Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Szájsebészet

Budapest Dentcare Fogászat és Szájsebészet Zugló szívében: szájsebész szakorvosok, modern érzéstelenítési eljárás, fájdalommentes beavatkozások.
Rendelőnk elsődlegesen szájsebészeti szakrendelő, szájsebészeti betegeink döntő többségét fogorvos kollegáink ajánlják. Szájsebészeti kezelések teljeskörű palettáját kínáljuk pácienseinknek: kérjen időpontot rendelőnkbe!
Magán szájsebészet - Budapest Zugló
Budapest Dentcare szájsebészet

Mit jelent a szájsebészet?

A szájsebészet szakterületébe olyan beavatkozások tartoznak, amelyeket szájsebész szakorvosok végeznek. Szájsebészeti szakellátásra akkor referálnak beteget a fogorvosok, amikor a fogak betegségeit általános fogászati kezelés keretében nem lehet biztonságosan és eredményesen elvégezni, a műtéti beavatkozás meghaladja a mindennapi fogászati ellátás kompetenciáját. A szájsebészeti műtétek történhetnek érzéstelenítéssel (pl. fogeltávolítás, bölcsességfog húzás) vagy altatásban (pl. csontpótlás, implantálás), amelyről a beteg kérésére altatóorvosunk dönt.

Szájsebészeti szolgáltatások a Budapest Dentcare rendelőben

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfog igen sok kellemetlenséget és fájdalmat okozhat, ha nem megfelelően nő, nem tud előtörni helyhiány miatt, vagy nem ideális a helyzete. Az is előfordulhat, hogy a bölcsességfog csak részlegesen képes áttörni, vagy kárt tesz más fogakban, például a frontfogak torlódását okozza. Jelentős esetben gyermekkorban, fiatalkorban fogszabályozó szakorvosi indikációra történik a bölcsességfogak eltávolítása kortól függően a fogszabályozási kezelés elött, vagy után. Rendelőnkben nagy szakértelemmel és fájdalommentesen végezzük a bölcsességfogak eltávolítását, ha a beteg stresszes, fél a bölcsességfog eltávolítástól javasoljuk a szedálást vagy altatást.

Arcüreg zárás

Az arcüreg (legnagyobb orrmelléküreg) a felső őrlőfogak eltávolítását követően megnyílhat. Ezt minden foghúzás után ellenőrzik fogorvosaink. Ha az arcüreg megnyílt, akkor azonnal keressen fel szájsebész szakorvost, ha fogorvosa nem referálja Önt szájsebész szakorvoshoz. Professzionális szájsebész szakorvosaink elvégzik a beavatkozást.

Csontpótlás

Csontpótlásra fogimplantáció előtt, eltávolított fog helyének csontszövettel történő pótlása, illetve fogágybetegségek sebészi kezelése során lehet szükség. Ilyen esetben csontpótló anyag és/vagy saját csont bejuttatásával lehet csak garantálni a sebészi kezelés sikerességét. A beavatkozás eredményessége érdekében különféle műtéti technikákkal, szintetikus vagy állati/emberi csontpótló anyaggal dolgozunk.

Ha az arcüreg alapjának csontsorvadás kisebb mértékű, akkor az implantátum beültetése és a csontpótlás egy ülésben is elvégezhető. Ha a csont állapota megköveteli, akkor előbb a csontpótlást, majd az implantátum beültetését végezzük el. A két időpont között a csontregeneráció minimum 6, optimálisan 9 hónapot vesz igénybe.

Sinus lift műtét

Az implantáció előtti csontpótlás egyik leggyakoribb formája az arcüreg emelés, vagyis sinus lift műtét, amely a felső állcsontot érintő csontpótló eljárás. Rendelőnkben többnyire ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben zajlik a csontpótlás, de kérés szerint altatásban is elvégezzük.

Szájsebészeti fogeltávolítás

A foggyökerek műtéti eltávolítása szájsebészeti úton történik. A leggyakrabban akkor kerül erre sor, ha a fog annyira szuvasodott, hogy a korona egy része vagy egésze letört és hagyományos foghúzással nem lehet biztonsággal kiemelni. Beletört foggyökér és az áttörés során megrekedt fogak kihúzásával is várjuk magán szájsebészeti szakellátásunkon.

Szájsebészet: fogimplantátum beültetése

A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek hosszantartó megoldást nyújtani. A legjobb eredményt a legtöbb esetben az implantátumos fogpótlás jelenti. Az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép, mint az eredeti fogak. Az implantátum, vagy műgyökér a saját fog gyökerét helyettesíti. A fogászati műgyökér, az állcsontba kerül beültetésre, ott becsontosodik, ezért is lesz rendkívül stabil és teherbíró. Az eljárás egy kisebb szájsebészeti feltárás keretében, helyi érzéstelenítéssel történik.

Ciszta eltávolítása

A folyadékkal teli állcsontciszták jellemzője, hogy folyamatosan növekednek, amely a csontállomány sorvadásához, a fogak elvesztéséhez, akár spontán állcsonttöréshez is vezethet. A szájüregben található cisztás elváltozásokat szájsebészeti szakrendelésen lehet eltávolítani. Fejlett diagnosztikai módszereinknek és képalkotó technológiánknak köszönhetően kockázatmentesen gyógyítjuk pácienseinket. Gyakran a ciszták műtéti eltávolítása után az érintett terület csontpótlása is javasolt.

Gyökércsúcs rezekció

Gyökércsúcs rezekció műtét a foggyökér csúcsának eltávolítását, valamint a gyökér körüli sarjszövet, esetleg ciszta eltávolítását jelenti. A rezekciós műtét a fogmegtartó szájsebészeti szakellátások közé tartozik, segítségével a korábban kihúzásra ítélt fogakat, hidak pillérfogát is meg lehet menteni.

Fél a fogászati kezelésektől?
Ismerje meg éber szedálás szolgáltatásunkat,
amivel fájdalommentes és félelemérzet nélküli kezelésben lehet része!
További részletek
Fájdalommentes fogászati kezelés

Budapest Dentcare Szájsebészet: miért válassza rendelőnket?

Szájsebészet szakorvosokkal

Szájsebész szakorvosaink széleskörű, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, amelyre több ezer elégedett páciensünk a garancia. Rendelőnkben egyszerre professzionális és komfortos környezetben végezzük el a beavatkozásokat. Orvosainktól bátran kérdezhet, ha szeretne meggyőződni a javasolt gyógymód várható eredményeiről, vagy esetleg az utókezelés lépéseiről.

Szolgáltatásunk színvonalát emeli, hogy több nyelven beszélő orvosaink a külföldi pácienseket is ugyanolyan szakértelemmel fogadják, és alaposan tájékoztatják őket a kezelések menetéről.

Modern szájsebészeti megoldások

Rendelőnkben korszerű fogászati és szájsebészeti berendezésekkel és eszközökkel gyógyítunk, amelyekkel tartós és esztétikus eredményt érünk el. Komplett felszerelésünknek köszönhetően nem fogjuk Önt további vizsgálatokra elutalni, minden kezelést zuglói szájsebészetünkön végzünk el.

Szájsebészeten kívül általános fogorvosi és dentálhigiéniai szolgáltatásokkal várjuk pácienseinket, fogszabályzástól kezdve egészen a fogkőeltávolításig.

Fájdalommentes kezelések

A 21. századi érzéstelenítési eljárásoknak köszönhetően pácienseinknek egyáltalán nem kell félnie a fájdalmaktól. Ön teljes nyugalomban ülhet a fogorvosi székbe, a beavatkozás alatt semmilyen kellemetlen érzést nem fog tapasztalni.

Orvosaink a gyógyulás időszakára ellátják tanácsokkal, és szükség esetén receptekkel is, így a fájdalmaktól egyáltalán nem kell tartania a műtét utáni napokban sem.

