Mini implantátum

A mini implantátum a fogsor rögzítés biztonságos, stabil és költséghatékony módja. Ezzel a fájdalommentes beavatkozással búcsút inthet a mozgó, kényelmetlen fogsor érzésének. A Budapest Dentcare fogászat tapasztalt fogorvosai a legmodernebb technológiákkal és türelmes, barátságos hozzáállással várják. Cure the ivermectin injectable for cattle effects of all types of hair loss caused by both permanent and temporary solutions. In practice, the main areas of research in the field of buy ivermectin petsmart unctuously predictive analytics are. Augmentin 600 mg capsules are used to buy chloroquine online uk treat bacterial infections caused by certain bacteria, such as streptococcus pneumoniae. Ivermectin is ivermectin over the counter for humans the generic name for moxidectin, an antiparasitic drug and a broad spectrum insecticide used worldwide to kill biting insects such as mosquitoes, biting flies, and lice. Pregnancy risk information for ivermectin 5 mg tablet for dogs fore methotrexate (ru 47765. Kérjen időpontot első konzultációra!

Mini implantátum Budapest Dentcare
Mini implantátum Zugló

Mi az a mini implantátum?

A mini implantátum olyan, a hagyományosnál kisebb méretű és vékonyabb titán implantátum, amelyet kivehető fogsor rögzítése céljából ültetnek be. Általában az alsó állkapocsba 4, a felső állkapocsba 6 implantátum szükséges a megfelelő stabilitás eléréséhez. Az implantátumok csavarral illeszkednek a csontba, és úgynevezett gömbfejben végződnek.

A protézis mozdulatlanságát a gömbfej és a fogsorba rögzített gumigyűrű kapcsolódása biztosítja: ennek a technológiának köszönhetően a műfogsor patentszerűen illeszkedik és többé nem billeg, nem csúszkál.

A fogsort csak tisztításhoz szükséges kivenni. A mini implantátum tehát minden életkorban, bármilyen életmód esetén ideális, ha a teljes fogpótlás stabilitása a cél.

Milyen problémákra nyújt megoldást a mini implantátum?

Ha teljes fogpótlás szükséges

Magyarországon körülbelül 800 000 ember él teljes foghiánnyal. A fogatlanságot pedig gyorsan és tartósan orvosolni kell! Amellett, hogy egyértelműen rontja az életminőséget (megnehezíti a beszédet, az étkezést), a foghiány kezeletlenül további problémákat is okozhat. A gyomor-és emésztőrendszeri panaszok mellett az önbizalom elvesztését, pszichés problémák kialakulásáért is felelős lehet.

A fogak elvesztése különböző okok miatt bármilyen életkorban megtörténhet. A kivehető fogsor fiatalon is ideális választás lehet, ha tartós, minőségi, ugyanakkor költséghatékony megoldást keres. Emellett az idős korosztálynak is bátran ajánljuk, hiszen minimális kockázattal jár, és kevés csontállomány esetén is szavatolható a biztonságos beavatkozás és a tartós eredmény.

Ha kivehető műfogsorát kényelmetlennek érzi

Pácienseink többsége évek óta protézist használ, amely azonban korlátozza őket a mindennapokban. A fogsor ragasztóval való rögzítés kellemetlen és körülményes folyamat, időskorban pedig fokozódó nehézségeket okozhat. A kivehető fogsor ráadásul gyakran mozog, billeg. Ez gyakran a következő problémákhoz vezet:

 • romló ízérzékelés,
 • rágási nehézségek,
 • gyomorpanaszok, emésztési gondok,
 • romló hangképzés,
 • feltört íny, ínygyulladás,
 • nehézkesebb beszéd,
 • csökkenő magabiztosság,
 • szorongás társaságban: a mozgó műfogsor miatt sokan nem mernek mosolyogni, nevetni.

Műfogsorral él és a fenti panaszok közül egyet vagy akár többet is tapasztal? Ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot a Budapest Dentcare szakembereivel!

Miért ez a fogsor rögzítés legmegbízhatóbb módja?

 • Stabil illeszkedést biztosít: végre újra felszabadultan rághat, ehet és nevethet!
 • Rövid, várhatóan 1 órás rutinbeavatkozást igényel.
 • Helyi érzéstelenítés mellett zajlik, ezért nem jár fájdalommal.
 • Kevés rendelkezésre álló csontállomány esetén is elvégezhető és biztonságos az eljárás.
 • A kis megterhelés miatt idősebb páciensek számára is ajánlott.
 • A műtétet jellemzően gyors gyógyulás követi, az implantátumok 2-3 hónapon belül terhelhetővé válnak.
 • Beültetés után csak tisztításhoz kell majd kivennie a fogsorát, így örökre búcsút mondhat a műfogsor ragasztásnak.
 • Költséghatékony: a mini implantátumos fogsor rögzítés közel 85%-kal kevesebbe kerül, mint ha teljes fogsorát klasszikus implantációs hídpótlással pótolná.

A mini implantátum beültetés menete a Budapest Dentcare rendelőben

 1. A mini implantátum beültetés első lépése minden esetben egy részletes konzultáció. Ennek során pontosan felmérjük páciensünk igényeit, elképzeléseit.
 2. A páciensről CBCT felvételt készítünk, és vizsgálatot végzünk, hogy pontosan felmérjük állapotát.
 3. Rendelőnk szájsebész szakorvosa pontosan, személyre szabottan megtervezi az Ön számára megfelelő kezelést, és egyéni árajánlatot ad.
 4. Ha a meglévő kivehető fogsora megfelelő minőségű, nem szükséges új fogsort készíteni.
 5. Ha Önnek nincs még protézise, vagy meglévő műfogsora nem alkalmas arra, hogy a patentszerű illeszkedéshez szükséges gyűrűket belerögzítsük, rendelőnkben lehetőség van új műfogsor készíttetésére is.
 6. A gondos előkészületek után választott fogorvosa időpontot egyeztet Önnel.
 7. A beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk, amelynek köszönhetően a műtét teljesen fájdalommentes lesz.
 8. A beavatkozás elvégzése után kezelőorvosa részletesen tájékoztatja Önt a további teendőkről.
 9. Két-három hónap múlva a csontosodás lezárul, az implantátumokra felpattintható lesz a műfogsor. Szakembereink megtanítják az eltávolítás és a tisztítás egyszerű módszereit. Önnek nincs más dolga, mint élvezni a stabil fogsor rögzítés biztosította felszabadult mindennapokat!

Miért érdemes a Budapest Dentcare mini implantátum szolgáltatását választani

Egyedi megoldásokat kínálunk

Jól tudjuk, hogy az orvoslásban nincs két egyforma eset. Ezért minden páciensünkre kellő figyelmet fordítunk, hogy személyre szabottan állhassunk elő a legjobb megoldásokkal. A konzultáción pontosan felmérjük az hozzánk fordulók igényeit, elvárásait, majd ezeknek megfelelően ismertetjük a lehetőségeket. A szájsebész szakorvos mindenkinek egyénileg állítja össze kezelési tervét. Egyéni odafigyelésünk sikerességét pácienseink értékelései is bizonyítják.

 Tapasztalt fogorvosok, modern eljárások

A Budapest Dentcare fogorvosai és asszisztensei kivétel nélkül magasan képzett, lelkiismeretes, széleskörű tapasztalattal rendelkező szakemberek. Számunkra nemcsak az a fontos, hogy pácienseink a fogorvosi kezelések végeztével tökéletesen elégedettek legyenek: kiemelten figyelünk arra is, hogy maga a folyamat is a lehető legkevésbé legyen kellemetlen. Ezt 21. századi érzéstelenítési módszereink és barátságos, türelmes kollégáink egyaránt biztosítják.

Könnyű megközelíthetőség, megnyugtató légkör

Rendelőnk az Örs vezér terétől mindössze 5 perc sétára található.
Tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető: többek között a 2-es metró, a 8-as és 9-es HÉV, trolibuszok, illetve számos villamos-és buszjárat is rendelkezésre áll.

Autóval érkező pácienseinknek ingyenes parkolást biztosítunk!

A forgalmas csomópont közelsége ellenére a Budapest Dentcare a nyugalom szigete: fogászatunk Zugló csendes, családi házas övezetében található. Rendelőnk belső terei kellemes, nyugodt hangulatot árasztanak.

Mini implantátum, fogsor rögzítés GYIK

Kinek van szüksége mini implantátum beültetésre?

Ha Önnek bármilyen kényelmetlenséget okoz ragasztóval rögzített kivehető fogsorát (pl. rágási nehézségek, beszédproblémák, romló ízérzékelés, ínygyulladás), a mini implantátummal végzett fogsor rögzítés tartós megoldást jelent.

Mini implantátum árak: mennyibe kerül az eljárás?

Rendelőnkben a műfogsor rögzítés árak a páciens állapotától és egyéni igényeitől függnek. Szakorvosaink konzultáció során tudnak személyre szabott árajánlatot adni, egy részletes kezelési terv részeként. Általános tájékozódás céljából megtekintheti árlistánkat.

Mennyire fájdalmas a műtét?

Fogorvosaink mindent megtesznek, hogy a procedúra fájdalommentes legyen. A mini implantációt helyi érzéstelenítéssel végezzük, ezért fájdalommal nem, csak minimális kényelmetlenséggel jár. A beavatkozást a legnagyobb odafigyeléssel végezzük, ugyanakkor nem kell hosszadalmas kellemetlenségekre készülnie: a beültetés általában egy óra alatt elkészül.

Már van műfogsorom. Ha mini implantátumot szeretnék, mindenképp újat kell csináltatni?

Nem feltétlenül! Meglévő protézise állapotát minden esetben megvizsgáljuk. Ha a fogsor erre alkalmas, belerögzítjük az implantátumok gömbfejeire illeszkedő gumigyűrűket.

Kell-e tartanom a kilökődéstől?

A Budapest Dentcare rendelőben alkalmazott mini implantátum titánból készül. Ez egy csúcsminőségű anyag, amelyet a szervezet teljesen, ellenállás nélkül befogad. A beültetett implantátum csavaros gyökerét az állcsont szövetei néhány hónap alatt benövik. Ezért a kilökődés veszélye minimális. A Denti implantátumfejek speciális kialakítása minimalizálja a mini implantátumok terhelését, egyben maximalizálja a fogsor elhorgonyzását, stabilitását.

Mennyire tartós a mini implantátum?

A mini implantátum (és általában a fogászati implantátum) élettartama nagyban függ a szájhigiéniától és a káros szenvedélyeiktől.

Amennyiben a páciens nem dohányzik, és betartja a fogorvos által ajánlott szájhigiéniai rutint, tapasztalataink szerint 10 év után is elégedett lesz az implantátumokkal.

A szájhigiéniai rutin általában a következő

 • a fogsort minden reggel és este, étkezések után ki kell pattintani és kemény sörtéjű fogkefével, fogkrémmel alaposan megtisztítani,
 • az impantátumok nyakrészét interdentális (fogköztisztító) kefével mindig csillogó fémszínűre kell tisztítani,
 • valamint heti egy alkalommal a gumigyűrűket is kezelni kell, gyógyszertárban kapható fehér vazelinnel.

Ön is profi fogászatot keres? Kérjen hozzánk időpontot még ma!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!