A genetikai hajlam szerepe a fogászati implantátumok körüli gyulladások kialakulásában

A fogászati implantátum körüli gyulladás (periimplantitis) a kialakulóban lévő, vagy kialakult csontintegráció megszűnésével, végső soron az implantátum elvesztésével jár. A tünetek és a gyulladás kialakulásának kórképe nagyon változatos lehet, ami a hatékony terápia tervezését is megnehezíti. A gyulladás megjelenéséért felelős baktériumokat a tudomány már azonosította, mint a betegség kialakulásában szerepet játszó tényezőket. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Egyéb kockázati faktorok a dohányzás és a rossz szájhigiéné.

Azonban gyakran találkozunk olyan betegekkel, akiknek az alacsony baktériumszint, a jó szájhigiéné és a szakszerű beültetés ellenére is fogászati implantátum körül kialakuló gyulladásuk van. A szakmailag ismert okok nem minden esetben magyarázták a betegség kialakulását, ennek hatására dr. Deák György szájsebész szakorvos 2015-ben a Honvédkórházban a genetikai hajlam szerepét kezdte vizsgálni a periimplantitis-szel kapcsolatban.

Dr. Deák György szájsebész szakorvos összefüggést talált, hogy a IX. kromoszómán talált genetikai eltérés (IL-1 gén) esetén az immunrendszer túl sok baktérium ellenes fehérjét, citokint termel. Az IL-1 gén mutációja több különböző, csontgyulladáshoz vezető destruktív mechanizmusban játszik szerepet, többek között gyógyszerek okozta állcsontfelszívódásban is. Ezek alapján érthető, hogy a baktériumok által kiváltott, a fogimplantátum körüli szövetekben tapasztalható emelkedett IL-1 fehérjeszint (citokin-bomba) túlzott gyulladásos immunreakciót, a csont és kötőszövetek agresszív leépülését eredményezi.

A genotípus hordozói gyakoribb fogínyvérzést mutatnak, a fogászati implantátum elvesztésének kockázata pedig 2,7-szeres volt. Amennyiben a páciens erős dohányos (napi 10 szál felett), a kockázat 7,7-szerésére emelkedik. Ugyanilyen állcsont leépülés, csontelhalás figyelhető meg egyes csonterősítő gyógyszer, „biszfoszfonát” kezelés mellékhatásaként. Ezt a kutatási témát dr. Deák György a Semmelweis Egyetem Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinika munkatársaival nagyobb számú betegeken is vizsgálta.

A vizsgálat eredményeit több hazai és nemzetközi kongresszuson ismerték el. Legutóbb a Semmelweis Egyetem a 2021. évi Európai Arc-, Állcsont Sebészeti Társaság kongresszusán adta elő eredményeit.

Tanúsítvány a kutatásról.

A Periimplantitis hajlam Genetikai Teszt lehetővé teszi az Ön fogászati-szájsebészeti státuszának és a későbbi implantátum vesztés kockázatának meghatározását, elősegítik a fogimplantátum körüli gyulladás megelőzését. Fontos a személyre szabott kezelés és az implantátum beültetést követő kontroll egyénre szabott megtervezése fogászati implantáció sikerességének növelése érdekében.

Rendszeres szájhigiéniai kontroll

Páciens hozzájárulásával és engedélyével készült a kép is és a blog is.

 

 

 

 

Ezen a képen az látható amikor a pácienssel először találkoztam.

Páciensem ritkán járt fogköleszedésre, kézi fogkefével mosott fogat, dohányzik, fogselymet nem használt a fogmosás kiegészítéséhez.

A fogakon barnás elszíneződés látható, ez lehet dohányzás, kávé, tea fogyasztása miatt. Fogkő is felhalmozódott , leginkább a 2 fog között, amit a kézi fogkefével nem lehet kitisztítani.

Személyre szabott szájápolási tanácsadás során elektromos fogkefe vásárlását javasoltam, kiegészítő eszköznek fogselymet az elől lévő fogakhoz, a hátul lévő fogakhoz pedig fogköztisztító kefét, amiknek a használatát megtanítottam. 3 havonta kontrollra vissza rendeltem.

Páciensem rendszeresen megjelent a kontroll vizsgálatokon, megvett mindent amit javasoltam neki és szépen használta a kiegészítő eszközöket.

1 év elteltével ilyen lett:

 

 

 

 

Büszke vagyok rá, hogy ezt az utat megtette és tartósan megőrzi ezt az állapotot.

Elszíneződés mentes fogak (a páciens még dohányzik), minimális fogkő, gyulladásmentes íny.

A jó szájhigiénia elengedhetetlen mindenkinek.

Látogasson el hozzánk szájápolási tanácsadásra, fogkőleszedésre.

Porgesz Brigitta

Ezen a képen az látható amikor a pácienssel először találkoztam.

Páciensem ritkán járt fogkő leszedésre, kézi fogkefével mosott fogat, dohányzik, fogselymet nem használt a fogmosás kiegészítéséhez.

A fogakon barnás elszíneződés látható, ez lehet dohányzás, kávé, tea fogyasztása miatt. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Fogkő is felhalmozódott , leginkább a 2 fog között, amit a kézi fogkefével nem lehet kitisztítani.

Személyre szabott szájápolási tanácsadás során elektromos fogkefe vásárlását javasoltam, kiegészítő eszköznek fogselymet az elől lévő fogakhoz, a hátul lévő fogakhoz pedig fogköztisztító kefét, amiknek a használatát megtanítottam. 3 havonta kontrollra vissza rendeltem.

Páciensem rendszeresen megjelent a kontroll vizsgálatokon, megvett mindent amit javasoltam neki és szépen használta a kiegészítő eszközöket.

1 év elteltével ilyen lett.

Büszke vagyok rá, hogy ezt az utat megtette és tartósan megőrzi ezt az állapotot.

Elszíneződés mentes fogak (a páciens még dohányzik), minimális fogkő, gyulladásmentes íny.

A jó szájhigiénia elengedhetetlen mindenkinek.

Látogasson el hozzánk szájápolási tanácsadásra, fogkő leszedésre.

 Porgesz Brigitta

Professzionális fogkőleszedés, szájhigiéniai tanácsadással

Professzionális fogkőleszedés, szájhigiéniai tanácsadással

A páciensek nagy része ritkán jár professzionális fogkőleszedésre, vagy ha jár is az nem biztos, hogy a legmegfelelőbb számukra. Az elől lévő esztétikailag zavaró fogkövek gyors leszedése nem egyenlő azzal, hogy valakinek csak annyi fogköve van és a többi foga rendben. A hátsó fogak területén is és az íny alatt is megbújhatnak a fogkövek, amik nagyobb problémát okoznak, csak sokan nem tudják, hogy a fogkőtől okozza a panaszt.

Nálunk egy kezelés több részből áll:

  1. Professzionális fogkőleszedés és polírozás

Ez a fogkő mennyiségétől függően lehet akár 40 perc és 1,5 óra között. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Az ultrahanggal működő depurátorral minden fogat körbe tisztítunk, enyhén az íny alá is benyúlunk, mert ott is megbújhatnak a fogkövek amik nem látszanak, és gyulladást, ínyvérzést okoznak.

  1. Szájhigiéniai tanácsadás

A fogkőleszedés végén minden páciensnek felhívjuk a figyelmét, hogy mit láttunk a szájüregben. Ezek lehetnek szuvas fogak, rosszul záródó tömések, ínygyulladás, régi korona vagy híd ami nem zár jól, esetleg sérült a leplezése (pl: lepattant a kerámia).

Ezután átbeszéljük a fogmosási szokásokat, ki milyen fogkefével mos fogat, ki milyen kiegészítő eszközöket használ.

Sokan nem hallottak a kiegészítő szájápolási eszközökről, vagy ha hallottak is nem tudják, hogy mit vegyenek maguknak és hogyan is használják, mert rengeteg márka, típus, fajta létezik…..elvesznek a bőség zavarában.

