Fix fogsor

Ha először van teljes kivehető fogsora, vagy folyamatos problémái vannak műfogsorával, a fix fogsor tökéletes megoldást nyújt, amellyel újra teljes életet élhet. Biztosítja, hogy többé ne mozogjon a fogsora, miközben nyugodt szívvel keményebb ételeket is alaposan megrághat vele. Fogászatunkon a behelyezés fájdalommentesen zajlik. Kérjen időpontot még ma!

Budapest Dentcare - Fix fogsor

Milyen panaszokra nyújt kiváló megoldást a rögzített fogsor?

 • Az instabil, folyton mozgó műfogsor érzékennyé teheti a fogínyt. Ez a fájdalmon túl akár ínygyulladáshoz, fekélyhez is vezethet.
 • A mozgó műfogsor szinte lehetetlenné teszi a keményebb ételek megrágását, fogyasztását.
 • Az instabil fogsor esetében ételek bejuthatnak a fogsor alá.
 • Az állandóan mozgó műfogsor a beszédben is gátolja az embert, önbizalomhiányhoz vezethet, szégyenérzést, szorongást okoz.
 • A nem stabilan rögzített fogsor megváltozott hangképzést eredményez.
A fix fogsor biztos és tartós megoldás

Fix fogsor készítésének lépései

 1. Kollégáink minden esetben állapotfelméréssel kezdik a kezelést.
 2. Az ezt követő konzultáció folyamán lépésről lépésre felvázolják a folyamatot. Önnel egyeztetve megbeszélik a kezelés folytatásához szükséges intézkedéseket és minden felmerülő kérdésére készséggel válaszolnak.
 3. Ezután kezelőorvosa a szakértői csapattal konzultál, hogy személyre szabott, az Ön számára legideálisabb kezelést nyújthassuk. Majd elkészíti a pontos kezelési tervet,amelynek lépéseit ismerteti.
 4. A kezelés első lépésében helyi érzéstelenítés mellett extra vékony titán csavarokat rögzítünk az ínyen keresztül az álcsontba. A csavarok kis mérete miatt nem szükséges felvágni az ínyt, ezért a kezelés teljesen fájdalommentes. Körülbelül 1 óra alatt rögzítjük a csavarokat. Az alsó fogsor kezelése során 4 db, felső fogsor esetén pedig 6 db implantátumot helyezünk el.
 5. Az implantátum kiálló gömb fejeire adaptáljuk a fogsort, helyet csinálunk és puhán maradó anyaggal kitöltjük a rést.
 6. Egyéntől függően 2-6 hónap múlva behelyezzük a végleges rögzített fémpatentet, ami Önnek egy életen át nyújt biztos és kényelmes megoldást. Az abba beépített gyűrűs gumi esetleges kopás esetén könnyen cserélhető. Ennek a biztos fixálásnak köszönhetően a fogsor elmozdulása kizárt, de a műfogsor továbbra is kivehető és betehető marad.

Előnyei

 • A fog implantátumhoz teljes fogsor esetén sincs szüksége új protézis készítésére, ha meglévő fogsorával elégedett, az nem tör, csak a stabilitásával van panasza. A speciális rögzítő elemeket akár meglévő fogsorba is tudjuk rögzíteni.
 • A beavatkozáshoz nem szükséges felvágni a fogínyt, ezért elegendő helyi érzéstelenítés alkalmazása. Így teljesen fájdalommentesen zajlik az egész folyamat.
 • Biztonságos és kényelmes megoldás. A fix rögzítésnek köszönhetően, fogsora többé nem mozdul el.
 • Lehetővé teszi az ételek alaposabb megrágását, ezáltal megkönnyíti az emésztést.
 • Mivel rágás közben sem mozog a fogsor, nem töri fel az ínyt.
 • A rögzített fogsornak egyszerű az ápolása. Csak tisztításhoz szükséges kivenni, éjszaka is nyugodtan a szájban maradhat.
 • Beszédkészsége olyan lesz, mint régen.
 • Olyan érzés, mintha végre visszakapná saját fogait.

Fix fogsor árak

A Budapest Dentcare fogimplatátum árai a legkedvezőbbek Budapesten, melyről oldalunkon tájékozódhat. A kezelések azonban egyénenként eltérők lehetnek, ezért az eljárás pontos áráról az állapotfelmérés után tud szakorvosunk tájékoztatást adni.

Életen át tartó garancia

Élethosszig tartó garanciát biztosítunk minden implantációs kezelésünkre!
Abban az esetben, ha a páciens nem erős dohányos, rendben tartja a szájhigiéniáját és évente mininum egyszer kontrollra felkeresi rendelőnket.
Amennyiben idővel elmozdulna, vagy esetleg kiesne az implantátum DentiGen tesztet és titán allergia vizsgálatot követően negatív teszteredmények esetén vehető igénybe a garancia.

Ön is tartós és biztos megoldást szeretne? Fix fogsor rögzítéséhez és a személyre szabott kezelési tervhez vegye fel velünk a kapcsolatot!