Tudta Ön, hogy Magyarországon körülbelül 800.000 fogatlan ember él?

Nincs egyedül problémájával!

Ha elege van a mozgó, billegő, kényelmetlen műfogsorból, akkor Önnek a fix fogsorrögzítés a tökéletes megoldás.

A nem megfelelő, mozgó, billegő kivehető műfogsor számos problémát okozhat. Romlik az ízérzékelés, az étel a fogsor alá megy, keményebb ételeket képtelen elrágni , ezáltal gyomorpanaszok, emésztési gondok léphetnek fel. Megváltozik a hangképzés. Csökken a magabiztosság, kevesebbet mosolyog. A fix fogsorrögzítés mindezekre megoldást nyújt.

Ha Önnek teljes kivehető fogsora van és nem elégedett annak rögzülésével keresse fel rendelőnket! Mini implantátummal fixáljuk fogsorát, mely költséghatékonyabb megoldás az implantációs hídpótlással szemben.

A mini implantátum, ahogy a neve is jelzi egy vékonyabb implantátum, mely fixálja, helyén tartja fogsorát.

A mini implantátummal rögzített kivehető fogsor előnyei:

  • Költséghatékony megoldás (a klasszikus implantátumokon rögzülő hídpótlások árának 15%-a)

  • Alsó állkapocsban 4, felső állcsontban 6 mini implantátummal rögzíthető fogsora

  • A beavatkozás helyi érzéstelenítés mellett zajlik, nem jár fájdalommal.

  • Újra felszabadultan rághat, ehet, nevethet > patent típusú rögzülés a fogsor és az implantátum között

  • Nem kell bajlódni a fogsor ragasztóval > a legújabb, Érték és Minőség Nagydíj kitüntetett Fixfogsor Protézisrögzítés-rendszert alkalmazza rendelőnk elsők között Magyarországon.

  • Fogsora többet nem mozog, nem lötyög, nem billeg

Hogyan működik?

A fogsor stabilitását a kivehető fogsorba rögzített gumigyűrűs “patentok” gondoskodnak, melyek a behelyezett implantátum felső részére tökéletesen illeszkednek. Ha a meglévő kivehető fogsora megfelelő minőségű, nem szükséges új fogsort készíteni.

A protézisrögzítés után a felső kivehető fogsor szájpadlás részét az egyéni adottságokat figyelembe véve, redukálni lehet. Így a fogsor még komfortosabb, az ízérés is jobb lesz.

A protézisrögzítés után újra nyugodtan étkezhet, rághat, haraphat, hiszen fogsora stabilan illeszkedik a műfogsor viselése kényelmes, komfortos, nem kell kompromisszumot kötnie.

Higgye el, nincs egyedül!

Sokak számára már a nyugdíjaskor elérése előtt elérkezik az idő a kivehető fogsor viselésére. Ebben nyújt nagy lehetőséget a mini implantátumon rögzülő stabil kivehető fogsor. Magyarországon a Magyar Fogorvosi Kamara által végzett kutatás szerint körülbelül 800.000 fogatlan ember él, így Ön nincs egyedül problémájával. Ha Önnek már volt kivehető fogsora, biztosan találkozott a hagyományos kivehető fogsor okozta kellemetlenségekkel. Hiába készíttetett új fogsort, vagy próbált ki többféle protézis ragasztót semmi nem orvosolta a problémákat teljesen. Ezeket a kellemetlenségeket tudja a fix fogsorrögzítéssel kiküszöbölni, hogy a műfogsor viselése ne legyen többé rémálom. Újra tudjon mosolyogni, jóízűen és felszabadultan étkezni.

A Budapest Dentcare fogászaton biztos lehet abban, hogy az Ön igényeit figyelembe véve ajánljuk az Ön számára legmegfelelőbb lehetőséget fogsora rögzítésére.

A fogsor és a mini implantátumok gondos ápolása elengedhetetlen a hosszútávú sikerhez!

A protézisrögzítés után is rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása ahogy a saját fogainknál is. A rögzített műfogsor használata során is oda kell figyelni néhány egyszerű, de rendkívül fontos dologra.

A mini implantátum élettartama nagyon nagy mértékben függ a szájápolási szokásainktól. Egy megfelelően tisztán tartott implantátummal évtizedekig nem lesz semmi panaszunk. A megfelelő szájhigiénével megelőzhetőek az implantáció körül kialakuló gyulladások. A gyulladás akár az implanátum elvesztésével is járhat.

A természetes fogakhoz hasonlóan a nem megfelelő szájhigiéné következtében az implantációs fogpótlásra lepedék, fogkő rakódik. A lepedékben lévő baktériumok fogágybetegséget okozhatnak, amitől az implantátum kilazulhat. A baktériumok könnyen megtapadnak az implantátum nyaki része és az íny találkozásánál, melyekből először plakk, majd fogkő keletkezik. Ezek a baktériumok az íny alá és a csontállományba jutva az implantátum körüli szövetek gyulladását okozzák, amitől a fogsort tartó miniimplantátum meggyengül.

Ha fogsora rögzítésére a mini implantátummal rögzített fix műfogsort választja az implantátumok és a fogsor gondozását könnyen elvégezheti otthonában Ön is. Nagyon fontos, hogy a fogsort minden reggel és este (és étkezések után) kipattintsa és alaposan megtisztítsa kemény sörtéjű fogkefével (erre a célra rendszeresített körömkefével) és fogkrémmel a fogsort.
Szintén heti egy alkalommal szükséges a gumigyűrűk gondozása fehér vazelinnel (gyógyszertárban kapható). Az implantátumokat interdentális kefével alaposan meg kell mosni, úgy, hogy csillogó, fémszínűek legyenek (ha nem csillog, még nem megfelelő, tovább kell mosni!) Fontos, hogy a mindennapi, otthoni szájápolás alapos legyen, mert ezáltal az implantátumok hosszú élettartamúak lesznek.

Nagyon fontos, hogy a mini implantátummal rögzített fogsort folyamatosan hordani kell, alvás közben is, hogy megvédjük az implantátumokat a szemben lévő fogak harapási erejétől! Kivenni csak addig szabad, amíg megtisztítja.

A mini implantátum beültetését is gondos előkészületek előzik meg. A beavatkozás előtt egy panorámaröntgen felvétel és egy konzultáció szükséges, mely alapján rendelőnk szájsebész szakorvosa pontosan, személyre szabottan megtervezheti az Ön számára legmegfelelőbb kezelést.

+70 éves betegeinket fizetési könnyítéssel és kedvező árral várjuk rendelőnkben!

Ismerje meg munkatársainkat!

idős ember szép fogakkal
idős ember
mosolygós fiatalember

Vegye fel velünk a kapcsolatot!