, vagy épp különböző gyümölcsök héjával… Ezeket a “praktikákat” azonban semmiképpen nem ajánlott kipróbálni! Nemcsak azért nem, mert jó eséllyel nem a vágyott árnyalatot fogjuk elérni, hanem azért sem, mert súlyos, visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak a fogzománcban és a fogínyben. A kísérletezés helyett minden esetben jobb döntés egy rendelői fogfehérítés.

Fogfehérítési módszerek rendelőnkben

A lézeres fogfehérítés a legmodernebb és leghatékonyabb professzionális fogfehérítés, hatékonysága többszöröse az UV fénnyel indukált pl ZOOM fogfehérítésnél. A lézeres fogfehéítés egyszerre alapos és kíméletes eljárás! Minden más módszerhez viszonyítva mélyebbre hatol a fog rétegeiben, ezért az elért eredmény tovább fenntartható. A diódalézerrel végzett eljárás ugyanakkor (a népszerű ZOOM lámpás eljárással szemben) egyáltalán nem melegíti fel a fogakat, ezáltal fognyaki érzékenységet sem okoz. A rendelőnkben végzett lézeres eljárás a teljes fogszövetet átvilágítja: a fogszövet zománc alatti, mélyen elhelyezkedő dentin rétegét is fehéríti. Így egy kezelés alatt 4-6 árnyalatnyi világosodás is elérhető. A lézerfénynek ráadásul baktériumölő hatása is van, amely segíti az eredmény tartósságát.

A Budapest Dentcare rendelőben a lézeres fogfehérítést csomagban, fogkőeltávolítással és dentálhigiénés tanácsadással együtt nyújtjuk kedves betegeinknek a belvárosi lézeres kezelések árának feléért!

Rendelői fogfehérítés

Ha a leghatékonyabb professzionális lézeres kezelést választja, első lépésként ínypakolást végzünk egy speciális fényre kötő anyaggal, hogy elkerüljük az íny irritációját. Ezután a diódalézerre aktiválódó fehérítő anyagot felvisszük a front-és kisőrlő fogak külső felszínére, majd a kb. 15 perces behatási idő elteltével óvatosan eltávolítjuk a fehérítő anyagot a fogakról.

Ezt a lépést 2-3x megimételjük.
Az eljárás gyors, tartós, biztonságos, és akár 6 árnyalattal világosabb hatás is elérhető vele.

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítés előnye, hogy kedvező áron elérhető, kényelmes, kíméletes, bármikor használható, és fenntartható eredményt érhetünk el vele.

Ehhez az eljáráshoz első lépésben a rendelőben egy-egy lenyomatot veszünk az alsó és felső fogívekről, amely alapján a fogtechnikus puha szilikon sínt készít a fogakra. Ezekbe a sínekbe kell majd otthon adagolni a fogfehérítő anyagot, és a fogívekre helyezve, az igényeknek megfelelően viselni azt. Napi alkalmazás esetén 1-2 hét elteltével már látható eredmény érhető el. Ha bármikor úgy ítélné meg, hogy a fogak elkezdenek visszasárgulni, minimum 3 hónap elteltével tetszőlegesen ismételhető.

Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás
Tökéletes mosoly - BP Dentcare Fogászat

Miért érdemes a Budapest Dentcare fogászatot választani?

Lelkiismeretes, tapasztalt szakemberek

A Budapest Dentcare csapatát magasan képzett, tudásukat folyamatosan fejlesztő fogszakorvosok, szájsebész szakorvosok és dentálhigiénikusok alkotják. Rendelőnk vezetője, Dr. Deák György +30 éves sikeres pályafutásával, szakorvos képzésben résztvevő oktatói munkájával, és nemzetközi tapasztalatával biztosítja a csapat szakmai kiválóságát.

Kedvező fogfehérítés árak

A páciensek gyakran tartanak attól, hogy a fogfehérítés egy Budapest központjában elhelyezkedő rendelőben költséges eljárást jelent. Az lézeres professzionális fogfehérítés ára nálunk 50%-al kedvezőbb: aktuális árainkról árlistánk segítségével tájékozódhat.

Maximális odafigyelés

Kizárólag akkor vagyunk megelégedve a munkánkkal, ha páciensünk tökéletes eredménnyel áll fel a fogorvosi székből. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a részletes konzultációt és tájékoztatást: a hozzánk fordulókkal alaposan megvitatjuk a kezelés részleteit, nálunk nincsenek megválaszolatlan kérdések vagy homályos részletek! A kifogástalan végeredmény érdekében minden eljárásunk személyre szabott.

Tőlünk ragyogó mosollyal és kellemes élményekkel távozhat

A tökéletes eredmények mellett azt is célul tűztük ki, hogy eloszlassuk a páciensek fogászattal kapcsolatos félelmeit. Ennek érdekében minden eljárásunkat fájdalommentessé tesszük, kollégáink pedig végig kedvesek, barátságosak, készséggel megválaszolják a felmerülő kérdéseket. Rendelőnk a nyugalom szigete: amellett, hogy a belső terek kialakítása kellemes hangulatot biztosít, a békés, kertvárosi elhelyezkedés a városi zajokat is távol tartja.

Rendelőnk könnyen megközelíthető

Az Örs vezér tere a város egyik legkönnyebben megközelíthető közlekedési csomópontja: a Budapest Dentcare rendelő pedig mindössze 5 perc sétára található tőle!

Ha a tömegközlekedést választja, a

  • 2-es (piros) metrót,
  • a 8-as vagy a 9-es HÉV-et,
  • a 80-as, 81-es és 82-es trolit, valamint
  • a 3-as, 62-es és 62A jelű villamosokat
  • a 31, 32-es, 45, 131, 144, 174-es buszt
    ajánljuk.

Amennyiben autóval érkezik, a rendelő előtt, illetve az utcában ingyenesen parkolhat.

Gyakran ismételt kérdések

Fontos, hogy 2 napig kerüljük az olyan ételeket, italokat, amelyek elszínezhetik a fogakat! Ilyen például a kávé, a tea és a vörösbor. A dohányzás szintén kerülendő!

A fogfehérítést követően általában fél – 1 év elteltével kezdenek el a fogak újra elszíneződni. Ezért a fogfehérítést rendszeres időközönként ajánlott megismételni. Az eredmény tartóssága ugyanakkor függ a páciens fogainak szerkezetétől, fogápolási szokásaitól, és táplálkozásától is.

Ha Ön fogíny-visszahúzódással rendelkezik, a szabaddá vált dentinfelszín miatt gyakran alakul ki érzékenység a fogfehérítés után – ez azonban hamar elmúlik. A legtöbb esetben nem kell fogérzékenységgel számolnunk: ha érzünk is kismértékű irritácót az ínynél, ez általában kb. 2 nap után teljesen elmúlik. A lézeres fogfehérítés során alkalmazott fehérítő anyag ugyanis nem old ki anyagokat a fogból, csupán a fogakat elszínező anyagok szerkezetét, fénytörését változtatják meg.

Ilyen esetben a legjobb gyakorlat, ha a páciensen először rendelői fogfehérítést végzünk, 1-2 hétre rá kicseréljük a sárgább töméseket, majd otthoni sít készítünk. Így a páciens otthon, magának állíthatja be a töméssel teljesen megegyező eredményt.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu