Telefonos bejelentkezés:

+36 20 550 0942

Csontpótlás

A csontpótlás zuglói szájsebészeti rendelőnkben már rutinműtétnek számít, éppen ezért kevés kellemetlenséggel és kockázattal jár. Képzett és tudásukat folyamatosan fejlesztő szájsebész orvosainknak és a legmodernebb eszközeinknek köszönhetően szinte teljesen fájdalommentesen és gyorsan végezzük el a szükséges beavatkozásokat. Jelentkezzen be hozzánk még ma!
Időpontot kérek
Csontpótlás gyorsan és fájdalommentesen
Csontpótlás alkalmazása

Mikor van szükség a csontpótlás alkalmazására?

Amennyiben az állcsont annyira elvékonyodik, netán teljesen felszívódik és ez ellehetetleníti a szükséges beavatkozásokat, akkor mindenképpen csontpótlásra van szükség. Megfelelő csontállomány hiányában ugyanis nem lehet az implantátumokat szakszerűen behelyezni, stabilan rögzíteni az álkapocsban.  A probléma felmerülhet akár már egészen fiatal korban is főleg gyermekkori arc, fogsérülések következtében, de lehet genetikai eredetű is, esetleg a foghúzások következtében kialakuló, de idősebb korban szinte már minden fogbeültetésnél szükséges csontpótlást végezni.

Mire kell figyelni a csontpótlás után?

A műtétet követően megkezdődik a csontosodási időszak. Az első néhány napban tapasztalhat enyhe fájdalmat, amire fájdalomcsillapító gyógyszer szedése ajánlott. Emellett jelentkezhet némi duzzanat is, de ne aggódjon, mert ez természetes része a gyógyulási folyamatnak. Ha fogorvosa gyulladáscsökkentőt írt fel receptre azt az utasításnak megfelelően folyamatosan szedje, illetve az első 24 órában javasolt hideggel borogatni az érintett területet. A műtét után nem szükséges napokat otthon tölteni, de amennyiben lehetséges, pár napig kerülje a nehéz fizikai munkát és a nagyobb megterheléseket.

Az esetleges komplikációk elkerülése végett nagyon fontos, hogy minden a szakorvos által ismertetett előírást betartson illetve a szükséges kontroll időpontokon megjelenjen. Az első időpont a műtétet követő 7-10 nap múlva esedékes, amikor kiszedjük a varratokat és ellenőrizzük a gyógyulás állapotát. Szájsebészeti rendelőnk teljesen felszívódó, saját csont kialakulását segítő csontpótló anyagokat alkalmaz. A teljes folyamat egyéntől függően 6-12 hónapig tart.

Milyen módon történik a csontpótlás?

A csontpótlás lényege, hogy az egészséges és jó minőségű csontozat mennyiségét megnöveljük. 

  • Legelőször egy fogászati állapotfelmérés keretén belül CBCT röntgent készítünk. Ez alapján szájsebész szakorvosunk megállapítja, hogy valóban szükség van-e fogpótlásra, és ha igen akkor hol és milyen mértékben.
  • Ezt követően elkészíti a személyre szabott kezelési tervet, amelynek minden lépését alaposan ismerteti, átbeszéli a pácienssel.
  • A kezelési terve elfogadása után kerül sor a műtétre. A helyi érzéstelenítő beadását követően a szájsebész megejti a bemetszést. Ez a vágás mindössze néhány mm nagyságú.
  • A szakorvos bejuttattja a csontpótló anyagot a szükséges területre, majd egy felszívódó membrán segítségével lezárja a csontpótló anyag felszínét.  
  • Az utolsó lépésben pedig varratokkal rögzítésre kerülnek az ínyszélek.

Személyre szabott kezelési terv

Mivel minden páciens problémája egyedi és minden esetben személyre szabott kezelési tervet készítünk, ezért az árak is eltérők.

A csontpótlás ára

A műtét pontos árát az állapotfelmérést követően fogja írásban ismertetni Önnel szakorvosunk.

Miért érdemes a Budapest Dentcare rendelőjét választani?

Magasan szakképzett orvosok

Rendelőnkben dolgozó szakorvosaink hatalmas szaktudással rendelkeznek, amit folyamatos képzéseken való részvétellel fejlesztenek. Szakmai vezetőnk, Vajdovich professzor úr a magyarországi fogászati implantológia atyja. Továbbá egyes kollégáink külföldön szerzett tapasztalattal is rendelkeznek, így magabiztosan kommunikálnak külföldi pácienseinkkel is.

Széleskörű szolgáltatások

Akár fogkő eltávolítás, lézeres fogfehérítés, fogtömés, mikroszkópos gyökérkezelés, vagy szájsebészeti lézerkezelésről is lehet szó, hozzánk minden estben bizalommal fordulhat! Bármilyen kezelésről is legyen szó, mi minden esetben a tökéletes, tartós és költséghatékony végeredményre törekszünk. 

Csontpótlás kellemes környezetben

Fogászatunk Zugló csöndes családi házas zöldövezetében található. Frekventált elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető. Rendelőnkben pedig minden páciensünkre külön időt és figyelmet szánunk, illetve a kezelés pontos menetét is miden esetben részletesen átbeszéljük.

Csontpótlás modern berendezésekkel

Rendelőnkben a legmodernebb eszközök használatával biztosítjuk a pontos és fájdalommentes kezelések menetét. Legyen szó lézeres vagy mikroszkópos technológiáról, CBCT diagnosztikáról, CAD-CAM digitális fogtechnikáról, vagy a korszerű érzéstelenítésről, nálunk garantáltan a legjobb minőséget kapja!

Pácienseink visszajelzései

Az tetszik a legjobban, hogy mindent megtesznek, hogy fájdalommentesek legyenek a kezelések, mindezt kellemes környezetben és ami még nagyon fontos, hogy nagyon kedvesek a páciensekkel.
- G. Nikoletta
Minden szempontból tökéletes. Kedves emberek, modern eszközök, kifogástalan szolgáltatás!
- K. Evelyn
Lézeres fogfehérítésre jelentkeztem. Nagyon kedves, figyelmes, korrekt, szakmailag precíz, profi hozzáállást tapasztaltam Brigitől. Csak ajánlani tudom!
- F. Eszter

Csontpótlás gyakori kérdések

Rendelőnkben a piacvezető Nobel Biocare csontpótló anyagaival dolgozunk, így garantáljuk, hogy a csontpótlás hosszantartó megoldást fog nyújtani. Az implantáció évtizedekig kitart, természetesen ehhez a megfelelő szájhigiénia fenntartása is szükséges, melynek részleteit minden páciensünkkel egyeztetjük.

A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, így semmilyen fájdalmat nem fog érezni. A műtét utáni 4-6 napban, amikor a csontosodás elkezdődik, enyhe fájdalom és duzzanat jelentkezhet, melyet fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A fájdalom pár nap után teljesen megszűnik. Ebben az időszakban javasolt a nehéz fizikai munka kerülése.

Mielőtt a csontpótlás és az implantáció mellett döntünk, mindenképpen kellő körültekintéssel kiértékeljük a páciens egészségi státuszát, felvesszük a kórelőzményeket, részletes állapotfelmérést készítünk. Elsődleges szempont, hogy a szájüreg állapota, higiéniája megfelelő legyen: ezért a fennálló fertőzéseket, fogszuvasodásokat, gyulladásokat mindenekelőtt meg kell szüntetnünk. Bizonyos általános egészségügyi állapotok esetén a beavatkozás kockázatosnak minősül. Ilyen például a cukorbetegség, vérzékenység, csontritkulás - ha ezek közül bármelyik fennáll, mindenképp orvosi konzultáció szükséges, hogy eldöntsük a további lépéseket.

Ritka, a csont fertőzésre adott túlzott gyulladásos reakció genetikai hajlama (1:1440) is megnöveli a csontpótlás kockázatát. Rendelőnkben a szájnyálkahártyáról veszünk genetikai mintát és a DentiGen teszttel szűrjük ki ezt a genetikai hajlamot.

Az árak egyéntől és az aktuális egészségi állapottól is függnek. A beavatkozás végleges ára az állapotfelmérés és a kezelési terv elkészítése után alakul ki, melyet írásban ismertetünk a pánciensekkel. 

Egészséges fogakat és gyönyörű mosolyt szeretne?
Kérjen időpontot fogászatunkra!
©  2023 Budapest Dentcare Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu