Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Vérzékeny betegek kezelése teljes biztonságban!

Az állami fogászati alap és szakellátás keretein belül a vérzékeny betegek invazív ellátása minden esetben szájsebészeti szakellátás keretein belül történik.

Vérzékeny betegeink kezelését rendelőnkben szájsebész szakorvosaink látják el. Vérzékeny betegeink legtöbb esetben fogorvos kollegák szakellátásunkra referált betegei.
Időpontot kérek
Vérérzékeny beteg fogászati kezelése
Vérérzékeny páciens fogadása - Budapest Dentcare

Vérzékeny betegek kezelése. Kit hívunk vérzékeny betegnek?

A vérzékenység vagy recesszíven öröklődő genetikai betegség, vagy akik valamilyen formában vérhígítót, véralvadásgátló gyógyszert szednek bizonyos típusú betegségek esetén. A véralvadásgátló vagy vérhígító szereket alkalmazó terápiák általában az érrendszerhez, a szívhez, a tüdőhöz és az agy érellátásához kapcsolódó problémák esetén játszanak elsődleges szerepet kezelés, valamint megelőzés céljából. Alkalmazásukkal olyan súlyos állapotok kerülhetők el, mint például a vérrög okozta érelzáródás és ennek fő szerveket károsító szövődményei. Amennyiben Ön bármilyen típusú, szakorvos által felírt vérhígító, véralvadásgátló gyógyszert szed, vérzékeny betegnek minősül és kiemelt figyelmet igényel biztonságos fogászati vagy szájsebészeti ellátása.

Vérzékeny betegek kezelése. Lehetséges?

Nálunk igen, de ne szaladjunk ennyire előre. A különböző véralvadásgátló gyógyszereket a köznyelvben nem túl helyesen vérhígítóknak nevezzük. Igazából nem hígítja a vért, nem teszi folyékonyabbá, az alvadás idejét szabályozza az elvárt hatás érdekében. Hivatalos megnevezésük pedig antikoagulánsok. A vér alvadása összetett folyamat, fontos szerepet játszik a szervezet működésében. Véralvadásgátlók szedését senki sem kezdi el magától, minden esetben szakorvos írja fel és valamilyen konkrét betegség kezelésének oka húzódik meg mögötte. Legfontosabb hatása, hogy a vér alvadását késlelteti, ezzel gátolva a vérrögök kialakulását. Jótékony hatása azonban némely esetben hátrányává is válik, ugyanis fokozott vérzékenységet okoz. Fogászati vagy szájsebészeti beavatkozás során éppen ezért különleges odafigyelést kíván a véralvadásgátlót használó vérzékeny betegek kezelése.

Fogászati kezelés vérérzékeny betegeknek
Megbízható szakemberekre bízná fogai egészségét?
Jelentkezzen be rendelőnkbe még ma!

Véralvadásgátlót szed? Szóljon mindenképp!

Amennyiben Ön betegségből kifolyólag véralvadásgátlót szed, mindenképp tájékoztassa fogorvosát erről. Mondja el pontosan milyen gyógyszert használ, mi a neve, mennyit és milyen napszakokban kell bevennie. Fontos, hogy a fogászati vagy szájsebészeti beavatkozás tervezési fázisában már tudomást szerezzünk róla, hiszen a vérzékeny betegek kezelése, a biztonságos ellátás módja és miértje nagyban függ az Ön által szedett vérhígító, véralvadásgátló gyógyszerektől. A vérzékeny betegek kezelése mind fogászati, mind szájsebészeti beavatkozásuk során speciális kivizsgálást, kezelést és utókezelést is igényel. Fogászatunk nem csak évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vérzékeny betegek kezelésében, de minden eszköz adott ahhoz, hogy teljes biztonságban végezzük el azokat.

Ami a legfontosabb!

  • Mindenképpen jelezze fogorvosának a kezelés elején, ha vérhígítót, véralvadásgátló gyógyszert szed.
  • Ha van INR (protrombin-idő, Nemzetközi Normalizált Ráta) kiskönyve, mindenképpen mutassa azt meg kezelőorvosának.
  • Tájékoztassa kezelőorvosát a legutóbbi INR mérés időpontjáról, értékéről (ideális esetben közvetlenül a szájsebészeti beavatkozás előtt történik az INR mérés, a gyakorlatban 24-72 órán belül mindenképpen szükséges INR és protombin mérés/laborvizsgálat).

INR és protrombin szint mérése.

Mi ez és miért fontos? Vérhígítót, véralvadásgátlót szedő vérzékeny betegként minden bizonnyal hallotta már ezeket a kifejezéseket, de azért érdemes alaposabban megismerni, mit is takarnak. Az INR meghatározása azon alapvető diagnosztikai eljárásokok közé tartozik, melyekkel a vérzékeny betegek kezelése előtt a véralvadási rendszert rutinszerűen lehet vizsgálni. A legtöbb vérlaborvizsgálat tartalmazza, szinte minden műtéti beavatkozás előtt ellenőrzik. Az INR (international normalized ratio) a véralvadás aspektusainak vizsgálatára szolgál, információt adva a véralvadás működéséről.

Pontosan jelzi, hogy mennyi idő szükséges a vér alvadásáig, amit protombin időnek, rövidítve PI-nek nevezünk. Invazív fogászati vagy szájsebészeti kezelés során ugyanúgy kulcsfontosságú ezen érték meghatározása és ismerete, mint egy műtétnél vagy bármilyen más orvosi beavatkozásnál.

A terápiás INR szint 2-3 (1,89 és 3,5 között), ideális esetben a kezelést az 1,89 közeli INR érték mellett kell elvégezni. Ambuláns szájsebészeti szakrendelésünkön az Ön INR szintjét közvetlenül a beavatkozás előtt rendelőnkben mérjük! Az INR mérés pár pillanatot vesz csak igénybe, fajdalommentes és egyszerű, ellenben kihagyhatatlan lépés a biztonságos kezelés megkezdése előtt.

Vérzékeny betegek kezelése teljes biztonságban!

Mindenki, aki vérhígítót, illetve véralvadásgátló gyógyszert szed, vérzékeny betegnek minősül. Maximális odafigyelést, speciális bánásmódot igényel, hiszen fogorvosi kezelés során csakúgy, mint bármilyen más beavatkozás elvégzésekor kardinális kérdés a biztonság. Amíg másoknak egy foghúzás vagy fogkőeltávolítás rutineljárásnak számít, addig a vérzékeny betegek kezelése összetett és nagy odafigyelést igénylő művelet. A kockázatok nullára csökkentésével az Ön biztonsága érdekében alapos és szakszerű ellátást garantálunk bármilyen fogászati vagy szájsebészeti eljárás során.

Vérzékeny betegek kezelése maximális szakértelemmel!

Tudjuk, látjuk, hogy kevés fogászat teszi elérhetővé szolgáltatásai között a vérzékeny betegek biztonságos kezelését. A felelősségvállalás, a speciális szaktudás és a sokéves tapasztalat az, ami egy szakembert alkalmassá tesz a vérzékeny betegek kezelésére. Szerencsére rendelőnkben egyikből sincs hiány, elégedett és visszajáró pácienseink bizonyítják a teljes biztonságban végzett fogászati és szájsebészeti kezelések sikerét.

Fogorvosaink Dr. Deák György András szájsebész szakorvos szakmai vezetésével megfelelő óvintézkedések mellett, lelkiismeretesen végzik munkájukat és garantálják az Ön biztonságát, legyen szó foghúzásról, gyökérkezelésről, implantációról vagy bármilyen más kiemelt figyelmet igénylő kezelésről!

Vérzékeny betegek kezelése. Mindent a biztonságért!

Már az első alkalommal felmérjük a kockázatokat, Ön nyilatkozik betegségéről, a szedett vérhígító, véralvadásgátló gyógyszer pontos nevéről, típusáról, valamint az adagolásáról. Következő lépésként vérből végzett INR tesztet alkalmazunk, amely a vércukorvizsgálathoz hasonlóan az ujjbegy megszúrásával történik és egy percen belül biztos eredményt ad a véralvadás paramétereiről. A teszt elvégzése után átbeszéljük a szükséges kezelést vagy kezeléseket, amelyeknél minden esetben a biztonság és a szakszerű ellátás a két legfontosabb szempont. A kezelés tehát nem kezdődhet meg nálunk addig, amíg minden részletre kiterjedően nem mértük fel az Ön véralvadásának mutatóit. A kezelés során is folyamatosan figyeljük reakcióit. Amennyiben indokoltnak látjuk, úgy további intézkedéseket teszünk a maximális biztonság érdekében.

A beavatkozást követően pedig helyi vérzéscsillapítást alkalmazunk szükség szerint:

  • oxidált cellulózhálót (Spongostan, Surgicel) helyezünk a sebbe.
  • magasabb INR érték esetén plusz szövetragasztót alkalmazunk a seb zárására (Tissucol),
  • szükség esetén felszívódó varrattal zárjuk a sebszéleket,
  • beavatkozás után 15-30 percig javasolt a műtéti terület kompressziója gézlapok segítségével,
  • a posztoperatív vérzést legalább 1 órán keresztül kontrollálni javasolt,
  • minden esetben Exacyl (tanexamsav) 5%-os oldattal javasoljuk a beavatkozást követő 1-2 napban napi 4x, alkalmanként 2 percig a szájüregben tartva a szájöblítést (receptre szájsebész szakorvosunk által felírt 1 db 5 ml-es Exacyl® ampulla fiziológiás sóoldattal 10ml mennyiségre hígítva).

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu