Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Foghíd

Amennyiben egyszeres vagy többszörös foghiány áll fenn, foghíd készítése lehet a megoldás. A hiányos fogak ugyanis az egészségügyi kockázat mellett, nagy életminőség romláshoz vezethetnek. Rendelőnkben kiváló szakemberek várják Önt, hogy fájdalommentes megoldásokkal segítsenek a fogai egészségén. Kérjen hozzánk időpontot még ma!
Időpontot kérek
Tartós foghidak, fájdalommentesen
Foghíd készítése a Budapest Dentcare rendelőjében

Mi az a foghíd?

A fogászati híd remek és állandó megoldást nyújt egy, esetleg több hiányzó fog esetén, ugyanis ránézésre ugyanúgy néznek ki, mint az igazi fogak. Fix fogpótlás, azaz nem kivehető. Kétfajta eljárással rögzíthető, rendelőnkben mind a két típust elkészítjük.

Hagyományos foghidak

Ez a fajta a foghiányt határoló fogakra kerül rögzítésre, ragasztás útján. Ezek a pillérfogak. Nagyobb foghiány esetén nem csak a közvetlenül mellette lévő ép fogakat vonjuk be a rögzítésbe, hanem többet.

Előnye:

 • kedvezőbb ár
 • gyorsabb elkészítési idő
 • esztétikus megjelenés

Hátránya:

 • az egészséges fogak lecsiszolásával jár, helyek később a korona alatt elszuvasodhatnak
 • a foghiány területén a csont felszívódik
 • a hidat tartó fogak az évek során túlterhelődhetnek
 • könnyen kerülhet a híd alá ételmaradék

Összességében ebben az esetben egy közepesen hosszútávú megoldásról beszélhetünk, ugyanis kb. 10 év után cserére szorul.

Implantációs foghíd

Az implantációs foghíd esetében nem a saját fogak végzik a rögzítést, hanem implantátumok. Ilyenkor egy speciális titán csavar pótolja a fog gyökerét. Az implantátumok behelyezését követően a híd elkészítése hasonló módon történik, mint a fogakon rögzülő híd.

Előnye:

 • nem kell egészséges fogat lecsiszolni
 • a foghiány területén megmarad a csont
 • szebb mosolyt eredményez
 • stabilabb fogsor, amivel könnyebb a rágás
 • nem kell hozzá ép fog
 • nagyobb komfortérzet
 • élethosszig tart

Hátránya:

 • költségesebb
 • hosszabb kezelési idő
Megbízható szakemberekre bízná fogai egészségét?
Jelentkezzen be rendelőnkbe még ma!

A fogászati híd típusai anyag szerint

Fémkerámia: ezt a fajta hídpótlást akkor alkalmazzuk, ha fontos a nagy teherbírás és az esztétika másodlagos. További szempont a több foghiányt átívelő, kevés saját fog, vagy költséghatékonyság. Ilyen esetekben egy szilárd fémvázra kerül fel a külső felületet alkotó porcelánréteg. 

Aranykerámia: a fémkerámia fogpótlások között az aranykerámia a legtartósabb megoldás. Higiénia tekintetében is rendkívül jó megoldás, ugyanis a nemesfémeken nem képesek szaporodni a baktériumok, így pedig a koronák alatti fogszuvasodás rizikója minimális. 

Porcelán és cirkónium: ez a megoldás teljesen fémmentes. Így nem csak a fémallergia küszöbölhető ki használatával, de rendkívül esztétikus is. Tökéletesen megegyezik a valódi fogakkal, így tökéletes megoldás első fogak esetén is. 

Bármilyen típusú híd fogpótlást is válasszon, rendelőnkben garantáljuk a hosszútávú, biztos megoldást!

Foghíd ár

A foghíd árakat több tényező is befolyásolhatja. Elsősorban a híd fajtája határozza meg. A pontos ár függ attól, hogy milyen anyagból készül, és attól, hogy milyen technikával.

Fogászati rendelőnkben digitális technikával készülnek a fogpótlások. Minden eset egyedi, ezért szakértő fogorvosaink minden esetben egyedi kezelési tervet készítenek minden páciens számára.

A pontos árakkal kapcsolatban keressen minket bizalommal!

Árlista

Miért válassza a Budapest Dentcare szolgáltatásait?

Minden szükséges eszközzel felszerelt rendelő

Rendelőnk szakorvosai kizárólag a legmodernebb digitális eszközökkel dolgoznak, amik minden esetben lehetővé teszik a biztos, gyors és fájdalommentes megoldásokat. Nálunk minden szükséges eszköz megtalálható, így nem fordulhat elő olyan eset, hogy a röntgen miatt másik rendelőt kell felkeresnie. Sőt, más rendelőből érkező pácienseket is szívesen fogadunk, legyen szó CBCT röntgenről, vagy éppen mikroszkópos gyökér kezelésről.

Jól frekventált helyszín 

A Budapest Dentcare rendelője központi elhelyezkedésének köszönhetően, rendkívül könnyen megközelíthető, akár kocsival, akár tömegközlekedéssel érkezik hozzánk. Az Örs vezér tere szomszédságában vagyunk, ezért számos busz, villamos, de még HÉV és metró használatával is elérhetők vagyunk. 
Az autóval érkező vendégeink pedig az utcában ingyenesen tudnak parkolni. Ha ön is hosszútávú, biztos megoldást keres, foglaljon hozzánk időpontot!

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter
Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu