Panoráma röntgen

A panoráma röntgen kulcsfontosságú lehet több fogászati kezelés megtervezésénél is, illetve góckutatásban alapvető diagnosztikai eszköz. Várjuk Önt fogászatunkon, beutaló nélkül, kedvező árakon. Rendelőnkben megtalálható a fogászati radiológia eszközeinek teljes palettája. Így akár digitális kis röntgent, panoráma röntgent, sőt akár teljes, 3D CBCT röntgent is készítünk. Keressen minket bizalommal!

Panoráma röntgen modern eszközökkel

Mi az a fogászati panoráma röntgen?

A fog panoráma röntgen egy olyan speciális felvétel, ami egyszerre képes mutatni a felső és az alsó állkapcsot és teljes fogazatot. Rendelőnkben a legmodernebb módon történik a felvétel, így a felvételt digitális formában készítjük el. Az eredmény segítségével pedig gyors áttekintést kapnak fogorvosaink a fogakról és a környező csontokról. Kiváló segítség lehet továbbá nem csak a szűrések és kezelések során, de a góckutatásban is.

Mikor lehet szükség a panoráma röntgenre?

Mivel használatával teljes képet kapunk a fogazatról, ezért hasznos segítséget nyújthat különböző területeken.

  • Szűrővizsgálatok során: Használatával könnyedén megtalálhatók a szuvas területek, továbbá a fogíny és csont sorvadását is megmutatja.
  • Beavatkozások előtt: A nagyobb szájsebészeti beavatkozások előtt vagy a fogszabályozás megtervezése során is hatalmas előnyt jelent egy ilyen felvétel.
  • Góckutatás esetén: Segítségével beazonosíthatók a gyulladások és a ciszták is, így nem csak góckutatás, de a rákszűrés során is használjuk.
  • Konzultáció alatt: A panoráma röntgen felvételeinek köszönhetően, már a kezelések megkezdése előtt kiszűrhetjük a rejtett problémákat, így személyre szabott megoldást garantálunk minden páciens számára.

Panoráma röntgen: hogyan készül?

Az állapotfelmérés egyik első lépése a panoráma röntgen készítése, remekül kiegészítve a fogak manuális vizsgálatát. Ezzel az eljárással olyan szabad szemmel nem látható tünetek után kutathatunk, mint például az ínygyulladás, csont tasakok, szabad szemmel nem látható fogszuvasodás. Ha pedig Ön már konkrét panasszal érkezik hozzánk, akkor sokkal gyorsabbá teszi a diagnózis felállítását, hiszen még a konkrét beavatkozás előtt lehetővé teszi a pontosítást. 

  1. A felvétel elkészítése előtt minden fejen és nyakon lévő ékszert és szemüveget le kell venni, mivel a fémes alkatrészek torzulást okozhatnak a felvételen, szórják a fényt.
  2. A vizsgálat idején egy általunk biztosított ólomköpenyt kell viselni, ami végi a szerveket a sugárzás esetleges veszélyétől.
  3. A felvétel készítéséhez a röntgen gép elé kell állni és a kijelölt helyre helyezni az állat. A gép kb 5-10 másodperc alatt körbejár a fej körül, ami idő alatt nem szabad mozogni. 

Miért érdemes a Budapest Dentcare fogászatot választani?

Panoráma röntgen szakképzett munkatársakkal

Szakképzett csapatunk összes tagja hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkezik. Sőt egyes kollégáink külföldön szerezett ismeretekkel is rendelkeznek, így akár külföldi páciensekkel is magabiztosan tudnak kommunikálni. Mindemellett a fogászatunk munkatársai a szakmai tudásukat hazai és nemzetközi továbbképzéseken is állandóan fejlesztik.

Fogászati rendelő jól frekventált, kellemes környezetben 

A Budapest Dentcare központi elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető kocsival és tömegközlekedéssel egyaránt. 
Az Örs vezér tere közelében lévő rendelőnk számos busz, villamos járattal, sőt még HÉV és metróval is elérhető. Az autóval érkező pácienseink számára pedig ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk. 
Zugló csendes, zöld övezetében található fogászatunkon minden páciensre fordítunk kellő időt és figyelmet, hogy tőlünk mindenki elégedetten távozhasson. Minden felmerülő kérdésre részletesen válaszolunk és ismertetjük a kezelés menetét pontról pontra. 

Panoráma röntgen modern eszközökkel

Fogászatunk kizárólag a legmodernebb eszközökkel dolgozik. Így garantáljuk a gyors, precíz és fájdalommentes fogorvosi kezeléseket. Amennyiben pedig a panoráma röntgennél részletesebb eredményre van szüksége, vegye igénybe fogászati CT szolgáltatásunkat. A 3 dimenziós röntgen segítségével pontos képet tudunk alkotni az egész arcüreg állapotáról.

Széleskörű szolgáltatások

Akár szájsebészeti beavatkozásról, funkcionális vagy esztétikai kezelésről is legyen szó, hozzánk minden esetben bizalommal fordulhat. Ugyanis minden esetben nem csak esztétikus, de tartós végeredményt biztosítunk, mindezt fájdalommentesen. Az első konzultáció után minden esetben írásos tervet készítünk Önnek. 

Amennyiben biztos kezekben szeretné tudni fogai egészségét, forduljon hozzánk bizalommal!