Mi ezért vagyunk, hogy feleslegesen ne költsön olyan dolgokra amit aztán nem tud használni, mert nem lesz jó.

Mindenkinek megmutatjuk milyen eszközöket kell majd vennie a napi fogmosási rutin kiegészítéséhez. És ami a legfontosabb,hogy tükörrel a kézben megtanítjuk hogyan is kell azokat használni.

A kezelés végén megbeszéljük, hogy mikor kell kontrollra visszajönni hozzánk.

A kontroll alkalmával ellenőrizzük az íny állapotát, a fogkő mennyiségét, és azt, hogy hogyan sikerül alkalmazni/használni otthon a fogmosás mellett a kiegészítő eszközöket is.

Minél kevesebb a fogkő és gyulladásmentes az íny, annál ritkábban kell kontrollra visszajárni.

 Porgesz Brigitta

Fogászati betét – inlay, onlay, overlay

Sajnos a fogszuvasodás népbetegségnek tekinthető, hiszen szinte minden ember – vagy a fogorvosa – észrevett már egy-két lyukas fogat a szájában. Ezeknek a kezelésére több mód is rendelkezésünkre áll. Amennyiben ez a lyuk nem túl nagy méretű, egy egyszerű töméssel is el tudjuk látni. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Ennek az a menete, hogy a szuvas részeket fúróval eltávolítjuk, és az így képződött üreget fogászati tömőanyaggal betömjük. Ebben az esetben a páciensek kész töméssel távoznak a rendelőből.
Ha viszont ez a lyuk már nagyon nagy, a megmaradó fog nagy mértékben gyengült, akkor felmerül a betét /inlay készítésének a lehetősége. A nagy méretű szuvasodásokat azért nem célszerű egyszerű, a fenti módon elkészítendő töméssel ellátni, mert a tömőanyag nem tudja kellőképpen megerősíteni a nagymértékben destruált megmaradt foganyagot, továbbá a tökéletes anatómiai fogformát sem tudjuk visszaállítani a szájüregben. Ezért ilyenkor az indirekt tömés készítését szoktuk ajánlani. Ennek az a menete, hogy eltávolítjuk a szuvas részeket fúróval, illetve egy olyan speciális formát alakítunk ki a megmaradt fogban, hogy az a betét beragasztására alkalmas legyen. Ezt követően veszünk egy lenyomatot a fogívekről, melyek alapján a fogtechnikus el tudja készíteni az üregbe tökéletesen – mint a kulcs a zárba – illeszkedő restaurátumot, “tömést”. Ezt követően ideiglenes tömőanyaggal fedjük a kifúrt lyukat a fogban, tehát ebben az esetben a páciens nem a kész töméssel távozik a rendelőből. A technikusnak pár napra szüksége van a betét elkészítéséhez. A következő alkalommal a fogorvos beragasztja a fogba az elkészült betétet. Ezt a megoldást gyakran alkalmazzuk gyökérkezelt fogak esetében is.

fogorvos Dr Buknicz Dalma

Fájhat-e egy kiidegelt fog?

A gyökérkezelés során a beteg fogból eltávolításra kerülnek többek között azok az idegek is, amik a fájdalmon keresztül annyi kellemetlenséget tudnak okozni. Ebből kifolyólag, egy sikeres beavatkozás után a megmentett és helyreállított fog elviekben semmilyen panaszt nem válthat ki a későbbiekben. Ez az ideális állapot, azonban előfordul, hogy a fogat mégsem érezzük tünetmentesnek. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Nézzük át, mik okozhatják ezt:

-gyökérkezelés közben és után (akár 1-2 hétig) normális esetben is felléphet enyhe fájdalom, amely rendszerint magától elmúlik

-lokalizálni, hogy melyik fog fáj pontosan, nem mindig egyszerű, megtörténhet, hogy a gyökérkezelt fog környezetében található másik fog okozza a panaszt

-mivel a fogbél nagyon komplex anatómiájú, nem mindig sikerül teljes mértékben kitisztítani, korábban fel nem fedezett, fertőzött részletei a pulpának akár súlyos gyulladást is fent tudnak tartani

-ha a már meglévő gyökértömés nem tökéletes minőségű, rövidebb-hosszabb idő elteltével újra elkezdhet tüneteket produkálni a fog

-amennyiben a meggyengült fogat akkora erőhatás érte már korábban, vagy a meggyógyítása után, amit nem bírt el, bekövetkezhet a hosszanti törése, ami szintén fájdalmat válthat ki

-ha a koronai helyreállított koronai nem megfelelően érintkezik a vele szemben lévő foggal, rágáskor tud továbbra is fájni a fog

-amennyiben nincsen helyesen tisztítva a környezete, a fog tartószerkezetében kialakuló gyulladás panaszok sorát tudja okozni

fogorvos Dr Jámbor Ákos

Endodoncia, vagyis gyökérkezelés.

Fogakról szájbarágósan! A Budapest Dentcare blogja fogakról, fogászati és szájsebészeti eljárásokról, technológiákról, eszközökről, közérthetően.

 

Endodoncia, gyökérkezelés.

Dr. Tőkés Borbála, a Budapest Dentcare specialistája nap mint nap végez gyökérkezeléseket, ráadásul abszolút szakértőként szívesen meg is osztja velünk mindazt, amit tudni érdemes róla.

gyökérkezelés, Budapest Dentcare, blog, fogakról szájbarágósan blog

Gyökérkezelés

Mi fán terem a gyökérkezelés?

Ahhoz, hogy ezt megértsük, először tisztázzuk a fog felépítését. Ha a tükör elé állva szemügyre vesszük fogainkat, akkor a fogak külső részét, vagyis a fogzománcot látjuk. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. A fogzománc alatt található a dentin, amely a fog alapállományát adó csonthoz hasonló szövet a fogzománc alatt. Ha még beljebb kerülünk, elérkezünk a fogbélhez, ami lényegében egy rostos kötőszövet vérerekkel, nyirokerekkel és idegekkel. Tehát kívülről befelé haladva: fogzománc – dentin – fogbél.

Hogyan zajlik a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés során az elhalt vagy fertőzött fogbél mellett az érintett dentint is eltávolítjuk, a csatornát kitisztítjuk és végül egy hermetikusan záró gyökértömést helyezünk a preparált üregbe. Ezzel az eljárással hosszabbíthatjuk meg az adott fog szájüregi élettartamát, hogy továbbra is aktív szerepet játsszon fogsorunk részeként vagy a fogpótlás során legyen segítségünkre.

Alaposság. A gyökérkezelés sikerének fontos része.

A kezelés kedvező hosszú távú prognózisához elengedhetetlen, hogy maradéktalanul eltávolítsuk a megfertőződött fogszöveteket. Erre manapság már kézi és gépi eszközök is rendelkezésünkre állnak. A csatorna megmunkálása alatt nagyon fontos,hogy kellő figyelmet és időt fordítsunk a munkaterületünk átmosására. Ez nem csak azért lényeges, mert a preparálás során törmelék keletkezik a csatornában, hanem a különböző átöblítőfolyadékok kedvező kémiai tulajdonságait kihasználva nagyban hozzájárulhatunk a fertőzés elkerüléséhez vagy megszüntetéséhez. Manapság az irrigáló folyadékok között is válogathatunk, kezeléseink során többet is alkalmazunk a lehető legalaposabb fertőtlenítés érdekében.

A gyökérkezelés happy end-je: hermetikus lezárás.

Miután megfelelő alakúra és méretűre preparáltuk a gyökércsatornát és az átmosó folyadékokkal optimális környezetet hoztunk létre, következhet a definitív gyökértömés. Ezzel véglegesen és hermetikusan lezárjuk a fogcsatorna rendszerét és megszüntetjük a kommunikációt a szájüreg és a gyökércsúcs körüli terület között. A gyökértömést a kezelés végén egy periapicalis (“kis”) röntgennel ellenőrizzük.

A gyökérkezelés megkoronázása.

Miután a terápiát sikeresnek ítéljük, következhet a fog koronai ellátása. Erre számos lehetőség adott az egyszerű töméstől egészen a koronáig, attól függően, hogy mennyi foganyagvesztéssel járt a kezelés.

gyökérkezelés, korona, Budapest Dentcare, blog, fogakról szájbarágósan blog

Korona

Gyökérkezelés fájdalom nélkül.

Rendelőnkben számos eszköz nyújt segítséget, hogy a legmodernebb kezelést nyújthassuk pácienseinknek. A régi berögződéssel ellentétben, a gyökérkezelések már nem kell fájdalmasak legyenek, profi csapat és nyugodt környezet várja Önöket.

gyökérkezelés, Dr. Tőkés Borbála, Budapest Dentcare, blog, fogakról szájbarágósan blog

Dr. Tőkés Borbála

Dr. Tőkés Borbála

Fogászati és szájsebészeti kezelések teljes biztonságban!

Rendelőnkben a legszigorúbb protokoll szerint végezzük munkánkat és mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban legyen a kezelések során.

A pontos részletekért tekintse meg Facebook posztunkat!

 

Izolálás a fogászatban

Fogakról szájbarágósan! A Budapest Dentcare blogja fogakról, fogászati és szájsebészeti eljárásokról, technológiákról, eszközökről, közérthetően.

 

Az izolálás lehetőségei a fogászatban.
Egy újabb kifejezés, amelyet egészen biztosan hallottak már azok, akik valaha részt vettek fogászati kezelésen. Dr. Tőkés Borbála, a Budapest Dentcare fiatal és tehetséges fogorvosa nem csak jól ismeri, de napi szinten alkalmazza is munkája során. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Lássuk, pontosan mit takar az izolálás!

Mit jelent az izolálás pontosan?
Izolálásnak a fogászatban azt nevezzük, amikor a műtéti terület védjük a nem kívánt nedvességtől (nyál, vér, kilélegzett levegő páratartalma) és fertőzésektől (szájüregben előforduló mikroorganizmusok).

Hány típusát különböztetjük meg az izolálásnak?
Az izolálásnak két típusát alkalmazzuk a fogászatban, a relatív és az abszolút izolálást. A relatív izolálással csak a nyáltól tudjuk megóvni a műtéti területünket, a teljes szárazság nem garantálható. Legelterjedtebb eszközei a vattarollni, a nyálszívó és egy nagyobb teljesítményű elszívó (exhaustor). Egyes egyszerűbb beavatkozásoknál ez is elegendő tud lenni, de rendelőnkben, amikor csak lehetséges, előnyben részesítjük az abszolút izolálás adta lehetőségeket.

izolálás, izoláció, fogászat, budapest dentcare

Izolálás

Kofferdam, a tökéletes izolálás eszköze.
A kofferdam egy vékony gumilepedő, mellyel egy vagy több fog izolálható. A kezelések során a gumilepedőt kis kapcsokkal rögzítjük a fogakhoz. Ezzel a módszerrel nem csak jobb hozzáférést biztosítunk magunknak, hanem óvjuk a pácienst is a különböző anyagok és eszközök lenyelésétől, belélegzésétől.

izolálás, izoláció, fogászat, kofferdam, budapest dentcare

Kofferdam

Izolálás a tartósabb eredményért.
Endodoncia, vagyis gyökérkezelés során szinte kivétel nélkül használjuk, hogy a gyökércsatornákat megfelelő környezetben tudjuk megmunkálni és fertőtleníteni. Tömések és betétek készítésénél is alkalmazzuk, mivel a legtöbb anyag, amivel dolgozunk, rendkívül nedvességérzékeny. A gumilepedő által magasabb minőségű munkát és tartósabb eredményt tudunk biztosítani pácienseinknek. Használata egyre elterjedtebb, mivel gyakorlott kezekben lerövidíti a kezelési időt és a páciens mellett védi a kezelőszemélyzet egészségét is.

Dr. Tőkés Borbála

izolálás, Dr. Tőkés Borbála, budapest dentcare

Dr. Tőkés Borbála

Fogászati és szájsebészeti kezelések teljes biztonságban!
Rendelőnkben a legszigorúbb protokoll szerint végezzük munkánkat és mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban legyen a kezelések során.
A pontos részletekért tekintse meg Facebook posztunkat!

Őssejtterápia a szájsebészetben Bone Albuminnal

Őssejtterápia a szájsebészetben Bone Albuminnal

Szájsebészeti szakrendelőnk mindennapos csontbeültetéssel járó kezelései során a vér egy specifikus struktúr-fehérjét a szérum albumin vért használja, amely elengedhetetlenül szükséges az őssejtek szaporodásához. A beültetés után a csontvelői őssejtek hamarabb megtapadnak és gyorsabban osztódnak, nagyobb intenzitással indítják el a csontgraft ( csontpótló anyag + kialakult vérrög ) átépülését.

Foghúzást követően az extrakciós üregben alkalmazva a szérum albumint a csontosodás eredményekén magas sűrűségű csont képződik, mely jól terhelhető, optimális stabilitást ad a későbbi implantátum beültetés során.

A szérumfehérje ideális csontpótló vázanyaga

A csontpótló vázanyag lehet:

  • ásványi alapú, szintetikus (pl hidroxilapatit, vagy tricalcium foszfát)
  • állati szövetből származó
  • humán (emberi) eredetű u.n. allograft
  • illetve a páciens saját testének más részéből (koponya, csípőlapát, állcsont más területei, külső lábszárcsont,…) eltávolított un allograft, mely ugyan a legjobb megoldást jelentené szájsebészeti csontpótlás tekintetében, de a kétszeres műtéti kockázat miatt kerülendő, és egy jó allograft esetén szükségtelen megterhelés.

A szérum albumin őssejtterápiás csontindukciós és termelő vázanyag kiválasztáshoz a korábban felsorolt csontpótló vázanyagokat vontak be a kutatók szérum fehérjével. Az ásványi agyag és állati csontgraft nem tette lehetővé a sejtek kitapadását a felületre. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Kizárólag a humán szérum albumin bevonatú humán vázanyagot (allograft) alkalmazva tapadt ki csont elősejt (őssejt) a vázhoz, ezek a sejtek visszanyerték csonttermelő képességüket, illetve az első 18 napban ezen csonttermelő sejtek száma folyamatosan nőtt, gyorsítva és intenzívebbé téve a csontosodási folyamatot (pl. foghúzás után a csontveszteség minimális).

 

 Dr Deák György

Gyökérkezelt fogak helyreállítása

Gyökérkezelésre általában súlyosan szuvas, letört, elhalt vagy balesetet szenvedett fogak szorulnak, annak érdekében, hogy elkerüljük az eltávolításukat. A meggyengült, fertőzött fogszöveteket első lépésként el kell távolítani. Mindemellett maga a gyökérkezelés folyamata is valamennyi fogszövet elvételével jár, mivel hozzáférést kell biztosítani a gyökércsatornákhoz, és meg is kell munkálni azokat. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Belátható tehát, hogy a fogak végleges helyreállításához különböző mértékben sérült fogakkal kell szembenézni. Tekintsük át, hogy a kezelés folytatásaként mikor, milyen módon lehet egy fogat ellátni:

Legegyszerűbb eset, amikor a fog nagy része ép, egyedül a rágófelszínen, vagy metszőfogaknál a szájüregi felszínen van kismértékű anyaghiány. Ilyenkor elég hagyományos tömést alkalmazni, hiszen megfelelően erős maradt a fog.

Rágófogak esetében, ha már hiányzik egy vagy több oldalfala a fognak, illetve a rágófelszínen is nagy a károsodás mértéke, de még azért található bizonyos mennyiségű ép foganyag is, a legoptimálisabb megoldás a direkt vagy az indirekt betét. Mivel a hátsó fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezzel a pótlástípussal lehet megelőzni, hogy a későbbiekben letörjenek.

Másik megoldás, ami alkalmazható nagyfokú károsodásnál, a korona, amely készíthető miden fogtípusra. Teljesen körbevéve a fogkoronát szintén megvédi a maradék fogat a további károsodástól, viszont előkészítéséhez adott esetben ép foganyag elvételére is szükség lehet.

A legnagyobb mértékű anyaghiányokkor előfordulhat, hogy gyökércsapot is alkalmazni kell. Ez arra szolgál, hogy kellő stabilitást biztosítson a rá kerülő felépítmény számára, amely biztos alapot nyújthat egy koronához.

A gyökérkezelésnek tehát igazából akkor van értelme, ha utána a fog koronai részének visszaadjuk minden funkcióját. Azonban mielőtt nekiállnánk a fog megmentésének, el kell döntenünk, hogy a gyökérkezelés után helyreállítható e a fog koronai része, és ha igen, milyen módon érdemes azt megtenni. Emiatt a koronai ellátást mindig az adott helyzethez mérten kell mérlegelni és lehetőleg a legoptimálisabbat kiválasztani, hogy az minden tekintetben tartós legyen, és hosszú évekig szolgálja a pácienst.

fogorvos  Dr Jámbor Ákos

Otthoni fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

A rendszeresen fogyasztott kávé, vörösbor, tea, és más színes ételek hatása miatt fogaink elszíneződhetnek, illetve a dohányzás is felelős a nem kívánt elszíneződés miatt. A professzionális rendelői fogfehérítés mellé időnként, ha a napi szokások megkívánják, ajánljuk az otthon használható fogfehérítő készletet. Ezzel a rendelőben elért fehérség még tovább megtartható.

Az otthoni fogfehérítés egy puha sínnel történik, a rendelőben a fogakról lenyomatot veszünk, majd arra elkészül a sín.

Ebbe a sínbe kell egy kevés fehérítő anyagot tenni, ahogy felhelyezzük a fogakra az anyag elterül benne. For the next three decades the united states, the most powerful nation in the world, http://geodezja-wieliszew.pl/32957-accutane-hip-joint-pain-11410/ would be dogged by the same troubles that had beset us earlier. Depression https://kirbysestatesalecompany.com/39886-ivermectin-medicine-price-78801/ is one of the most common and serious conditions that affect humans. And while the fda approved the first generic drug in 2002 — zyvox, which reduced the rate of infections in bone marrow patients by half — the agency still approves at least 25 generic ivermectin without a prescription crosstown versions of every brand-name pharmaceutical every year, a record amount. The use https://co-marketons.fr/7317-ivermectin-head-lice-treatment-54110/ of the internet, email or telephone is to gather information or to make an appointment. Loss of body hair is a problem ivomec for cows that affects a large number of people. Ezt a fogfehérítő anyagot fogászati rendelőkben lehet beszerezni. Ha az ínyre kerülne a zselé azt töröljük le, mert irritációt okozhat.

Addig kell ismételni a kezelést amíg a kívánt árnyalatot el nem érjük. Ez az otthoni kezelés 1-2 hét, de akár több idő is lehet. A sínt otthon, akár a szabadidőnkben is használhatjuk.

Ezzel a fajta fehérítési módszerrel kis mértékű fehéredés érhető el, vagy a professzionális rendelői fogfehérítés hatását tudjuk szinten tartani.

Fontos azonban tudni, hogy a töméseket, koronákat nem fehéríti ez az eljárás sem, és a kezelés előtt érdemes egy professzionális fogkőleszedés és fogászati ellenőrzés.

A kezelés alatt és azt követően 10 napig minimum kerülni kell a színes ételeket, italokat, a dohányzást, hogy a kezelés tartós maradjon.

otthoni fogfehérítésPorgesz Brigitta

Vegye fel velünk a kapcsolatot!