Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Lágylézer (soft laser)

A lágylézer, azaz a soft laser a szájsebészeti eljárások során elterjedt módszernek számít. Ennek a terápiának köszönhetően sokkal gyorsabban és kevesebb mellékhatással gyógyulnak a szájüregi gyulladások. Fájdalomcsillapító, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatásával minden műtéti beavatkozás után ajánljuk. Ismerje meg a lézeres fogászat előnyeit és foglaljon hozzánk időpontot!
Időpontot kérek
Soft laser kezelés
Soft laser terápia előnyei

Mi az a lágylézer?

A fogászati lágylézer egy olyan eszköz, amelyet a fogászati kezelések során használunk. A soft laser alacsony energiaszintű lézerfényt használ, amely kifejezetten a szövetekre és az ínyre irányul. Ez a lézerfény fájdalommentes és minimális invazivitással képes beavatkozni a szájüregben. A fogászati lágylézerrel végzett kezelések kevésbé fájdalmasak és gyorsabb gyógyulást eredményeznek.

A soft laser alkalmazási területei

 • Fogínykezelés: A lágylézer segítségével a fogorvosok hatékonyan kezelhetik a fogínybetegségeket, például a fogínygyulladást vagy a fogágybetegségeket. A lézerfény képes eltávolítani a fogak körül lévő gyulladt szöveteket anélkül, hogy megsérülne az egészséges szövet.
 • Sebészeti beavatkozások után: A fogászati lágylézer alkalmazható sebészeti eljárásoknál is, például foghúzás vagy fogbeültetést követően, csökkentve a műtét utáni fájdalmat és gyorsítva a gyógyulást.
 • Afta és herpesz kezelése: A lézerfényt felhasználhatjuk a szájban előforduló afták vagy herpesz kezelésére. A lézer enyhítheti a fájdalmat, gyorsíthatja a sebgyógyulást és csökkentheti a fertőzés kockázatát.
 • Fogak eltávolítása után, szájsebészeti műtéteket, implantációt követően
 • Tasakkezelés
 • Állkapocs-izületi problémák
 • Lágyrész sérülések
 • Krónikus fájdalom szindrómák
 • Szájzár
 • Alkalmas egyes nem vagy nehezen javuló betegségek gyógyulási folyamatának elindítására, felgyorsítására

A lágylézer a gyökérkezelésében

Fogbél gyulladás miatt a fog gyakran fájdalmassá, érzékennyé válik, meleg- vagy hideg ingerre, ráharapásra fájdalommal reagál. Ahhoz, hogy a beteg fogat meg lehessen tartani, a károsodott szövetet és a baktériumokat el kell távolítani. A lézersugár ekkor a legvékonyabb csatornákat is baktériummentessé teszi, így segíti a szükséges fogmegtartó kezelést.

Gyökérkezelés esetén a lézerkezelés a legkisebb oldalcsatornát is sterilizálja, így a gyökércsatorna teljes hosszában megfelelően kezelhető. Gyökérkezelés során a lézersugarat száloptika segítségével a gyökércsatornába irányítjuk, ahol elpusztítja a baktériumokat és megszünteti a gyulladt gócokat, elősegíti a gyökércsúcs körüli gyulladt csont, u.n. “granulóma” regenrációját. Lézeres fogászatban a gyökérkezelés során olyan helyeket is képesek vagyunk elérni, amelyek a hagyományos fogorvosi eszközökkel elérhetetlenek maradnának.

Újabb klinikai kutatások kisebb méretű, fogeredetű cysták esetében gyökércsatornán keresztül végzett lézerkezeléssel próbálják a kellemetlen sebészi beavatkozást kiváltani pozitív eredménnyel.

A soft lézer kezelés rövid ideig, kezeléstől függően 2-5 percig tart, teljesen fájdalommentes. A hatás kialakulása akut kórképeknél azonnal érezhető. Krónikus, régóta fennálló gyulladásoknál többszöri lézer kezelésre van szükség. A kezelést 3-5 alkalommal meg kell ismételni. Fontos, hogy a betegségek oki terápiája megtörténjen, a soft lézer kiegészítő kezelésként hatásos eszköz a fogorvos, szájsebész kezében.

A lágylézer előnyei

 • Fájdalommentes kezelés: A fogászati lágylézerrel végzett beavatkozások kevésbé fájdalmasak, vagy akár fájdalommentesek lehetnek. A lézerfény lágyan hat a szövetekre, és csökkenti a beavatkozás során tapasztalható kellemetlenségeket.
 • Kevesebb szövetkárosodás: A fogászati lágylézer pontosan célozza meg a kezelendő területet, minimálisra csökkentve a környező egészséges szövetek károsodását. Ez lehetővé teszi a beavatkozások nagyobb pontosságát.
 • Csökkent fertőzési kockázat: A lézerfény baktericid hatással bír, amely segít csökkenteni a fertőzés kockázatát. Ez különösen fontos fogászati beavatkozásoknál, ahol a szájüregben könnyen kialakulhatnak fertőzések.
 • Gyorsabb gyógyulás és kevesebb utókezelés: Az így végzett kezelések gyakran elősegítik a gyorsabb sebgyógyulást és kevesebb utókezelést igényelnek. A lézerfény stimulálja a sejtek regenerációját és javítja a szövetek gyógyulását.
Soft laser oralakupunktúra

A soft laser kezelés fogászati indikációi

A soft lézeres oral akupunktúrás terápia egyesíti a soft laser terápia (közvetlen besugárzás az elváltozásra) és az akupunktúrás terápia (a szájüregi akupunktúrás pontok stimulálása) előnyeit.

A klasszikus egésztest akupunktúra – Kínán kívüli terjedésének eredményeképpen – az utóbbi évtizedekben új akupunktúra mikro rendszerekkel egészült ki. Ezek közül a francia eredetű fülakupunktúra a legismertebb. A szájüregi akupunktúra a kevésbé ismert rendszerek közé tartozik még, hiszen fiatal tudományágakról van szó, amelyek azonban a szakemberek számára széleskörű diagnosztikus és terápiás lehetőséget kínálnak.

Miért válassza a Budapest Dentcare kezeléseit?

Az Ön igényeinek kiemelt figyelmet szentelünk, mivel számunkra tényleg a páciens az első. Rendelőnkben minden egyes páciensnek személyre szabott kezelési tervet állítunk össze, amelyet a legmagasabb szintű szakértelmünkkel alakítunk ki.

Szakmai csapatunk elkötelezetten törekszik az Ön fogai egészségének megőrzésére és az Ön elégedettségére. Ezért a fogászati rendelőnkben olyan kiváló képességekkel és elkötelezettséggel rendelkező dentálhigiénikusok, fogorvosok és szájsebész szakorvosok dolgoznak, akik mindig a legjobbat nyújtják.

Rendkívül fontosnak tartjuk a folyamatos kommunikációt és a részletes tájékoztatást. Ezért a kezelés előtt alaposan megbeszéljük a részleteket Önnel, hiszen kiemelten fontos számunkra, hogy mindenki elégedetten hagyja el a fogorvosi széket.

Soft laser kezelés Zuglóban
Soft lézer a gyorsabb gyógyulásért

Oralakupunktúra

A soft lézeres oral akupunkturás terápia egyesíti a softlaser terápia (közvetlen besugárzás az elváltozásra) és az akupunkturás terápia (a szájüregi akupunkturás pontos stimulálása) előnyeit.

A klasszikus egésztest akupunktúra – Kínán kívüli terjedésének eredményeképpen – az utóbbi évtizedekben új akupunktúra mikro rendszerekkel egészült ki. Ezek közül a francia eredetű fülakupunktúra a legismertebb. A szájüregi akupunktúra a kevésbé ismert rendszerek közé tartozik még, hiszen fiatal tudományágakról van szó, melyek azonban a szakemberek számára széleskörű diagnosztikus és terápiás lehetőséget kínálnak. A mikro szisztémák közös lényege; az egész-test vetülése – térkép szerűen – egy adott területre, vagyis a makro rendszer tükröződése a mikro rendszerben. Az inger, a reakció, a reflexválasz reprodukálható és mindez, az akupunktúrás csatornahálózat közvetítésével megy végbe.”

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu