Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelés napjainkban a legkorszerűbb eljárás, aminek segítségével fájdalommentesen tudjuk kezelni még a legproblémásabb eseteket is. Modern felszereltségű rendelőnkben, kimagasló szaktudással rendelkező orvosainknak köszönhetően minden páciensünk számára gyors, hatékony és fájdalommentes megoldást nyújtunk.

Foglaljon időpontot hozzánk még ma!
Időpontot kérek
Mikroszkópos fogászat Budapesten
Mikroszkópos gyökérkezelés a biztos végeredmény érdekében

Mi az a mikroszkópos gyökérkezelés?

A mikroszkópos gyökérkezelés egy olyan modern eljárás, amikor egy kimondottan a fogászati kezelésekre kifejlesztett mikroszkóp segítségével vizsgáljuk meg a gyökércsatornát. Ezzel a speciális műszerrel a legkisebb szövetmaradványt gyökércsatorna elváltozást is észlelni tudjuk, ami a fájdalom és a gyulladás okozója lehet. Amint ezeket eltávolítjuk, a panaszok megszűnnek, és a foghúzás helyett megmentettük a fogakat.

Adjon egy utolsó esélyt fogának – mikor van szükség a mikroszkópos gyökérkezelésre?

Amennyiben a gyökércsatorna nagyon szűk, görbe, vagy a problémát okozó gyulladt szövet nehezen látható, a hagyományos gyökérkezelés nem segít. Ilyenkor sok esetben foghúzást javasolnak. Mi a Budapest Dentcare rendelőben minden esetben arra törekszünk, hogy elkerüljük betegeink fogainak elvesztését és valóban mindent megtegyünk tudásunk és tapasztalatunk, valamint legmodernebb eszközeink segítségével a fog vagy fogak megmentéséért.

Foghúzás helyett a mikroszkópos gyökérkezelés a menthetetlennek ítélt fogak megtartásának modern és hatékony eszköze. Segítségével legtöbb esetben eredményesen megmenthető a beteg fog, helyreállítható a sérült vagy máshol nem megfelelően kezelt gyökércsatorna. A mikroszkópos nagyítás és árnyékmentes világítás segítségével minden esetben jól látható a gyökércsatorna, így nem marad beláthatatlan hely vagy észrevehetetlen szövet. 

A mikroszkópos fogászat előnyei

 • A menthetetlennek tűnő fogak esetében ez a módszer a leghatékonyabb
 • Segítségével pontosabb diagnózis állítható fel, így pontosabb, sikeresebb kezelést is tudunk végezni
 • A kezelés akár 40-szeres nagyításban és speciális, árnyékmentes megvilágításban végezhető
 • Kisebb az esélye a szövődmények kialakulásának
 • A felnagyított képen tökéletesen és részletesen látjuk a problémát, így már a diagnosztika alkalmával jól látható, hogy melyik területet érintett
 • Biztonságosabb és gyorsabb kezelést tesz lehetővé, mint a hagyományos gyökérkezelés
 • Ehhez a módszerhez elegendő csupán egy apró lyukat készíteni, így Ön a lehető legkevesebb ép foganyagot veszíti 
 • A mikroszkópos gyökérkezelés során úgy oldjuk meg fogproblémáit, hogy foga vagy fogai megmaradnak, eltávolításukra nem került sor
 • Mivel így a teljes gyökércsatorna beláthatóvá válik, nem marad vissza gyullad, vagy baktériummal szennyezett rész
 • Gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé 
Megbízható szakemberekre bízná fogai egészségét?
Jelentkezzen be rendelőnkbe még ma!

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

 1. Legelső lépésben egy alapos kivizsgálást követően összeállítunk Önnek egy személyre szabott részletes kezelési tervet, amelynek minden lépését ismertetjük
 2. Amennyiben a mikroszkópos gyökérkezelés indokolt, helyi érzéstelenítés után az érintett fogat kofferdám használatával izoláljuk, hogy a nyálban található baktériumok ne fertőzzék a kezelendő fogüreget
 3. Ezt követően a fogba egy kicsi üreget fúrunk, hogy a mikroszkóppal elérjük a fogcsatornákat
 4. Egy speciális eszközzel bemérjük a fogcsatorna pontos hosszát, így a gyökereket teljes egészében ki tudjuk tisztítani. Majd erre a célra kialakított műszerrel alaposan átöblítjük, kiszárítjuk.
 5. Ezután behelyezzük a gyökértömő anyagot és lezárjuk a koronát. A tömés elkészítésének köszönhetően a gyökércsúcson lévő gyulladás megszűnik, mivel a visszamaradt baktériumokat már a szervezet immunrendszere megöli, így a csontgyulladás meggyógyul.