Vérzékeny betegek szájsebészeti ellátása

Büszkék vagyunk rá, hogy rendelőnkben olyan magas képzettségű orvosok dolgoznak, akik akkor is magabiztosan és szakszerűen látják el Önt, ha vérzékeny. Kérjük, hogy a terápia megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosunkat, hogy milyen vérhígító vagy véralvadás gátló gyógyszert szed, és ha van INR-kiskönyve, akkor azt is hozza magával a konzultációra. Rendelőnkben INR-mérést is végzünk, így egy helyen, egy időben komplett szájsebészeti szakellátást kap minden vérzékeny betegünk.

Magán szájsebészet Budapesten: könnyen megközelíthető

Fogorvosi rendelőnk és szájsebészetünk Zuglóban található, csupán néhány perc sétára az Örs vezér téri metróvégállomástól családias környezetben. Könnyen elérhető az M2-es metróval, valamint személyautóval is. Parkolás ingyenes. Pontos címünk: 1141 Budapest, Vadvirág utca 17.

Gyakran ismételt kérdések

Rendelőnkbe telefonon és online is kérhet időpontot első konzultációra. Telefonszámunk 06 20 55 00 942, míg online időpontfoglaláshoz elég csak az oldal aljára görgetnie.

A kezelés ideje alatt a korszerű érzéstelenítésnek köszönhetően Ön semmit nem fog érezni. Szájsebészeti szakrendelésünk során a legerősebb hatású helyi érzéstelenítőt használjuk. A beavatkozás komolyságától függően a gyógyulás idejére előfordulhat, hogy gyulladáscsökkentőt vagy fájdalomcsillapítót írnak fel orvosaink a minél gyorsabb gyógyulás érdekében.

Rendelőnkben szóban és írásban is tájékoztatjuk pácienseinket az alábbiakról:

  • A műtéti sebet az első órákban nem szabad szívogatni és öblögetni, hogy minél gyorsabban összeforrjon, letapadjon a varratokkal rögzített sebszél.
  • A felírt gyógyszereket az előírásnak megfelelően kell beszedni, hogy szövődmények nélkül, minél rövidebb idő alatt begyógyuljon a műtét helye.
  • A gyógyulás ideje alatt fokozottan kell figyelni az alapos fogmosásra, az érintett területet óvatosan, esetleg puhább sörtéjű fogkefével érdemes megtisztítani.
  • Rendelőnkben szájsebész szakorvos által kifejlszetett, a sebészi beavatkozás utáni gyógyulást, hámosodást elősegítő szájápolási termékek (fogkrém, öblögető) kaphatók.
  • Tejtermékek fogyasztása a beavatkozás utáni első 2 napban tilos.
  • Erőd dohányosoknak a legnehezebb DE TILOS dohányozni a gyógyulás első napjaiban
  • A műtét utáni első 1-2 napban bedagadhat a műtéti terület ezért a műtét utáni első 24 órában érdemes jegelni a területet. Ha bedagad, akkor érdemes 24 óra után infralámpát használni a gyorsabb gyógyulás érdekében.
  • Emelni, nehéz fizikai munkát végezni, edzeni a szájsebészeti kezelést követő napokban tilos. Orrot fújni is csak óvatosan szabad, ha az arcüreg közelében történt a beavatkozás.
  • Az első napon kis mennyiségű vér szivárgása normális, tartós esetben azonban keresse fel rendelőnket!

Felső őrlőfogak húzása helyén ritka esetben megnyílhat azarcüreg. Ilyenkor a foghúzást végző fogorvosa szájsebész szakorvoshoz fogja irányítani. Amennyiben a nyitott arcüreget már otthon veszi észre – például folyadékot iszik és a folyadék az orrába megy – minél előbb jelentkezzen be szájsebész szakorvoshoz!

Főleg alsó őrlőfogak érzéstelenítése után, szájnyitási korlátozottság, vagy szájzár alakulhat ki.

További ritka mellékhatás az érzéstelenítővel szembeni allergiás reakció.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu