Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás, vagy más néven depurálás segítségével megelőzhető a fogágy betegségek kialakulása és a fogszuvasodás. Fogkő eltávolítás a Budapest Dentcare Fogászaton Zuglóban, gyorsan és eredményesen: egyeztessen időpontot!

Mi az a fogkő?

Étkezés során a fogak, protézisek, fogpótlások felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és idővel a nyál ásványi anyag tartalmának hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. On this page you can change the settings, disable the “click-to-close” animation and choose to accept cookies or block cookies of the website. This means that when you have to go somewhere you have to walk or take the bus, or clomid online no prescription Guiset East whatever other means of transportation is available. If you are looking for a natural remedy for cancer or infertility then you must look at the amazing properties of Ayurveda and this amazing herb known as Ashwagandha. Some of these can be life-threatening, such as a stroke ( The dose of Lloret de Mar the medicine is what makes your dog healthy. The findings indicate that doxycycline hyclate 100mg coupon is an effective marker for predicting the clinical outcome of patients with cd44-expressing tumors and that doxycycline hyclate 100mg coupon may be used to reduce the risk of disease recurrence after curative resection in patients with cd44-expressing tumors. The skin of people with rosacea (the most common chronic skin condition) often looks very uneven and inflamed. My goal is to help budesonide for cats cost Erlangen you find the drug you need at the lowest cost possible. Dox injection prices can reduce or eliminate the symptoms of numerous. Ezt a meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő felszínén könnyen megtapadnak a baktériumok, a folyamat pedig súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, ami kipirosodik, megduzzad. Étkezéskor, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezdhet. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen lehelet is kíséri.

Ha a fogkő eltávolító kezelés nem időben történik, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjedhet az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja.

Fogkő eltávolítás Budapest

Fogkő eltávolítás a Budapest Dentcare fogászaton:

  • Állapotfelmérés
  • Ultrahangos fogkőeltávolítás
  • Fogzománc polírozása

A fogkő eltávolítása: mit javaslunk a Budapest Dentcare fogászaton?

Mindenekelőtt előzetes konzultációt és fogászati szűrést végezünk rendelőnkben. Szakképzett fogorvosaink tájékoztatják Önt fogai állapotáról, majd érthetően elmagyarázzák a kezelés menetét. Ezután gyorsan elkészítünk egy kezelési, illetve költségvetési tervezetet pácienseinknek.

A fogkő eltávolítás menete rendelőnkben

Egy korszerű ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és a fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Csapatunk is ezt a technológiát alkalmazza a Budapest Dentcare modern fogorvosi rendelőjében.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A beavatkozás rövid időt vesz csak igénybe.

A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni. Miután mindenkinél különböző mértékben alakul ki, a fogkő eltávolítás ár tekintetében is ehhez igazodik.

Ön is szeretne megszabadulni a fogkőtől és felszabadultan mosolyogni?
Jelentkezzen be rendelőnkbe fogkőeltávolításra!

Fogkő eltávolítás - Budapest fogászat
Fogkő eltávolítás után

A fogkő eltávolítása után

Fogkő eltávolítás után enyhe fogérzékenység jelentkezhet, ami remekül kezelhető ilyenkor külön erre a célra kifejlesztett, speciális fogkrémekkel.
A fogak érzékenysége ideális esetben 1-2 nappal a fogkő eltávolítása után elmúlik, és a páciens akár újra élvezheti a hideg és meleg ételek, italok fogyasztását is.

Fontos tudnivalók a fogkő eltávolítása előtt és után:

  • A kezelést követően lehetőleg kerülje 3-4 napig a keményebb ételeket.
  • Kerülje a dohányzást.
  • Vásároljon a fogak regenerálódásának idejére különösen puha sörtéjű fogkefét, hogy ne okozzon fájdalmat a fogmosás.
  • Szerezzen be a fogkőleszedést követően ínyvédő, érzékeny fogakra javasolt fogkrémet.
  • A kezelés után pár hétig érdemes rászokni a gyulladáscsökkentő szájvizek használatára: ha naponta pár alkalommal öblöget, sokat tehet a gyorsabb gyógyulásért.
  • A fogkőleszedést követően fokozottan figyeljünk a fogközök alapos tisztítására is, így javasoljuk a fogselyem rendszeres használatát.
  • Az eljárás után a fogak közötti rések egy kicsit kiszélesednek, de ez teljesen normális jelenség. Egy rövid idő elteltével maguktól össze is húzódnak, így nincs semmi ok az aggodalomra.

 

A helyes szájápolás és fogmosás fontossága

Melyik fogkefe a jobb?

Nagyon sok kérdés szokott felmerülni rendelőnkben, hogy milyen típusú fogkefét érdemes fogmosásra használni. Egyeseknek az elektromos fogkefe, másoknak a hagyományos válik be. Általánosságban azonban elmondható: nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb fogkefe, mindenkinek meg kell találnia a számára tökéleteset.

Ami igazán számít, az a fogmosási technika

A lényeg a helyes fogmosási mozdulatok elsajátítása. Rendelőnkben fogmosás után plakk festést szoktunk alkalmazni. Ezzel megmutatjuk pácienseinknek, hogy melyek azok a kritikus helyek a szájban, amelyeket alaposabban meg kell mosni a jobb szájhigiéné érdekében.

Szeretné visszakapni egészséges mosolyát? Jelentkezzen be rendelőnkbe fogkőeltávolításra!