Mire kell figyelni a mikroszkópos gyökérkezelés után?

A kezelés után fogorvosunk részletesen tájékoztatja Önt a további teendőkről. Ahhoz, hogy a gyógykezelés sikeres legyen, az alábbi pontokat mindenképp be kell tartani: 

 • A gyökérkezelést követően 2-3 napig érzékeny lehet a terület. Amennyiben ezt követően sem múlik el, vagy néhány hét után fájdalom jelentkezik, az a fertőzés kialakulására utalhat, ezért mindenképp keresse fel kezelőorvosát
 • Panaszmentesség esetén is szükséges előre egyeztetett időközönként kontroll vizsgálatra
 • Mivel a gyökérkezelt fogak törékenyebbek, ezért utólagos fogíny szintje feletti restauráció ajánlott

Miért válassza a Budapest Dentcare rendelő szolgáltatásait?

Mikroszkópos gyökérkezelés Budapest jól frekventált környezetében

Rendelőnk jól frekventált, központi, de mégis nyugodt családiházas elhelyezkedésének köszönhetően tömegközlekedéssel és autóval egyaránt jól megközelíthető. Az Örs vezér tere közelségének köszönhetően számos villamos, busz vagy akár a 2-es metró és HÉV igénybevételével eljuthat hozzánk. Amennyiben autóval érkezik hozzánk, az egész utcában ingyenesen tud parkolni. 

Akkor is szívesen fogadjuk, ha Ön egy másik rendelőből érkezik hozzánk

Előfordulhat, hogy fogorvosa nem rendelkezik a megfelelő, modern eszközökkel, ami a teljes kivizsgáláshoz szükséges. Mi ebben az esetben is szívesen látjuk Önt rendelőnkben. Nyugodtan eljöhet hozzánk úgy is, hogy a további kezelést másik fogorvos kollégánál végzi, és csak ebben a speciális esetben veszi igénybe a szolgáltatásainkat. A mikroszkópos gyökérkezelésnél sok esetben elengedhetetlen a fogászati CT vizsgálat. Amennyiben az Ön fogorvosa nem rendelkezik ehhez szükséges CT eszközzel, szívesen elvégezzük a vizsgálatot és Ön nyugodtan visszamehet a kezelést elvégeztetni fogorvosához.

Budapest Dentcare - Fogászati rendelő
Mikroszkópos gyökérkezelés szakképzett munkatársakkal

Minden esetben személyre szabott kezelést biztosítunk

Szájsebész szakorvosaink, fogorvosaink és dentálhigiénikusaink minden kezelést alapos állapotfelméréssel és kivizsgálással kezdenek. Ezt követően személyre szabott kezelési tervet készítenek és minden alkalommal megbeszélik Önnel a javasolt kezelés minden apró részletét. Mi ugyanis csak abban az esetben vagyunk elégedettek, ha Ön jókedvűen és kiváló eredménnyel távozik rendelőnkből.

Mikroszkópos gyökérkezelés szakképzett munkatársakkal

Csapatunk minden tagja magasan képzett szakemberekből áll. Több kollégánk külföldön szerzett tapasztalattal és ismeretekkel is rendelkezik, ezért akár külföldi páciens kezelését is magabiztosan tudjuk vállalni. Mindemellett kollégáink folyamatosan fejlesztik tudásukat nem csak hazai, de nemzetközi továbbképzések alkalmával is. Ennek köszönhetően csakis a legmodernebb eljárásokat alkalmazzuk és a legkorszerűbb berendezésekkel dolgozunk. Így tudjuk garantálni Önnek a minden esetben eredményes és fájdalommentes kezelést.

Fogászati és szájsebészeti kezelések teljes biztonságban

Rendelőnkben a legszigorúbb szakmai protokoll szerint végezzük munkánkat és a sajnálatos COVID19 járványra tekintettel mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban legyen kezeléseink során.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu