Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés szuvas vagy fiatalkorban letört fogak esztétikus kezelésére alkalmas. Élő fog esetén a kezelés minden esetben 18 éves kort követően végezhető el. Ez a megoldás rendkívül stabil, ugyanis nem csak fizikailag tölti ki a fogüreget, de kémiailag is rögzül a foganyaghoz. 

Ha fogai egészsége mellett az esztétikuma is fontos Önnek, kérjen rendelőnkbe időpontot!
Időpontot kérek
Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés előnyei

  • Esztétikus, természetes hatás, mintha a saját fogai részei lennének
  • Az eljárás kíméletes a fogakhoz, ugyanis a legkevesebb egészséges részt szükséges eltávolítani a fogakból
  • Tökéletes illeszkedést és tapadást biztosít, így nem juthatnak baktériumok a fogakba
  • Sokoldalú felhasználási lehetőség. Nem csak tömésre, de fogak alakjának, színének javítására is lehet használni. pl. felső fogak közötti rés zárása, vagy elszíneződött zománc kifehérítése
  • Hibátlan rágófelület kialakítását teszi lehetővé
  • Tartósságuknak köszönhetően nem szükséges újabb tömést készíteni helyettük
  • Jól illeszkednek a saját fogak árnyalataihoz, ugyanis az esztétikus tömések nagy színválasztékban keverhetők ki

Az esztétikus tömés menete

Helyi érzéstelenítéssel történő beavatkozás első lépésében eltávolítjuk a szuvas felpuhult dentint, majd a fogbél védelme érdekében un. alábélelő anyagot helyezünk vékony rétegben a dentin fogbélhez közel eső felületére.

Ezt követően a zsugorodás mértékének minimalizálása érdekében rétegenként kerül bevitelre az esztétikus kompozit tömőanyag, mely anyagot kék fényű lámpával világítunk meg (katalizátor). A kék fényre 10-20 másodpercen belül megkeményedik a tömőanyag.

A tömőanyag megszilárdulást követően a tömést teljesen a fog anatómiája szerint alakítjuk (egyénre jellemző csücskök, barázdák), így az színben és formában megegyezik az Ön saját fogával.

Utolsó lépésként fényesre polírozzuk a tömés felszínét és beállítjuk a harapási kontaktpontokat, hogy az esztétika mellet a funkció (harapás) is tökéletes legyen.

Esztétikus tömés Budapesten

Kofferdám alkalmazása az esztétikus tömés alkalmával

Számunkra fontos a folyamatos fejlődés, és hogy pácienseinket a legmagasabb minőségű szolgáltatásokba részesíthessük. Ezért az esztétikus fogtömések alkalmával kofferdámot, egy vékony gumilepedőt alkalmazunk.

Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy maximális izolálás mellett, nyál- és vérmentes területen végezzük a kezeléseket. Ez azért fontos, mert a modern tömőanyagok kémiai kötését zavarja a nedvesség, így rontja a tömések minőségét, ám a kofferdám alkalmazásával kiküszöbölhető ez a probléma, így javítható a tömések élettartama.

Ráadásul ennek az eszköznek köszönhetően a kezelés során alkalmazott, esetenként kellemetlen ízű anyagok nem kerülnek a páciens szájába, mivel a fogat hermetikusan elzárja a száj egyéb területeitől, így nyugodtabb körülményeket tudunk biztosítani az ellátás során.

Hogyan működik?

Ezt az úgynevezett gumilepedőt kapocs segítségével rögzítjük a fogakon, ez az első pár percben enyhe nyomásérzést kelt a fogon, fogínyben, de ez hamar elmúlik. A kofferdámgumit egy keret segítségével feszesen tartjuk, így biztosítva a tökéletes rálátást a munkaterületre.

Segítségével pácienseink számára nyugodtabb körülményeket biztosíthatunk a kezelések alkalmával. Munkánk során a maximalizmusra törekszünk, és arra, hogy az általunk készített tömések hosszú éveken, évtizedeken keresztül jól funkcionáljanak.

Ezért érdemes a Budapest Dentcare rendelőt választani

Jól frekventált elhelyezkedés
A rendelőnk Örs vezér térhez közeli központi, de családi házas elhelyezkedésének köszönhetően, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is. Budapest egyik legkönnyebben elérhető csomópontja mellett, mégis nyugodt környezetben várjuk Önt!

Amennyivel autóval érkezik hozzánk, a rendelő előtt és az utca többi részsén is ingyen parkolhat.
Ha pedig tömegközlekedési eszközt választ, akkor a

2-es metróval
a 8-as és 9-es HÉV-vel
80-as,81-es és 82-es trolival
3-mas, 62-es villamossal
31-es, 32-es, 45-ös, 131-es, 144-es és 174-es busszal érkezhet.
Számunkra a páciens az első
Fogászati szakrendelőnkben minden kezelésünket pácienseink személyes igényeire szabunk. Kiemelten fontos számunkra a szakorvosi konzultáció és az, hogy minden lépésről részletesen tájékoztassuk Önt.

Kizárólag akkor vagyunk elégedettek, ha a hozzánk forduló páciensek tökéletes eredménnyel, elégedetten állnak fel a fogorvosi székből.

Magas szakmai tudással rendelkező, lelkiismeretes csapat

Szakrendelőnk csapata tudásukat folyamatosan fejlesztő, magas képzettséggel rendelkező szakorvosokból áll.

Minden eljárásunkat fájdalommentesen végezzük, a legmodernebb érzéstelenítőknek és professzionális eszközeinknek köszönhetően.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu