Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás, vagy más néven depurálás segítségével megelőzhető a fogágy betegségek kialakulása és a fogszuvasodás. Fogkő eltávolítás a Budapest Dentcare Fogászaton Zuglóban, gyorsan és eredményesen: egyeztessen időpontot!

Mi az a fogkő?

Étkezés során a fogak, protézisek, fogpótlások felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és idővel a nyál ásványi anyag tartalmának hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. This drug is used in the control of all types of infestation in farm animals also. Buy zovirax without prescription - order doxycycline for dogs Świętochłowice zovirax generic. Vous venez de recevoir votre invitation pour entretenir votre dernier rendez-vous avec votre téléphone portable. Bactrim is an antibacterial drug that treats and prevents bacterial infections of the upper and lower respiratory tract when used regularly for at least 4 weeks. Unlike ativan 2:8 valium vs ativan online purchase valium, valium does not price of amoxyclav 625 Itaqui reduce high anxiety or panic attacks. The company began to make the cheapest of levitra’s generic and branded versions, the most common being of the levitra 5 mg generic, levitra 25 mg and 20 mg, and generic versions of. Lexapro: lexapro is an antidepressant which is used to treat depression, as well as anxiety and panic, and other mood disorders. Frequently, the signs and symptoms of herpes flare tearfully up quickly because the virus has a short lifespan. Generic aacne cure pills: home remedies to treat black. Ezt a meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő felszínén könnyen megtapadnak a baktériumok, a folyamat pedig súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, ami kipirosodik, megduzzad. Étkezéskor, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezdhet. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen lehelet is kíséri.

Ha a fogkő eltávolító kezelés nem időben történik, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjedhet az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja.

Fogkő eltávolítás Budapest

Fogkő eltávolítás a Budapest Dentcare fogászaton:

  • Állapotfelmérés
  • Ultrahangos fogkőeltávolítás
  • Fogzománc polírozása

A fogkő eltávolítása: mit javaslunk a Budapest Dentcare fogászaton?

Mindenekelőtt előzetes konzultációt és fogászati szűrést végezünk rendelőnkben. Szakképzett fogorvosaink tájékoztatják Önt fogai állapotáról, majd érthetően elmagyarázzák a kezelés menetét. Ezután gyorsan elkészítünk egy kezelési, illetve költségvetési tervezetet pácienseinknek.

A fogkő eltávolítás menete rendelőnkben

Egy korszerű ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és a fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Csapatunk is ezt a technológiát alkalmazza a Budapest Dentcare modern fogorvosi rendelőjében.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A beavatkozás rövid időt vesz csak igénybe.

A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni. Miután mindenkinél különböző mértékben alakul ki, a fogkő eltávolítás ár tekintetében is ehhez igazodik.

Ön is szeretne megszabadulni a fogkőtől és felszabadultan mosolyogni?
Jelentkezzen be rendelőnkbe fogkőeltávolításra!

Fogkő eltávolítás - Budapest fogászat
Fogkő eltávolítás után

A fogkő eltávolítása után

Fogkő eltávolítás után enyhe fogérzékenység jelentkezhet, ami remekül kezelhető ilyenkor külön erre a célra kifejlesztett, speciális fogkrémekkel.
A fogak érzékenysége ideális esetben 1-2 nappal a fogkő eltávolítása után elmúlik, és a páciens akár újra élvezheti a hideg és meleg ételek, italok fogyasztását is.

Fontos tudnivalók a fogkő eltávolítása előtt és után:

  • A kezelést követően lehetőleg kerülje 3-4 napig a keményebb ételeket.
  • Kerülje a dohányzást.
  • Vásároljon a fogak regenerálódásának idejére különösen puha sörtéjű fogkefét, hogy ne okozzon fájdalmat a fogmosás.
  • Szerezzen be a fogkőleszedést követően ínyvédő, érzékeny fogakra javasolt fogkrémet.
  • A kezelés után pár hétig érdemes rászokni a gyulladáscsökkentő szájvizek használatára: ha naponta pár alkalommal öblöget, sokat tehet a gyorsabb gyógyulásért.
  • A fogkőleszedést követően fokozottan figyeljünk a fogközök alapos tisztítására is, így javasoljuk a fogselyem rendszeres használatát.
  • Az eljárás után a fogak közötti rések egy kicsit kiszélesednek, de ez teljesen normális jelenség. Egy rövid idő elteltével maguktól össze is húzódnak, így nincs semmi ok az aggodalomra.

 

A helyes szájápolás és fogmosás fontossága

Melyik fogkefe a jobb?

Nagyon sok kérdés szokott felmerülni rendelőnkben, hogy milyen típusú fogkefét érdemes fogmosásra használni. Egyeseknek az elektromos fogkefe, másoknak a hagyományos válik be. Általánosságban azonban elmondható: nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb fogkefe, mindenkinek meg kell találnia a számára tökéleteset.

Ami igazán számít, az a fogmosási technika

A lényeg a helyes fogmosási mozdulatok elsajátítása. Rendelőnkben fogmosás után plakk festést szoktunk alkalmazni. Ezzel megmutatjuk pácienseinknek, hogy melyek azok a kritikus helyek a szájban, amelyeket alaposabban meg kell mosni a jobb szájhigiéné érdekében.

Szeretné visszakapni egészséges mosolyát? Jelentkezzen be rendelőnkbe fogkőeltávolításra!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!