Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Fogpótlás

A fogpótlás sokoldalú eljárás, amelyre számos esetben számíthatunk – akár egy fog hiányával, akár teljes foghiánnyal él valaki. A különböző esetek természetesen különböző eljárásokat igényelnek: a Budapest Dentcare tapasztalt fogorvosai mindenkinek egyéni javaslatot tesznek, hogy a számukra legmegfelelőbb eljárást választhassák. 

Jól tudjuk ugyanakkor, hogy páciensként mindenki szeret felkészülten érkezni a rendelőbe: olvassa el összefoglalónkat, és ismerje meg, melyek a fogpótlás lehetőségei!
Időpontot kérek
Fogpótlás Budapest
Fogpótlás eredménye

Ezért fontos a fogpótlás

Mielőtt elkezdenénk a fogpótlás fajtái bemutatását, fontos tisztáznunk az eljárás jelentőségét. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy a hiányzó fog pótlása csupán esztétikai okokból fontos: ha csak egy vagy két fog nincs a helyén, abból még semmilyen hátrányuk nem származik. A valóságban azonban a foghiány akkor is komoly egészségi szövődményekkel járhat, ha eleinte nem így érzékeljük. Érdemes időben lépni, hiszen már egy fog hiánya magában hordozza a teljes fogsor elmozdulásának, a fogak gyorsabb kopásának, illetve harapási problémák kialakulásának a veszélyét. A kockázatok ráadásul sajnos nemcsak a szájüreg területén állnak fenn: a foghiány a teljes arc deformálódásához, gyomorpanaszokhoz, sőt – a nyakizmok fokozódó terhelése miatt – gerincproblémákhoz is vezethet.

A fogpótlások fajtái

A fogak pótlására a mai, fejlett fogorvostudomány számos lehetőséget kínál, így minden páciens számára megtalálható a megfelelő módszer. Nézzük, melyikről mit érdemes tudni!

Fogpótlás híddal

Az egyik legismertebb, egyben legnépszerűbb fogpótlási eljárás a korona alapú híd. Amikor egy fogat kihúznak, de a szomszédos fogak teljesen épek, a hiány mellett álló két fog felszínét lecsiszolják, és egy három koronából álló fogpótlást illesztenek rájuk, amely szó szerint áthidalja a fogsorban keletkezett hiányt.

Előnye, hogy fogai eredeti színéhez és formájához illeszkedő, CAD/CAM technológiával tervezett fogpótlási technológia, néhány nap alatt elkészül. A hagyományos fémkerámia mellett cirkón kerámia anyagból is választható, amely fémallergiások számára is biztonságos, esztétikus választás. Gyors és költséghatékony.

Hátránya, hogy a hiány melletti ép fogakat le kell csiszolni, ép fogszövetet kell feláldozni. Mindemellett ez az eljárás nem pótolja a hiányzó fog gyökerét: ez pedig hosszú távon nagy eséllyel csontleépülést okoz, az úgynevezett pillér fogakra pedig a normálisnál jóval nagyobb teher nehezedik, ami gyulladáshoz, legrosszabb esetben elvesztésükhöz vezethet.

Implantátum alapú megoldások

Egy fog pótlása implantátummal

Az implantáció, más néven fogbeültetés a fog teljes egészét pótolja: egy műfoggyökérből, egy közti elemből és egy fogkoronából áll. Hivatalosan implantátumnak csak a “csavaros” műfoggyökeret nevezik, de a köznyelv általában a teljes pótolt fogat érti alatta. Az implantáció évtizedekre megoldást nyújt a foghiány problémájára: stabil illeszkedést és esztétikus megjelenést biztosít.

Előnye, hogy az egyszerű, korona alapú híddal ellentétben teljesen sértetlenül hagyja ép fogait, és a csontleépülést is megelőzi: a magas minőségű titánból készült műfoggyökér ugyanis teljesen befogadható a szervezet számára, speciális technikával kialakított mélyedéseit a csontszövetek nem csak körbenövik, hanem csontosodás alakul ki az implantátum és az állcsont között.

Hátránya, hogy a koronához képest hosszadalmasabb és költségesebb eljárás.

Implantátumra épülő híd

Az implantátumos fogpótlás egy másik módja a műfoggyökérre épülő híd: ezzel az eljárással három egymás melletti fog hiánya is egyszerre pótolható. Magában hordozza az implantáció minden előnyét, azonban így “több legyet üthetünk egy csapásra” – többes, főleg sorvégi foghiány esetén kedvelt és bevált megoldás.

Személyre szabott fogpótlás

Személyre szabott implantációs fogpótlás a Budapest Dentcare rendelőben

Ha a fentiek alapján az implantáció mellett dönt, rendelőnkben a legjobb helyen jár! Világszerte vezető innovációra, a Nobel Biocare rendszerre épülő nano technológiát használó implantációs rendszerünk teljesen a páciens egyéni igényeire szabott: a teljes körű állapotfelmérés és részletes egyeztetés után az ínyszélhez tökéletesen illeszkedő implantátumot helyezünk be, majd a csontosodási idő letelte után digitális CAD/CAM technológiával alakítjuk ki a műfoggyökérre építendő fejrészt. A fogbeültetés fájdalommentes, minimális kellemetlenséggel jár.

Az implantátumot általában titán műfoggyökérből és közti elemből, valamint fémkerámia vagy cirkón kerámia koronából (fejrészből) áll. A titán nagy tisztaságú, magas minőségű anyag, amely a legkevésbé allergizáló fém (6 ezrelék) – rendelőnkben ugyanakkor egyéni preferencia alapján teljes cirkónium-dioxid implantátum is elérhető (ez esetben a műfoggyökér is cirkón alapú).

Fixfogsor mini implantátummal

Amennyiben teljes foghiánnyal élünk, rendkívül fontos, hogy a fogpótlás minél hamarabb megtörténjen. A legtöbben a kivehető műfogsor mellett döntenek, ám ez hosszú távon nem jelent kényelmes megoldást. A teljes felső fogsor szájpadlása hányingert, illetve az ízérzés elvesztését okozza leggyakrabban, míg a teljes alsó fogsor nem stabil, nagyon nehéz vele rágni.

A mini implantátum ideális megoldás a teljes fogpótlás fixálására! Az eljárás keretében az alsó állkapocsba 4, a felső állkapocsba 6 kisméretű műfoggyökeret ültetünk be, amelyek úgynevezett gömbfejben végződnek. Ezekre a gömbfejekre a műfogsorban elhelyezett patentek gumigyűrűi illeszkednek, így a fogsor stabilan áll, billegés és csúszkálás nélkül.

Az eljárás akár saját, meglévő műfogsorával is végrehajtható, ha felépítése alkalmas arra, hogy szakértőink az illeszkedéséhez szükséges gumigyűrűkkel lássák el. A Budapest Dentcare rendelőben ugyanakkor természetesen a műfogsor elkészítését is vállaljuk.

A mini implantátum a fogpótlás fájdalommentes, tartós és biztonságos módja, amely kis megterhelést jelent a szervezetnek és kevés csontállomány esetén is elvégezhető – így idősebb páciensek számára is ajánlott.

Valplast – az eredeti rugalmas fogsor

2023 szeptemberétől a Valplast fogtechnikánk (saját fogtechnika) az Amerikai Valplast cég regisztrált, vizsgázott fogtechnikája lesz, egyedülállóan Magyarországon. Valplast garancia levelet adunk! A Valplast a világ első és egyedi rugalmas fogsora, melyet többen próbálnak utánozni és Valplast néven értékesíteni. Ezek hamis másolatok, mi az eredeti Valplast fogsor regisztrált fogtechnikái leszünk szeptembertől.

Fogpótlás Valplast fogsorral

A Valplast biztonságos és esztétikus megoldást jelent, amely természetes látványt és érzést nyújt, mindemellett fém- és akrilát mentes is, nem okoz allergiát. Viselete rendkívül kényelmes, hiszen rugalmas kialakítása követi a száj mozgását.

Ez az eljárás Amerikában már 50 éve ismert és nagy népszerűségnek örvend.

Valplast fogsor

Fogpótlás Budapest városában: ezért érdemes a Budapest Dentcare szakértőihez fordulni

Tapasztalat, amelyben megbízhat

Fogszakorvos, szájsebész szakorvos és szakasszisztens kollégáink a holtig tartó tanulásban hisznek: folyamatosan fejlesztik tudásukat, hogy a legjobbat nyújthassák. Szakasszisztenseink dentálhigiénikus és fogtechnikusi szakvizsgával is rendelkeznek. Mindemellett digitális fogtechnikai praxislaborunk helyben támogatja fogrvosaink napi munkáját. A lehető legfejlettebb fogpótlás technológiákat alkalmazzuk, mert nemcsak pácienseink szép mosolya fontos számunkra, hanem az is, hogy fogsoruk hosszú távon egészséges maradjon. Klinikánk vezetője, Dr. Deák György szájsebész szakorvosunk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a fogbeültetés terén – emellett pedig a fogpótlás minden típusát is kifogástalan szakértelemmel végezzük.

Teljesen személyre szabott megoldások

Nincs két egyforma páciens: ezért mindenkire kellő figyelmet fordítunk. Nálunk alapvető az alapos kivizsgálás és a páciensre szabott, részletes kezelési terv, amelyet a hozzánk fordulókkal részletesen megvitatunk, minden felmerülő kérdésre választ adunk. Célunk, hogy rendelőnkben mindenki elégedetten, tökéletes eredménnyel álljon fel a fogorvosi székből.

Kedves, türelmes hozzáállás

Pontosan tudjuk, milyen sok páciens halogatja a fogorvoshoz fordulást a korábban szerzett rossz élmények miatt. A Budapest Dentcare orvosai és asszisztensei úgy dolgoznak, hogy a kezelések ne csak sikeresek legyenek, hanem a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. Barátságos, figyelmes hozzáállásukkal oldott hangulatúvá teszik a rendelőben töltött időt.

Központi helyen várjuk pácienseinket

A Budapest Dentcare csupán 5 perc sétára található az Örs vezér terétől – így számos tömegközlekedési eszközzel (metró, HÉV, buszok) egyszerűen megközelíthető. Autóval érkező pácienseinknek ingyenes parkolást biztosítunk!

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu