Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Fogászati CT

A 3 dimenziós fogászati CT olyan professzionális diagnosztikai eszköz, ami csak a legmodernebb fogászati rendelőkben érhető el. A nálunk is igénybe vehető szolgáltatás segítségével átfogó és részletes képet tudunk alkotni a fogai, és a szájüreg körüli arc, állcsont terület állapotáról. 

Ezzel a modern digitális képalkotó technikával potosan fel tudjuk térképezni a problémát, hogy azután kiértékeljük és a legoptimálisabb kezelést végezzük el. Jelentkezzen be hozzánk még ma!
Időpontot kérek
Kedvező fog CT ár

Mi az a fogászati CT vizsgálat?

A fogászati CT egy olyan 3 dimenziós felvétel, ami a lehető legpontosabb, térbeli képet képes mutatni a fogai és az azt körülvevő csont állapotáról, továbbá az arcüregről, és az állkapocsról. Minösszesen 2 perc alatt. Ugyanis a rendelőnkben használt modern készülékkel pontosan ennyi idő alatt tudunk elkészíteni egy részletes, CT felvételt. Így szinte azonnal nagy felbontású és részletes digitális képet kapunk az Ön arcüregéről és fogairól.

Fogászati és arcüreg CT egy szempillantás alatt

Az eljárás menete rendkívül gyors, hiszen Önnek csak oda kell állnia a készülék elé, mi pedig villámgyorsan elkészítjük a szükséges felvételt, ami már használható is. Ezt követően pedig alaposan kiértékeljük és a látottak alapján pontosan behatároljuk a problémás területet vagy területeket. Ennek segítségével célzottan és hatékonyan kezdjük meg a szükséges kezelést.

Ez a célravezető és modern eszköz nagyban lerövidíti az állapotfelmérés idejét. Segítségével kivételes lehetőségünk van a pontosságra és az azt követő kezelés eredményességére.

A fogászati CT előnyei

 • 3 síkban képes megjeleníteni a metszetet 
 • Megmutatja a páciens arcüregének pontos térbeli képét
 • Egy-egy vizsgált terület teljesen körbejárható, még a takarásban lévő részeket is fel tudjuk térképezni vele
 • Sokkal több és pontosabb információt képes adni a páciens állapotáról, mint a hagyományos röntgenfelvételek
 • A felvételek korlátlan ideig megőrizhetők 
 • Gyors és pontos állapot felmérés
 • Segít a személyre szabott kezelési terv kialakításában 
 • Teljesen fájdalommentes

Fogászati vizsgálat félelmek nélkül

A régi hatalmas, kattogó, berregő géppel készült CT felvételekhez be kellett feküdni a készülékbe. Így a bezártság érzésével együtt ijesztő lehetett a felvétel elkészítése. Szerencsére ez már a múlté, hiszen a digitális CBCT készülék sokkal kisebb, halkabb és gyorsabb működést tesz lehetővé. Önnek csupán elé kell állnia, és máris elkészül a minden eddiginél sokkal részletesebb digitális felvétel. Minden kellemetlenség nélkül, 2 perc alatt kész is a vizsgálat. 

A fogászati CT a legmodernebb diagnosztikai eszköz

A fogászati CT menete

 • Első lépésben a szemüveget, ékszereket le kell venni a vizsgálat teljes idejére.
 • Fel kell venni az általunk biztosított ólomköpenyt, hogy védjük a szerveit az esetleges sugárzástól.
 • A készülék elé kell állni, és az állát neki kell támasztani az erre kijelölt helyre. A felvétel elkészítése nagyon hamar történik. Ez idő alatt nyugodtan lehet lélegezni, csupán arra kell figyelni, hogy ne mozdítsa el a fejét és az exponálás alatt lehetőleg ne nyeljen, nyelvét ne mozgassa.
 • A felvétel eredményeképp olyan 3 dimenziós képet kapunk, ami pontosan rekonstruálja a vizsgált területet.

Fog CT ár

A fog CT ára rendkívül kedvező a Budapest Dentcare rendelőben. Ráadásul az elkészült képet vagy képeket a legnagyobb biztonságban, saját védett informatikai rendszerünkben, saját szerverünkön tároljuk, így a későbbi kezelések során, ha szükséges, bármikor elővehető. Természetesen az Ön kérésére DVD-n is átadjuk Önnek saját CT felvételét.

Kedvező fogászati CT ár

Az aktuális fogászati CT árak a következőképp alakulnak rendelőnkben:

 • Teljes CT – 20 000 Ft
 • Maxilla CT (felső állcsont) – 11 000 Ft
 • Mandibula CT (alsó állcsont) – 11 000 Ft
 • 1 fogas CT – 9 000 Ft
Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás
Tökéletes mosoly - BP Dentcare Fogászat

Milyen területen vehető igénybe a CBCT felvétel?

Implantáció
Csontpótló műtétek és sinus lift előtt átfogó képet mutat a terület csontkínálatáról, illetve pontosan tervezhető az implantátum pozíciója és dőlésszöge.
Fogszabályozás
Segítségével könnyedén kivehetők a harapási diszfunkciók.
Szájsebészet
A bölcsességfogak elhelyezkedését mutatja meg. A nehezebb foghúzások és a fogműtétek esetében nyújthat segítséget. Továbbá a csontban zajló folyamatok is megállapíthatókká válnak.
Góckutatás
Pontos képet ad arcüreg krónikus gyulladásos folyamatiról.
Gyökérkezelés
Segít a csökércsatorna feltérképezésében, még a takarásban lévő helyeken is.

Miért válassza a Budapest Dentcare rendelőt?

Akár másik rendelőből érkező pácienseket is szívesen fogadunk

Amennyiben fogorvosa nem rendelkezik modern, digitális CT berendezéssel, szívesen látjuk Önt! Nyugodtan érkezhet hozzánk úgy is, hogy a fogászati kezelését másik fogorvos kollégánál veszi igénybe, viszont Ő nem rendelkezik ilyen modern készülékkel. Az egy fogas CT felvételt például mikroszkópos gyökérkezeléseknél gyökérkezelés specialista, endodontus szakorvos kollegák kérnek tőlünk. Sajátjainkon kívül más rendelőkből és más szakterületekről (fül-orr-gégészet) érkező betegeknek is elvégezzük a kért fogászati és arcüreg CT-t. Amennyiben csak CT felvételre van szüksége, 2 perc alatt Önnek is elkészítjük, amit aztán CD-re írva tovább vihet saját fogorvosához.

Személyre szabott kezelések

A Budapest Dentcare fogászatban dolgozó szakemberek mindegyike magasan képzett és a tudásukat folyamatosan fejlesztő szájsebész szakorvosok, fogorvosok és dentálhigiénikusok. Minden kezelést részletes állapotfelméréssel és kivizsgálással kezdünk. Ezután pedig minden esetben részletesen megbeszéljük a páciensekkel az eljárás összes apró részletét, majd személyre szabott kezelési tervet készítünk. Fogászati rendelőnk alkalmazottai ugyanis csak akkor elégedettek, ha pácienseink elégedetten és tökéletes eredménnyel hagyják el a fogorvosi széket.

Használja ki a modern és villámgyors digitális képalkotás lehetőségét és kérjen időpontot rendelőnkbe kedvező áron!

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu