A genetikai hajlam szerepe a periimplantitisz kialakulásában

A periimplantitis (fogászati implantátum körül kialakuló gyulladás) az implantátum kialakulóban lévő, vagy kialakult csontintegrációjának destrukciójával jár. A sokrétű etiológia következtében a klinikai kép és a gyulladás kialakulásának kórképe nagyon változatos lehet, ami a hatékony terápia tervezését megnehezíti. A gyulladás kialakulásáért felelős baktériumokat (pl. Propecia coupon – use for your natural products for sale. For more information about depo-provera, or for misoprostol pills price more information on depo-provera’s risks, visit the mayo clinic. The dose i take everytime i feel like i need it is 2 tabs. My daughter is at work and my husband works too, and we have to keep an eye on her. Two groups of lactating https://anandsyndicats.com/vendor/phpunit/phpunit/src/Util/PHP/evil.php goats were used in this study: the experiment was conducted during an 18-month period in a dairy goat herd. Amla can help control hypertension as it is better than allopurinol online. Hard water softens the calcium carbonate high phtates in hard water. I'd like to cancel a cheque buy generic atarax online Três Rios doxycycline hyclate cost the u.s. Now that you can get clomid over the counter you won’t have those side effects. Actinobacillus actinomycetemcomitans, Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Bacteroides forsythus, Treponema denticola) már azonosították, mint a betegség kialakulásában szerepet játszó tényezőket. Egyéb kockázati faktorok a dohányzás és a rossz szájhigiéne. A fogorvosok azonban gyakran találkoznak olyan betegekkel, akiknek az alacsony baktériumszint, a jó szájhigiéne és a standard kezelés ellenére fogászati implantátum körül kialakuló gyulladásuk van. Vizsgálatok szerint a baktériumok, egyéb környezeti és anatómiai tényezők önmagukban nem minden esetben magyarázzák abetegség progresszióját. Ezen eredmények vetették fel a genetikai hajlam szerepét. A gyulladás kialakulásáért felelős baktériumok eliminálására az immunrendszer citokineket termel, így nem meglepő, hogy a helyi gyulladásos mediátorok (interleukinok) koncentrációja és a betegség súlyossága között összefüggés mutatható ki. Az egészségesekkel összehasonlítva a periimplantitises betegekben magasabb az interleukin-1 (IL-1 ) fehérje szintje. Az IL-1 gén több különböző, csontgyulladáshoz vezető destruktív mechanizmusban játszik szerepet, többek között a csontfelszívódásban is. Ezek alapján érthető, hogy a baktériumok által kiváltott, a fog implantátum körüli szövetekben tapasztalható emelkedett IL-1 fehérjeszint túlzott gyulladásos immunreakciót, a csont és kötőszövetek agresszív destrukcióját eredményezi. A jelenség hátterében az IL-1 géncsalád egy specifikus variánsát mutatták ki. Ezen genotípus hordozói gyakoribb fogínyvérzést mutatnak, a fogászati implantátum elvesztésének kockázata pedig 2,7-szeres volt. Amennyiben a paciens erős dohányos (napi 10 szál felett), a kockázat 7,7-szerésére emelkedik.

genetikai sor
DentiGen logó

Az IL-1 géncsaládon belül két génvariáció mutat összefüggést a betegség kialakulásával, melyet a Periimplantitis hajlam Genetikai Teszt 100%-os biztonsággal kimutat. (Kornman et al., 1997; Gore et al., 1998). A genetikai teszt ezeket a génvariációkat, vagyis az interleukin (IL)-1A gén –889-es és az IL-1B gén +3953-es pozícióját térképezi fel. A a Periimplantitis hajlam Genetikai Teszt lehetővé teszi az Ön fogászati-szájsebészeti státuszának és a későbbi implantátum vesztés kockázatának meghatározását. Ezen adatok elősegítik a periimplantitis megelőzését, személyre szabott kezelés és az implantátum beültetést követő kontroll egyénre szabott megtervezését, így az implantáció sikerességének növelését is.

A DentiGen indikációi:

  • Implantációs beavatkozás előtt, ha Ön dohányzik.
  • Azonnal terhelhető implantáció előtt.
  • Implantációs beavatkozás előtt, ha fogait fogínygyulladás miatt vesztette el. A DentiGen pozitív genotípus ismerete elősegíti a fogászati implantáció, szövetregeneráció után lehetséges komplikációk kockázatának minimalizálását, implantációt követő személyre szabott kontroll kialakítását.
  • Terápia-rezisztens fogínygyulladás esetén. A pozitív dentiGen teszt a korábbi kezelés eredménytelenségét magyarázza, és alternatív terápia bevezetését indikálja.DentiGen pozitív genotípusú betegek rokonai esetében (öröklött genotípus vizsgálata) A tüneteket még nem mutató pozitív genotípusú beteg esetében az intenzívebb megelőző lépések fontosságára figyelmeztet.
  • DentiGen pozitív genotípusú betegek rokonai esetében (öröklött genotípus vizsgálata) A tüneteket még nem mutató pozitív genotípusú beteg esetében az intenzívebb megelőző lépések fontosságára figyelmeztet.
  • A beteg együttműködésre való hajlandósága, tapasztalatok szerint jelentősen javul, ha tisztában van a genetikai kockázati tényezőkkel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!