A modern gyökérkezelés alapja a megfelelő szakértelem és a korszerű eszközök.

Endodonciai mikroszkóp, reciprok fúró és lézer

Amikor nagyon fáj a foga, főleg ráharapásra vagy éjszaka. A fájdalom nehezen csillapítható, akkor a gyulladás sajnos már elérte a fogbelet. Ebben az esetben gyökérkezelés javasolt. Rendkívül fontos, hogy a gyökérkezelést nagy gonddal, megfelelő körültekintéssel végezzék. A mai modern endodonciában elengedhetetlen a gyorsan fejlődő technológia alkalmazása. Elengedhetetlen, hogy a gyökércsatorna megfelelően legyen feltágítva, többféle anyaggal fertőtlenítve, majd a tökéletes, csúcsig érő és falálló töméssel ellátva.

Rendelőnkben minden eszköz megtalálható a sikeres gyökérkezeléshez és gyökértöméshez, így a fog megtartható, nem kell eltávolítani. A gondos, szakszerű ellátás, az endodonciai mikroszkóp, a reciprok fúró a speciális gyökérkezelő-, és gyökértömő eszközök, valamint a diódalézer mind azt a célt szolgálják, hogy az Ön foga megmenthető és megtartható legyen.

Fogászatunkon szívesen fogadjuk azokat a pácienseket is, akiknek más rendelőben nem vállalják a gyökérkezelését, vagy az elkészített gyökértömés valamiért nem lett tökéletes, így foga továbbra is érzékeny.

 

A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbélgyulladás, amit a mély szuvasodás okoz. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek. A gyökérkezeléssel a fertőzött beltartalmat és a fertőzött csatornafalat is eltávolítják. Ezt gyökérkezelő tűk segítségével hajtják végre. A gyökérkezelés során a fogbélüreg (pulpa) tartalmát eltávolítják, majd lehetőség szerint ezt az üreget sterillé teszik, és olyan anyaggal tömik be a gyökércsatorna teljes hosszában, amely csúcsig érő és falálló, ezáltal tartós zárást biztosít, így megakadályozza a baktériumok bejutását.

A sikeres gyökértömést követően a fogkoronai részét restauráljuk. A fogszuvasodás, vagy esetleg trauma következtében elvesztett fogkorona mértékétől függően tömés, inlay/onlay, csökércsap és/vagy korona elkészítésével.

A laser a gyökérkezelésében

Egy begyulladt fogbél miatt a fog gyakran fájdalmassá, érzékennyé válik, meleg- vagy hideg ingerre, ráharapásra fájdalommal reagál. Ahhoz, hogy a beteg fogat meg lehessen tartani, a károsodott szövetet és a baktériumokat el kell távolítani. A lasersugár ekkor a legvékonyabb csatornákban is segíti a szükséges terápiát, segítségével a legkisebb oldalcsatorna is megfelelően kezelhető. Gyökérkezelés során a lézersugarat hosszú, vékony eszközzel a gyökércsatornába irányítjuk, ahol elpusztítja a baktériumokat és megszünteti a gyulladt gócokat. A fogászati lézer a gyökérkezelés során olyan helyeket is képes elérni, amelyek a hagyományos fogorvosi eszközökkel elérhetetlenek maradnának.

Ismerje meg munkatársainkat!

szép mosoly
lány a rózsakertben

Vegye fel velünk a kapcsolatot!