Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Fogimplantátum árak: ezekre a költségekre számíthat 2023-ban – Budapest Dentcare

A fogimplantátum árak összehasonlítása gyakori igény a fogpótlás előtt állók körében: a fogbeültetés hosszú távú befektetés, így érthető, ha a szeretnénk megtalálni a lehető legjobb lehetőséget. A világhálón azonban rendkívül különböző ajánlatokkal találkozhatunk, így a gyanútlan páciensek nemritkán már a procedúra megkezdése után szembesülnek plusz költségekkel. A Budapest Dentcare fogászaton ez nem fordulhat elő – olvassa el részletes, 2023-ben érvényes árleírásunkat!
Legjobb fogimplantátum árak
Budapest Dentcare implantátum árak

Így állnak össze a fogimplantátum árak

Az implantátummal történő fogpótlás árak két fő szempont figyelembe vételével kalkulálhatók. Ahhoz, hogy tudjuk, mire számíthatunk, érdemes tisztában lennünk a beültetett fog részeivel és a kezelés teljes folyamatával.

Az implantátumos fogpótlás elemei

Amikor valaki implantátumos fogpótlásról beszél, általában az elterjedt, három elemből álló egységet érti alatta. Ez a következő részekből áll:

  • Implantátumnak a fogászati szaknyelv a fog gyökerét helyettesítő „csavaros” elemet nevezi.
  • Erre épül a fejrész, vagy más néven köztes elem.
  • A köztes elemre illeszkedik maga a fogpótlás (más néven korona, felépítmény).

A legkedvezőbb fogimplantátum árak rendelőnkben

A fentebb felsorolt összes elemmel és kezelési folyamattal együtt a szájsebészetünkön 2023-ben elérhető legkedvezőbb fogbeültetés ár 334.000 Ft / fog!

Ez az ár a következő költségek összege:

1. Az első alkalom során részletes kezelési tervet állítunk össze Önnek, amelyből pontosan láthatja majd a kezelés menetét és a pontos árakat. A részletes állapotfelmérés keretében CBCT röntgent is készítünk. Mindezek díja összesen 15.000 Ft + 20.000 Ft.

(A 20.000 Ft-os implantációs konzultáció díjat az egy hónapon belüli implanátciós műtétnél jóváírjuk!)

2. Az idei évben bevezetett, legmodernebb, 4x csontosodást elérő nanofelszínű AlphaBio MultiNeo NINA implantátum beültetésének költsége 160.000 Ft.

3. Az ezt követő kontroll panorámaröntgen és diódalézeres biostimuláció díja 10.000 Ft.

4. A varratszedés és kontroll díja 10.000 Ft implantátumonkét.

5. A 3-6 hónap csontosodási idő letelte után esedékes ínyfeltárás és ínyformázó csavar díja 20.000 Ft.

6. Az egyedi, számítógép által tervezett implantátum fej 54.000 Ft-ba kerül.

7. A CAD/CAM technológiával tervezett porcelán leplezésű, fémvázra készült, azaz fémkerámia korona ára 60.000 Ft: ez az összeg magában foglalja a precíziós lenyomatvételen alapuló tervezést, a vázpróbát, a nyerspróbát, az igazítást és a harapási magasság beállítását is.

A fent felsoroltak összesen 349.000  Ft-ba kerülnének – azonban ha a konzultációtól számított 1 hónapon belül elkezdi a kezelést, a konzultáció 15.000 Ft-os díját levonjuk a kezelés árából!

Titán és fémkerámia: mit érdemes tudni róluk?

A fent részletezett, 269 000 Ft-os fogbeültetés ár tehát a titánból készült műfoggyökeret (implantátum) és fejrészt, valamint a porcelán leplezésű fémkerámiából készült koronát tartalmazza.

titán, amit implantátum és implantátum fej készítésére használunk, magas minőségű és nagy tisztaságú. Olyan anyagról van szó, amelyet a szervezet teljes mértékben befogad: speciális technológiával kialakított felszínén biológiai csont-titán kapcsolat, csontosodás jön létre. A titán a legkevésbé allergizáló fém. Ugyanakkor rendkívül erős, így évtizedekig stabil és biztonságos megoldást jelent.

fémkerámia korona azt jelenti, hogy a fogpótlás alapja egy speciális fogászati fémötvözetből készül, amelyet porcelánréteggel vonnak be. Akár rágó-vagy metszőfogak pótlása esetén is ideális választás, hiszen erős anyagról beszélünk. Évtizedeken át tartós, ráadásul esztétikus is, hiszen megjelenését az eredeti fogak színéhez és formájához igazítjuk.

Cirkónium implantátum és fogpótlás árak

Cirkónium koronát titán implantátum választása esetén is kérhet. Stabilan illeszkedő, kiváló teherbírású fogpótlási opció, amely még a fémkerámiánál is természetesebb, esztétikusabb megjelenésű. Az implantátumra készült cirkónium fogkorona ára nálunk 80.000 Ft.

Teljesen fémmentes megoldást keres? Rendelőnkben akár a teljes implantátumot kérheti cirkónium anyagból!

cirkónium implantátum fémallergia, titán allergia esetén is teljesen biztonságos. A cirkónium-dioxid ugyanis semmilyen fémre jellemző tulajdonsággal nem rendelkezik: elektromos jelenségektől mentes, nem vezeti a hőt. A titánhoz hasonlóan biokompatibilis, azaz a szervezet befogadja, a szövetek körbenövik. Érdemes azonban tudni, hogy a cirkóniumból készült implantátum könnyebben törik, mint a titán, ezért olyan esetekben, amikor a titán nem opció a páciens számára, inkább egyrészes cirkónium implantátumot használunk. Ennek ára 220 000 Ft.

Fogimplantátum árak: megéri a befektetés?

Az első pillantásra borsosnak tűnő fogászati implantátum árak mellett mindenkiben felmerül, hogy vajon megéri-e belevágni a procedúrába? Érthetőek a kételyek, hiszen szájsebészeti műtétről van szó, amelynek költségei komoly befektetésnek számítanak. Hogy segítsünk a döntésben, több szempontból is megvizsgáljuk a lehetőségeket!
Tartósság
Mind a titán, mind a cirkónium implantátum, azaz műfoggyökér magas minőségű, biokompatibilis anyag, amelyeket a szervezet a sajátjaként kezel. Megfelelő szájápolás mellett ezért általában egy életen át maradéktanul ellátja funkcióját. A saját lecsiszolt fogon támaszkodó hidak esetében gyakori, hogy a saját fog a korona alatt alászuvasodik és a híd néhány évente cserére szorul, vagy a szuvas fogat el kell távolítani – az implantátumos fogpótlás azonban jó ideig nem tartogat további költségeket.
Esztétikum
Végre magabiztosan mosolyoghat! Ha az implantátumot választja, nem kell attól tartania, hogy fogai elmozdulnak, vagy egy evés közbeni rossz mozdulat kárt tesz bennük. Az implantátumos fogpótlás ráadásul teljes mértékben az eredeti fogak színéhez és formájához igazodik, így gyakorlatilag lehetetlen észrevenni a különbséget.
Egészségre gyakorolt hatás
A tartós, stabil fogpótlásnak az előnyös kinézet mellett természetesen fontosabb előnyei is vannak. A foghiány – akár csak egy fog esetében is! – a többi fog elmozdulásához, az ínyszövet sérüléséhez, a korona alatti fog szuvasodásához, fogágybetegségekhez vezet. Évek alatt akár állkapocs deformáció, emésztési zavarok is kialakulhatnak. Ha az elvesztett fogakat minél hamarabb implantátumos megoldással pótoljuk, ezek a problémák jó eséllyel megelőzhetők! Így a foghiány szövődményeivel együtt járó fájdalom és kellemetlenség mellett a körülményes fogászati, más orvosi kezelések árát is megspórolhatja
Híd vs. implantátum
A foghiánnyal rendelkező páciensek körében gyakori dilemma, hogy ne válasszák-e inkább a kisebb bekerülési költséggel járó hagyományos fogászati hidat. Amennyiben Ön alkalmas az implantációra, mindenképpen inkább az implantációs megoldást javasoljuk! Hagyományos híd készítése során ugyanis a híd két „pillérét” a foghiánnyal szomszédos egészséges fogak kell, hogy alkossák, amelyeket lecsiszolnak. Ráadásul a kezeletlen foghiányhoz hasonlóan itt is fennáll a csontleépülés és a gyulladás veszélye.
Az implantációs konzultáció díját az egy hónapon belüli implantációs műtétnél jóváírjuk!
Jelentkezzen be rendelőnkbe még ma!

Háromtagú híd fogimplantátum árak

Ha egynél több fog pótlására van szükség, optimális megoldás lehet a két implantátumra épülő háromtagú híd.

Ez az opció költséghatékony, tartós, ugyanakkor odafigyelést igényel. Annak érdekében, hogy a köztes fogkorona alatt megelőzzük az ínygyulladást, fokozottan oda kell figyelnünk a szájhigiéniére.

A két titán implantátumra és implantátum fejre épülő, fémkerámia koronával készített háromtagú híd ára 596 000 Ft.

Garancia egy életen át

Implantációs kezeléseinkre élethosszig tartó garanciát biztosítunk! Ez a következőképpen működik:

  • A kezelést követően, ha a páciens megfelel az alapvető feltételeknek (nem erős dohányos, szájhigiéniéje rendben van), a garancia életbe lép.
  • A garancia akkor vehető igénybe, ha az esetleges panasz fellépése esetén (pl. problémamentes felépülés után néhány évvel elmozdul, kiesik az implantátum), a páciens DentiGen tesztet és titán allergia vizsgálatot végeztet, és ezek eredménye negatív.

Az utólagos feltétel oka, hogy a titán allergia előfordulási aránya mindössze 6 ezrelék, a DentiGen pozitivitásé pedig 1 az 1370-hez. Így a tesztek költségei csak akkor terhelik a hozzánk fordulókat, ha ez valóban indokolt.

Árajánlatunk tájékoztató jellegű: szakembereink személyre szabott megoldásokat biztosítanak. Ha szeretne többet megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Implantátumos fogpótlás árak

AlphaBio MultiNeo titán fejrész54.000 Ft
Fémkerámia korona implantátumra60.000 Ft
Cirkónium korona implantátumra80.000 Ft
Dentilock elhorgonyzás kivehető fogsorra54.000 Ft
6 mini implantátumon rögzülő kivehető fogpótlás
(implantátumokat az ár tartalmazza)
790.000 Ft/állcsont
4 mini implantátumon rögzülő kivehető fogpótlás
(implantátumokat az ár tartalmazza)
590.000 Ft/állcsont
6 MultiNeo implantátumon rögzülő 12 műfogat tartalmazó fix fogpótlás (fémkerámia híd) felső állcsontba1.999.000 Ft/állcsont
All-on-4 – 4 MultiNeo implantátumon rögzülő 12 műfogat tartalmazó fix fogpótlás (fémkerámia híd) alsó állcsontba1.499.000 Ft/állcsont
(az implantátumokat az ár tartalmazza)
Meglévő fogsor ideiglenes puhán maradó alábélelése25.000 Ft
Alsó fogsor alábélelése UFY-val (műtét után)25.000 Ft
Felső fogsor alábélelése UFY-val (műtét után)30.000 Ft
Alsó fogsor patent rögzítése55.000 Ft
Felső fogsor patent rögzítése70.000 Ft

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu