Fogimplantátum

A fogimplantátum tartós, esztétikus megoldást nyújt, ha foghiánya pótlására van szükség. A Budapest Dentcare fogászat tapasztalt, kedves fogorvosokkal és csúcsminőségű implantátumokkal várja minden páciensét. Kérjen időpontot első konzultációra!

DentiGen humángenetikai elismerés
fogászati implantátum Budapest
Fogimplantáció menete

Fogimplantátum: mit jelent pontosan?

Amikor a fogsorból egy vagy több fog hiányzik, fogpótlásra van szükség. Ennek modern és tartós módja a fogbeültetés, más néven implantáció. Amit a köznyelvben fogimplantátum alatt értünk, valójában három részből áll.

 • Szaknyelven azt a “csavaros” részt nevezik implantátumnak, amely a gyökeret helyettesíti (műfoggyökérnek is nevezik).
 • Erre épül az úgynevezett köztes elem vagy fejrész, amely hozzákapcsolja a műfoggyökeret a koronához.
 • A fejre rögzítik a fogpótlást, azaz a koronát.

A Budapest Dentcare rendelőben alkalmazott, legmodernebb implantációs technológiának köszönhetően meglévő fogai sértetlenek maradnak, az implantátum pedig tökéletesen illeszkedik az eredeti fogakhoz.

Híd vagy implantátum?

Egy fog pótlása esetén ez a leggyakrabban felmerülő kérdés pácienseink körében. Vizsgáljuk meg a két opciót közelebbről!

 • A hagyományos hídpótlás során a hiány melletti két egészséges fogat lecsiszolják (ők lesznek az úgynevezett “pillér” fogak), és azokra illesztik rá a hármas koronát. Sokan választják ezt a megoldást alacsony költségei és a komolyabb beavatkozástól való félelem miatt – hosszú távon azonban számos hátránya van. A foghúzás helyén ugyanis az esetek többségében csont leépülés következik be, a pillér fogak pedig egyre kevésbé bírják a terhelést. Ez hosszú távon fogszuvasodáshoz és gyulladáshoz vezet: a pillérfogak gyakran mozogni kezdenek, kényelmetlenné válnak, és gyakran őket is ki kell majd húzni.
 • Ezzel szemben a fogimplantáció sértetlenül hagyja az egészséges fogakat! Amellett, hogy ebben az eljárásban nincs szükség csiszolásra, csontleépülés sem várható. A beültetett műfoggyökér ugyanis titánból vagy cirkóniumból készül: ezeket az anyagokat a szervezet befogadja, így a csontszövet a titánnal, vagy cirkóniummal összenő és stabilan tartják őket.

Ha több fog pótlása szükséges, amelyek egymás mellett álltak, jó választás lehet az implantátumra épülő hídpótlás. Ebben az esetben a két beültetett műfoggyökér és a rajtuk lévő fejrészek képezik a pillért – tehát 3 fog támaszkodik két implantátumon.

fogimplantátum

Milyen implantátumok elérhetőek rendelőnkben?

A fogászatunkban elérhető implantációs technológia világszínvonalú magyar innovációra épül: pácienseink maximális elégedettsége érdekében a nemzetközi szakmai elismerésnek örvendő, hazai fejlesztésű Denti System rendszert alkalmazzuk. Nálunk az implantáció teljes mértékben személyre szabott: minden beavatkozás előtt digitálisan, CAD/CAM technológiával tervezzük meg a páciens számára ideális fejrészt.

A műfoggyökér anyaga

Implantátumaink és fejrészeink többsége nagy tisztaságú, magas minőségű titánból készül. Ezt a biztonságos anyagot a szervezet teljes mértékben befogadja, különleges technológiával kialakított mélyedéseit a csontszövetek benövik. Rendkívül könnyű anyag, amely nem okoz allergiát, és évtizedeken keresztül biztos támaszt nyújt. Egyéni preferenciának megfelelően lehetőség van foggyökér alakú cirkónium implantátum beültetésére is.

A fejrész anyaga

A fejrész szintén készülhet titánból és cirkóniumból. Mindkettő magas minőségű anyag: annak függvényében szoktunk javaslatot adni, hogy milyen típusú fogpótlást választ a páciens.

A fogpótlás (korona) anyaga

Rendelőnkben lehetőség van fémkerámia és cirkón kerámia korona elkészítésére is. Mindkettő esztétikus, tartós és biztonságos választás – a cirkón kerámia ugyanakkor rendelkezik néhány lényeges esztétikai előnnyel. Mivel fényáteresztő képessége a valódi fogakéval megegyezik, teljesen természetes hatást kelt. Ráadásul a cirkónium-dioxid 100%-ban fémmentes, antiallergén anyag.

A személyre szabott fogimplantátum menete rendelőnkben

Nálunk nincsenek kellemetlen meglepetések vagy váratlan költségek. Nézzük, melyek a fogászati implantáció lépései!

 1. A személyre szabott implantáció első lépése a teljes körű állapotfelmérés. A fogazatot, fogínyt és az arc-és szájüreget érintő vizsgálat mellett CT felvételt is készítünk. Az eredmények kiértékelése szájsebész szakorvos közreműködésével történik.
 2. Meghallgatjuk az Ön elképzeléseit, igényeit, fogorvosa pedig szóban ismerteti az alternatívákat és javaslatait.
 3. A szóbeli egyeztetés alapján részletes írásos kezelési tervet és árajánlatot dolgozunk ki.
 4. Ha elfogadja a kezelési tervet, akár már a következő alkalommal sor kerülhet az implantátum beültetésére. A műtétet modern helyi érzéstelenítéssel végezzük, így a kezelés fájdalommentes. A beavatkozás rutineljárásnak számít, így fél óránál általában nem tart tovább.
 5. A műtét után 7-10 nappal a varratokat eltávolítjuk, majd 3-6 hónap csontosodási időszak következik mire terhelhetőek lesznek az implantátumok.
 6. A csontosodási időszak után ínyformázó csavarokat helyezünk be, hogy a fogpótlás illeszkedése tökéletes legyen az ínyszélhez.
 7. Az egyedi, természetes fogpótlás érdekében lenyomatot veszünk, és meglévő fogaihoz igazítjuk a korona színét.
 8. Ha minden készen áll, a fejrészre helyezzük a koronát. Önnek pedig nincs más dolga, mint újra felszabadultan mosolyogni!

A fogimplantátum előnyei

 

 • Kényelmes és magabiztos érzés
 • Élethosszig tartó garancia
 • Természetes hatású, így teljességgel észrevehetetlen a különbség
 • Gyors és biztonságos beültetés
 • Végleges megoldás
 • Teljesen fájdalommentes beavatkozás
 • Garantált a teljes beépülés
 • Természetes érzés és látvány
fogimplantátum budapest dentcare

Fogászati implantáció teljesen fájdalommentesen 

Tudjuk, hogy a bizalomteljes légkör megléte már önmagában csökkenti a stresszt. Éppen ezért fogorvosaink minden lépésről részletes tájékoztatást adnak és minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak. 
Emellett a Budapest Dentcare rendelőjében kizárólag a legkorszerűbb eszközökkel dolgozunk, amik szintén garantálják a fájdalommentes beavatkozásokat.

Még az érzéstelenítő beadását sem fogja érezni, ugyanis egy speciális zselével kenjünk be előtte a szúrás helyét. Ráadásul a hagyományos Lidocainnál egy sokkal modernebb szerrel dolgozunk, ami gyorsabban, hosszabb ideig és erősebben hat. Ennek köszönhetően akár több fogimplantációt is el tudunk végezni egyszerre. 

Amennyiben Ön nagyon fél, szorong a beavatkozás előtt, javasoljuk az éber szedálás szolgáltatásunkat. Ilyenkor egy felszínes alváshoz hasonló bódult állapotba kerül, így minden fájdalom és félelem teljesen kizárható. 

Hogyan kell fogat mosni fogimplantátum beültetése után?

Minden nap kétszer, legalább 2 percen keresztül kell fogat mosni, lágy sörtéjű fogkefével, valamint speciális fogköztisztító kefével, vagy fogselyemmel.

A kivehető pótlások esetén minden étkezés után szükséges fogrémmel és fogsortisztító kefével megtisztítani az implantátumot. Emellett hetente legalább kétszer fogsortisztító tablettával is tisztán kell tartani a fogsort. Valamint lágy sörtéjű kefével és fogkrémmel is meg kell tisztítani az egész implantátumot és a körülötte lévő lágy részeket is. 

Fogászati rendelőnk minden implantált betegünknek ad BlueM fuoridmentes ózonterápiás, kimondottan implantációt követő gyógyulásra, holland szájsebészek által kifejlesztett gyógyfogkrémet. A fogimplantátum beültetése után a megfelelő fogápolás kiemelten fontos, mivel a megfelelő szájhigiénia jelentősen befolyásolja a gyógyulást ezzel az implantátum tartósságát. A szükséges eszközök használatát és a megfelelő technikát minden esetben megtanítjuk pácienseinknek, illetve írásban is átadjuk a szükséges tudnivalókat. 

Fogimplantátum árak:
milyen költségekre lehet számítani?

Árajánlatunk a páciensek egyéni állapotának és igényeinek megfelelően személyre szabott. Az ajánlatokhoz minden esetben publikus, weboldalunkon elérhető árlistánkat vesszük alapul.

Fogimplantátum:
miért érdemes a Budapest Dentcare szakértőihez fordulni?

21. századi technológia, +25 év tapasztalattal

A Budapest Dentcare szakemberei folyamatosan fejlesztik tudásukat, hogy pácienseiknek a legjobb, legmodernebb megoldásokat nyújthassák. A Denti System implantációs rendszert klinikánk vezetője, Dr. Deák György szájsebész szakorvos és Vajdovich István professzor úr szakmai vezetésével alkalmazzuk. Vajdovich professzor úr közel 40 éve Magyarországon elsőként végzett fogbeültetést, tanítványa Dr. Deák György már 25 éve foglalkozik fogbeültetéssel.

Személyre szabott beavatkozások

Minden páciensünkre kellő figyelmet fordítunk, hiszen tudjuk és tapasztaljuk, hogy az orvoslásban nincs két egyforma eset. A konzultációt követően ezért mindenkinek teljesen egyéni, személyre szabott kezelési tervet készítünk. Pácienseink egyedi igényeit a vizsgálatok és beavatkozások során teljes mértékben szem előtt tartjuk, hogy tökéletes eredménnyel állhassanak fel a fogorvosi székből.

fogimplantáció
fogimplantáció Budapest

Barátságos orvosok és asszisztensek

Orvosaink és asszisztenseink nemcsak kiemelkedő szakértelmükkel, hanem kedves, türelmes hozzáállásukkal is hozzájárulnak a kezelések sikeréhez. Nemcsak a munkánk eredményessége, hanem a páciensek pozitív élményei és véleménye is fontos számunkra. Ezért modern, hatásos érzéstelenítési módszereket alkalmazunk, és mindenkire maximálisan odafigyelünk.

Egyszerű megközelíthetőség

Rendelőnk az Örs vezér terétől mindössze 5 perc sétára található.

Tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető: többek között a 2-es metró, a 8-as és 9-es HÉV, trolibuszok, illetve számos villamos-és buszjárat is rendelkezésre áll.

Autóval érkező pácienseinknek ingyenes parkolást biztosítunk!

A forgalmas csomópont közelsége ellenére a Budapest Dentcare a nyugalom szigete: fogászatunk Zugló csendes, családi házas övezetében található. Rendelőnk belső terei kellemes, nyugodt hangulatot árasztanak.

Fogimplantátum gyakori kérdések

Mennyire fájdalmas a fogászati implantáció?

Pácienseink visszajelzései alapján egyáltalán nem. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük, és különös figyelmet fordítunk arra, hogy valóban semmilyen fájdalmat ne okozzon a műtét. A műfoggyökér beültetése utáni csontosodási időszakban előfordulhatnak kellemetlenségek, ám ezek átmenetiek, és jól kontrollálhatók.

Kell majd lefaragni az ép fogaimból?

A fogimplantátum technológiájának köszönhetően erre nincs szükség, ép fogai sértetlenek maradnak.

Másképp néz majd ki a fogpótlás, mint a többi fogam?

Szakembereink célja, hogy a beültetett fog tökéletesen illeszkedjen a meglévő fogsorba. Ezért a korona alakját egyéni lenyomat alapján, digitálisan tervezzük, és a fogszínt is személyre szabottan választjuk ki.

Csavaros fog árak: mennyibe kerül egy fogimplantátum?

Ahogy kezeléseink, úgy árajánlatunk is személyre szabott. Elmondható ugyanakkor, hogy a minőségi titán implantátum és fognyak, valamint fémkerámia korona választása esetén a költség nem több, mint 230 000 forint!

Mennyire tartós a fogimplantátum?

Megfelelő szájhigiénia és odafigyelés, valamint rendszeres kontroll mellett évtizedekig élvezheti az implantátum kényelmét és előnyeit.

Professzionális fogászati csapatra bízná a fogpótlást? Kérjen időpontot rendelőnkbe!

Hogy néz ki egy fogimplantátum?

A napjainkban használt fog implantátum tulajdonképpen egy csavaros fog. Titán anyagból készült, amit a szervezet teljesen be tud fogadni, közvetlenül csontosodik az állkapocs csonttal és semmilyen káros reakciót nem vált ki. A műtéti úton beültetett műgyökérre kerül az implantátum fej, ami tartja magát a fogpótlást.

Befolyásolja a kor a kilökődési arányt?

Nem. Ha megfelelően fenntartja a szája higiéniáját és mellőzi a dohányzást, akkor a bennmaradási arány nem térhet el a fiatalabb páciensekétől. Egy implantátum ugyanúgy viselkedik a csontos állcsontban, mint a saját foga. Jó száj higiéné esetén évtizedekig funkcionál, de ha elhanyagoljuk ugyanúgy gyulladás alakul ki az ínyben és a csontban, mint a saját fogak esetén.

Ugyanúgy fogok tudni rágni az implantátumokkal?

Igen! Ugyanis az implantátumokba csavarozott fejekre helyezett fogpótlás (korona, híd), de még a kivehető pótlások is teljes mértékben képesek pótolni az eredeti fogak funkcióját és esztétikáját.

Mindenkinél alkalmazható a fogimplantátum?

A fogbeültetés ugyan nem mindenkinél alkalmazható, viszont a legtöbb esetben igen. Akár még súlyos fogágybetegség után, csonthiány, vagy fogvesztés következtében kialakult csontleépülés esetén is. Ilyenkor az implantátum beültetése előtt csontpótlást kell végezni.

Saját fogakkal is rendelkezem. Így is lehet implantátumom?

Ha nem áll fenn egy kizáró tényező sem (pl.: erős dohányzás vagy rossz szájhigiénia) és emellett a hiányzó fog helyén elég mennyiségű csont áll rendelkezésre, akkor igen.

Mikor nem javasolt az implantátum beültetés?

A rossz szájhihiéné és az erős dohányzás növeli a kilökődés esélyét, úgyhogy ilyen esetekben nem javasolt a beültetés. Emellett bizonyos egészségügyi állapotok mellett sem lehet elvégezni. Ilyen a kezeletlen cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek szedése, korábbi sugárterápia, és a véralvadási zavarok. Az implantáció sikertelenségének legfőbb oka a titán allergia és a csontosodás genetikai zavara, melyek 6-6 ezrelékben fordul elő. Fogászati rendelőnkben mindkét állapotot tudjuk szűrni.