Ínyplasztika

Az ínyplasztika nem csak esztétikai beavatkozás, de sok esetben fogínybetegségek megelőzésekor és kezelésekor is használjuk. Szájsebészeti lézerkezelésünk szinte fájdalommentes, rövid beavatkozási időt igényel és gyors, esztétikus gyógyulást garantál. Kérjen időpontot fogászatunkra!

 

Ínyplasztika az ínymosoly ellen

A lézeres ínyplasztika előnyei

 • A kezelések fájdalommentesek
 • Rövid beavatkozási idő
 • Gyors, heg nélküli gyógyulás
 • A lézer gyulladáscsökkentő, szövet stimuláló és gyógyulást elősegítő hatást fejt ki
 • A vágás melletti szövetek nem roncsolódnak
 • Magasfokú műtéti pontosság
 • Minimális vérzés
 • A lézer fénye sterilizáló hatású
Ínyplasztika

A fogíny egészségének helyreállítása ínyplasztika segítségével

A fogíny a fogágy része, kollagénben és kötőszöveti rostokban gazdag lágyszövet. Legfőbb feladata a fognyaki terület és a csontozat védelme mechanikus és kémiai traumáktól, illetve a kórokozókkal szemben.

Éppen ezért egészsége és védelme nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem kiemelkedő szerepe van egészségügyileg is.
Ha nem fordítunk rá kellő figyelmet akár ínyvérzés, duzzanat és a fogíny visszahúzódás is kialakulhat, ami komoly gondokat okozhat. A fennálló problémák kezelését természetesen nagyban meghatározza a kiváltó ok. Néhány esetben viszont kizárólag ínyplasztika segítségével lehetséges a korrekció.

Ínymosoly ellen gyors megoldás az ínyplasztika

Amikor az íny túlságosan ráhúzódik a fog felszínére, és mosolygáskor intenzíven látható, ínymosolyról beszélünk. Az ínymosolyt szerencsére fájdalommentesen meg lehet szüntetni, mindössze egy kisebb esztétikai beavatkozást igényel. A lézerrel végzett korrekció helyi érzéstelenítéssel történik, majd a felesleges fogínyt eltávolítjuk, az ínyt íveltté formázzuk.

A lézer biostimuláló hatása miatt a kezelés során kevesebb a vérzés, és gyorsabb gyógyulás várható. Sok esetben varrat elhelyezésre sincs szükség a beavatkozás során.
A kezelést követően csupán 1-2 napig tapasztalható érzékenység.
Az esetlegesen kialakult gyulladás elkerülése végett a fog és az íny találkozásánál puha sörtéjű fogkefével nagyon óvatosan, de alaposan kell elvégezni a tisztítást.
Ez a megoldás teljesen fájdalommentes és gyors esztétikai megoldást biztosít a páciens számára.

A fogíny visszahúzódás kezelése

A fogíny visszahúzódásakor a gyökérfelszín szabaddá válik, érzékeny lesz és akár károsodhat is. Ez legtöbb esetben a fogínyt ért káros hatások következménye. Ilyen például a túl erősen végzett fogmosási technika, vagy a nagy erőkkel ható fogszabályozás. Nem kezelt esetekben a fogak elmozdulásához, vagy akár elvesztéséhez vezethet.

Az ínyvisszahúzódás ma már ínyplasztikai beavatkozással sikeresen kezelhető, a gyökérfelszín ismét ínnyel fedhető. Szájsebész szakorvosunk a szabaddá vált fogfelszínt saját ínyszövettel, vagy egyéb antiallergén anyag felhasználásával fedi be.

Az ínyplasztika menete

A kezelés helyi érzéstelenítéssel kezdődik. Ezután megtörténik az előzőleg kiválasztott lebenyképzési mód (saját ínyszövet, vagy egyéb anyag felhasználásával).

Az átültetett szövetanyag behelyezése után a lebeny finom varratokkal rögzítésre kerül.
Abban az esetben, ha a szájpadlásból történt a szövet kivétele, az érintett területre egy sebvédő pakolást helyezünk.

Mire figyeljen oda az ínyplasztika után?

A rövidtávú gyógyuláshoz 2 hét szükséges, ekkor kerülnek eltávolításra a varratok. Ez idő alatt szigorúan be kell tartani az orvos tanácsait:

 • A műtött területet és a varratokat nem szabad piszkálni.
 • Kerülni kell a megerőltető fizikai tevékenységeket.
 • A seb környékét tisztán kell tartani. Minden étkezés után puha sörtéjű fogkefével nagyon óvatosan kell megtisztítani.
 • Kerülni kell a túl fűszeres, forró, csípős ételek, illetve az aprómagvak fogyasztását.
 • Nem ajánlott a dohányzás.

Bizonyos esetekben az orvos antibiotikum szedését javasolhatja. Fájdalomcsillapító alkalmazása megengedett, illetve a terület jégzselével történő hűtése is.

A teljes gyógyulás 3-6 hónap, ennyi idő alatt regenerálódnak a szövetek. A folyamat biztonságos menete érdekében, a kontrollokon való megjelenés elengedhetetlen.

  Miért válassza a Budapest Dentcare fogászati rendelőt?

  Nálunk az Ön igénye az első

  Hatalmas szakmai tudású csapatunk számára mindig az Ön igénye az első. Rendelőnkben minden páciens személyre szabott kezelési tervet kap, amelyet a legnagyobb szakértelemmel állítanak össze orvosaink.

  Csak az Ön egészsége és elégedettsége számít kollégáinknak, ezért fogászatunkon kizárólag magas képzettséggel rendelkező a szakma iránt elkötelezett dentálhigiénikusok, fogorvosok és szájsebész szakorvosok dolgoznak.
  Számunkra kiemelt fontosságú a folyamatos konzultáció és a részletes tájékoztatás. A kezelés előtt alaposan megvitatjuk a részleteket a pácienssel, hogy mindenki elégedetten álljon fel a fogorvosi székből.

  Modern technológia, korszerű berendezések

  Fogászatunk szakorvosai folyamatosan fejlesztik tudásukat, hogy az Önnek legmegfelelőbb megoldást nyújtsák.

  A legújabb módszereket rendszeres hazai és külföldi lézerfogászati továbbképzéseken sajátítják el szakorvosaink.

  Kollégáink csak olyan eljárást javasolnak Önnek, amiről biztosan tudják, hogy hatékonyan orvosolja az Ön problémáját.
  Berendezéseink pedig a legmodernebb technológiának megfelelő újításokkal rendelkeznek.

  Rendelőnkben a vizsgálatokhoz és a kezeléshez szükséges összes eszköz megtalálható, hogy mindent helyben el tudjunk végezni. Az országban szinte egyedülálló módon rendelkezünk CBCT röntgen géppel is.

  Egyszerű megközelíthetőség

  A Budapest Dentcare Fogászat az Örs vezért tértől csupán 5 perc sétára található.
  Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, 2-es metróval, 8 és 9-es HÉV-vel, de akár számos busz- és villamosjárattal is.

  Amennyiben autóval érkezik, a rendelő előtt ingyenes parkolást biztosítunk.

  Profi csapatra bízná fogai egészségét? Kérjen hozzánk időpontot még ma!