Éber szedálás

Az éber szedálás egy olyan korszerű eljárás, amelyet elsősorban a fogászati kezelésektől félő pácienseknél alkalmazunk. Kérjen időpontot Ön is fájdalom és félelemérzet nélküli fogászati kezelésekre a Budapest Dentcare Fogászatnál!

 

Éber szedálás

Kinek javasoljuk az éber szedálást?

Mára több tanulmány is bizonyítja, hogy a lakosság magas százalékát érinti a fogászati kezelésektől való félelem, esetleg fóbia. Emiatt sokan halogatják, vagy éppen teljesen elkerülik a szükséges fogászati beavatkozásokat. The neem tree was also used to heal many other ailments in ancient time. We also offer an array of nexium coupons that can help you fluticasone prescription vs otc Praga Południe save money on your nexium order. The canadian pharmacists association may or may not be legally binding in respect to this information, and you should consult with your pharmacist before taking any of the above. Prednisone tablets are the main component of steroid hormone drugs. In the event that you require a prescription for atarax hydroxyzine, clomid cycle success rates City of Isabela you should visit our website to order online atarax hydroxyzine. This process is so vital for running an optimal team of professionals. The drug is an oral antifilarial, meaning it can be administered through the mouth. This https://dd-links.com/category/tips/ is the first report to describe the safety and efficacy of tamoxifen pct. It is important to consult a medical professional before starting neurontin. Pedig rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a súlyos fogproblémák.

Ugyan fogászatunk korszerű berendezéseinek és elismert szakorvosainak köszönhetően a legtöbb nálunk végzett beavatkozás fájdalommentes, mégis előfordulhat, hogy ez sem nyugtatja meg a pácienst.

Ezért azoknak ajánljuk a szedációt, akik félelmük miatt eddig nem mertek fogászati kezelésen részt venni. Ilyenkor intravénásan altatóorvosunk nyugtatószert ad a páciensnek, aminek hatására felszínes alváshoz hasonló állapotba kerül, így kizárható minden fájdalom és szorongás.

Milyen esetekben nem alkalmazható az éber szedálás?

A súlyos szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi betegségek, májbetegség, vesebetegség, cukorbetegség esetén a rendelői körülmények között végzett altatás nem biztonságos, így nem végezzük el.

Amennyiben a beavatkozás előtt belázasodna, megfázna, feltétlenül jelezze, ez esetben az altatást halasztani kényszerülünk.

Az éber szedálás menete

A beavatkozást megelőzően telefonos konzultáció szükséges, illetve bizonyos esetekben személyes találkozó indokolt altatóorvosunkkal.

Szakorvosunk az előzetesen kitöltött és elküldött kérdőívet, illetve az esetlegesen elrendelt további vizsgálatok eredményeit áttekinti, megvizsgálja Önt és eldönti, hogy biztonságosan kivitelezhető-e a szedáció.

A beavatkozás vérnyomásméréssel, pulzusvizsgálattal kezdődik, majd az alkar vagy kéz egy vénájába műanyag kanült helyezve infúziót kötünk be.
Ezután nyugtató hatású gyógyszert adunk több részletben a kívánt hatás eléréséig.
A műtéti területet a fogorvos helyileg érzésteleníti.

A belélegzett levegőt szükség esetén az orrához vezetett műanyag csövön keresztül oxigénnel dúsítjuk.

Vérnyomását megfelelő időközönként mérjük, vére oxigéntelítettségét folyamatosan ellenőrizzük.

Fontos tudnivalók a szedálás előtt és után

  • Ne fogyasszon szilárd táplálékot, tejterméket, kávét a beavatkozás előtt legalább 6 órával
  • 2 órával előtte még tiszta, szénsavmentes folyadékot (tea, víz) fogyaszthat
  • A beavatkozás előtti napon és a következő 24 órában ne fogyasszon alkoholt
  • A beavatkozás előtt és után néhány óráig ne dohányozzon
  • Ha mégis evett vagy tiltott italt fogyasztott az altatás előtt 6 órával, feltétlenül közölje orvosaival az altatás megkezdése előtt

A beavatkozás után, amennyiben semmiféle szövődmény nem jelentkezett, rövid ébredési periódust követően felnőtt kísérővel távozhat.

Az elkövetkező 16 órát otthonában, felnőtt felügyelet mellett töltse.
Még 24 óráig tilos a gépjárművezetés, veszélyes gépek kezelése, nem javasolt fontos döntéshozatal, aláírás.

Kockázatok

Az éber szedáció gyakorlatilag biztonságos. Azonban, mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is lehetnek mellékhatásai, szövődményei (pl.: teljes öntudatvesztés, légúti védekező reflexek csökkenése, a légzés felületesebbé válása, esetleg átmeneti leállása, vérnyomás és/vagy a pulzusszám csökkenése, paradox reakciók, elhúzódó gyógyszerhatás, allergiás reakció, vénafal irritáció vagy gyulladás), de ezek igen ritkák és megfelelő odafigyeléssel elkerülhetők, illetve effektíven kezelhetőek.

Miért válassza a Budapest Dentcare rendelőt?

Fogászat szakorvosokkal

Orvosaink többéves szakmai tapasztalattal és elismeréssel rendelkeznek. +30 éves praxis és több tízezer elégedett páciens a garancia arra, hogy szakorvosaink Önt a legnagyobb odafigyeléssel látják el.
Szolgáltatásaink színvonalát a folyamatos továbbképzésekkel garantálják, valamint több nyelven beszélő orvosaink külföldi pácienseket is ugyanolyan szakértelemmel tudják fogadni.

Modern fogászati megoldások

Rendelőnkben modern fogászati berendezésekkel dolgozunk, amelyekkel tartós eredményeket érünk el. Nem csak fogászati, de szájsebészeti kezeléseket is végzünk. Amennyiben CT vagy röntgen vizsgálatra van szüksége, teljeskörű felszerelésünknek köszönhetően nem kell máshová mennie, ugyanis minden vizsgálatot és kezelést zuglói fogászati rendelőnkben végzünk el.

Speciális kezelések

Fogászatunkon nem csak hagyományos, de számos speciális kezelést is végzünk. Az éber szedáción túl szájsebészeti lézerkezeléseket, oralakupunktúrát és soft laser terápiát, mikroszkópos és diódalézeres gyökérkezelést, illetve diódalézeres fogfehérítést is végzünk. Szakorvosaink továbbá vérzékenységben szenvedő betegek biztonságos ellátását is vállalják.

Gyors időpontfoglalás

A Budapest Dentcare folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően mára az időpontfoglalás gördülékenységét is garantáljuk. Ha az elhatározás már megszületett Önben, nem kell többé hónapokat várnia. Mi rövid időn belül biztosítunk önnek szabad időpontot.

Fájdalom- és szorongásmentes fogászati kezelést szeretne? Jelentkezzen be rendelőnkbe!