Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás, vagy más néven depurálás segítségével megelőzhető a fogágy betegségek kialakulása és a fogszuvasodás. Fogkő eltávolítás a Budapest Dentcare Fogászaton Zuglóban, gyorsan és eredményesen: egyeztessen időpontot!
Időpontot kérek
Fogkő eltávolítás Budapest
Fogkő eltávolítás - Budapest fogászat

Mi az a fogkő?

Étkezés során a fogak, protézisek, fogpótlások felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és idővel a nyál ásványi anyag tartalmának hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt a meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő felszínén könnyen megtapadnak a baktériumok, a folyamat pedig súlyos fogágy-betegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, ami kipirosodik, megduzzad. Étkezéskor, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezdhet. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen lehelet is kíséri.

Ha a fogkő eltávolító kezelés nem időben történik, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjedhet az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja.

A fogkő eltávolítása: mit javaslunk a Budapest Dentcare fogászaton?

Mindenekelőtt előzetes konzultációt és fogászati szűrést végezünk rendelőnkben. Szakképzett fogorvosaink tájékoztatják Önt fogai állapotáról, majd érthetően elmagyarázzák a kezelés menetét. Ezután gyorsan elkészítünk egy kezelési, illetve költségvetési tervezetet pácienseinknek.

A fogkő eltávolítás menete rendelőnkben

Egy korszerű ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és a fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Csapatunk is ezt a technológiát alkalmazza a Budapest Dentcare modern fogorvosi rendelőjében.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A beavatkozás rövid időt vesz csak igénybe.

A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni. Miután mindenkinél különböző mértékben alakul ki, a fogkő eltávolítás ár tekintetében is ehhez igazodik.

Ön is szeretne megszabadulni a fogkőtől és felszabadultan mosolyogni?
Jelentkezzen be rendelőnkbe fogkőeltávolításra!

A fogkő eltávolítása után

Fogkő eltávolítás után enyhe fogérzékenység jelentkezhet, ami remekül kezelhető ilyenkor külön erre a célra kifejlesztett, speciális ózon tartalmú fogkrémekkel.
A fogak érzékenysége ideális esetben 1-2 nappal a fogkő eltávolítása után elmúlik, és a páciens akár újra élvezheti a hideg és meleg ételek, italok fogyasztását is.

Fontos tudnivalók a fogkő eltávolítása előtt és után:

  • A kezelést követően lehetőleg kerülje 3-4 napig a keményebb ételeket.
  • Kerülje a dohányzást.
  • Vásároljon a fogak regenerálódásának idejére különösen puha sörtéjű fogkefét, hogy ne okozzon fájdalmat a fogmosás.
  • Szerezzen be a fogkőleszedést követően ínyvédő, érzékeny fogakra javasolt fogkrémet.
  • A kezelés után pár hétig érdemes rászokni a gyulladáscsökkentő szájvizek használatára: ha naponta pár alkalommal öblöget, sokat tehet a gyorsabb gyógyulásért.
  • A fogkőleszedést követően fokozottan figyeljünk a fogközök alapos tisztítására is, így javasoljuk a fogselyem rendszeres használatát.
  • Az eljárás után a fogak közötti rések egy kicsit kiszélesednek, de ez teljesen normális jelenség. Egy rövid idő elteltével maguktól össze is húzódnak, így nincs semmi ok az aggodalomra.
Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás
Tökéletes mosoly - BP Dentcare Fogászat

A helyes szájápolás és fogmosás fontossága

Melyik fogkefe a jobb?

Nagyon sok kérdés szokott felmerülni rendelőnkben, hogy milyen típusú fogkefét érdemes fogmosásra használni. Egyeseknek az elektromos fogkefe, másoknak a hagyományos válik be. Általánosságban azonban elmondható: nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb fogkefe, mindenkinek meg kell találnia a számára tökéleteset.

Ami igazán számít, az a fogmosási technika

A lényeg a helyes fogmosási mozdulatok elsajátítása. Rendelőnkben fogmosás után plakk festést szoktunk alkalmazni. Ezzel megmutatjuk pácienseinknek, hogy melyek azok a kritikus helyek a szájban, amelyeket alaposabban meg kell mosni a jobb szájhigiéné érdekében.

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu