Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Lézeres fogászat

A lézeres fogászat egyre jobban elterjedt kezelés, mára már a modern fogászati szájsebészeti rendelők alapfelszereltsége közé tartozik.  A lézerforrás alapján több fajta orvosi lézer létezik. Rendelőnkben a fogászati kezelések legszélesebb körében használható és leghatékonyabb diódalézert használjuk. Segítségével gyorsan, kíméletesen és precízen tudjuk elvégezni a kívánt eljárást. Bízza Ön is szakértő kollégáinkra és a legmodernebb eszközökre fogai egészséget!
Időpontot kérek
Lézeres fogászat Budapest
Lézeres fogászat előnyei

Milyen esetekben alkalmazható a lézeres fogászat?

A sebészi lézeres fogászatot leggyakrabban a fogak körüli csontot és a fogak stabilitását is érintő súlyosabb fogínybetegségek kezelésére használjuk. A kezelés minden esetben állapotfelméréssel kezdődik. Ezt követően a lézeres gyógykezelés megkezdése előtt, megfelelő professzionális előkezelés szükséges. A fogak stabilitásának javításához első körben ultrahangos fogtisztítás, parodontológiai kürettálása elengedhetetlen.
Mobilis fogak esetében a fogakat híddal vagy egyéb eljárással (pl. Ribbond) „sínezni”, stabilizálni kell. A lézeres terápia sok esetben célzott antibiotikum kúrával egészítendő ki.

A lézeres fogászat előnyei

 • Javítja a szövetek regenerációs képességét, ezáltal gyors gyógyulást biztosít
 • Sterilizáló hatású, elpusztítja a káros baktériumok nagy részét
 • Csökkenti a vérzést és a gyulladást
 • Szinte teljesen fájdalommentes kezelést biztosít (ezért ideális gyerekek számára is)
 • Rövidebb beavatkozási idő
 • Minimális műtét utáni fájdalom
 • Beindítja a gyógyulási folyamatokat
 • Műtéti seb folyamatos sterilen tartása
 • Gyorsabb, esztétikusabb, heg nélküli gyógyulást biztosít
 • Vérzésmentes, magas műtéti pontosság
 • Elkerülhető a műtét utáni gyógyszeres fájdalomcsillapítás, illetve antibiotikum prevenció, mivel a lézer gyulladáscsökkentő, szövet stimuláló, gyógyulást elősegítő hatást fejt ki
 • A vágás melletti szövetek nem roncsolódnak, ugyanis a dióra lézer nem termel hőt és csak a szövet szükséges területéhez érintve „vág”

Meglazult fogak megerősítése

A nagy energiájú dióda lézersugár a meglazult fogak mellett kialakult ínytasakok hegszövetét fájdalommentesen távolítja el, a tasakokban a lézer a baktériumokat, gyulladásos szöveteket elpárologtatja és sterilizálja a területet.

A fogat tartó csontban elősegíti a regenerációt és a csontosodást, így a meglazult fogak újból megerősödnek, a tasak megszűnik és a fogíny újból letapad a foghoz.

A lézerrel kombinált csontpótlás több területen is hasznos terápia. Az egészséges immunrendszer mellett, a meglazult fogak stabilitásának javításában, valamint a megerősített állapot fenntartásában elengedhetetlen.

Fél a fogászati kezelésektől?
Ismerje meg éber szedálás szolgáltatásunkat,
amivel fájdalommentes és félelemérzet nélküli kezelésben lehet része!
További részletek
Fájdalommentes fogászati kezelés

Lézeres fogászati kezelés egyéb felhasználási területei

 • Fogszuvasodás kezelése, a fertőzött terület eltávolítása és a környező terület megtisztítása
 • Fogfehérítés
 • A fognyaki érzékenység csökkentése
 • Szájsebészeti műtétek megkönnyítése: szövetek precíz és pontos vágása és formázása
 • Ínyplasztika esetén
 • Fogíny- és fogágybetegségek gyógykezelése (kürettálás, fertőtlenítés)
 • Fogbeültetések
 • Fognyaki érzékenység csökkentése
 • Gyökérkezelés, gyökércsatorna fertőtlenítése

Soft laser kezelés

soft laser kezelés önállóan is alkalmazható terápia, de legtöbb esetben a hagyományos gyógymódok kiegészítésére használjuk, mivel fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a gyulladást és felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.

A soft lézeres oral akupunkturás terápia egyesíti a soft laser terápia (közvetlen besugárzás az elváltozásra) és az akupunkturás terápia (a szájüregi akupunkturás pontos stimulálása) előnyeit.

A klasszikus egész test akupunktúra az elmúlt évtizedekben új területekkel egészült ki. A szájüregi akupunktúra a kevésbé ismert területek közé tartozik még, hiszen fiatal tudományágakról van szó. A szakemberek számára azonban széleskörű diagnosztikus és terápiás lehetőséget kínálnak.

Miért válassza a Budapest Dentcare Fogászatot?

Személyre szabott kezelések

A Budapest Dentcare csapata magasan képzett, tudásukat folyamatosan fejlesztő fogorvosokból, szájsebész szakorvosokból és dentálhigiénikusokból áll. Rendelőnkben minden kezelés állapotfelméréssel, részletes kivizsgálással kezdődik. Ezt követően az összes pácienssel megbeszéljük az eljárás minden részletét és személyre szabott kezelési tervet készítünk. Mi csak akkor vagyunk elégedettek, ha pácienseink boldogan és tökéletes eredménnyel hagyják el rendelőnket.

 

Frekventált elhelyezkedés

Fogászati rendelőnk mindössze 5 perc sétára található a központi elhelyezkedésű Örs vezér terétől. Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, csendes, nyugodt családi házas környezetben várjuk Önt.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu