Első találkozás csomag

Fantasztikus akciónk keretében Első Találkozás csomagunk,  mely tartalmazza

  • teljes állapotfelmérést,
  • konzultációt,
  • ultrahangos fogkőeltávolítást,
  • fogak polírozását,
  • panorámaröntgen felvételt,
  • kezelési tervet,

Mire számítsak az első alkalommal?

Az első találkozás alkalmával teljeskörű állapotfelmérést végzünk, majd ezt követően részletes kezelési tervet készítünk Önnek . A vizsgálat során készítünk egy digitális panorámaröntgen felvételt, és végzünk egy teljes körű szájüregi vizsgálatot (fogazat, fogíny, arc-szájüreg). Ezt követően a konzultáció során Ön elmondja elképzeléseit, igényeit, lehetőségeit valamint mi is elmondjuk szóban, hogy milyen kezelési alternatívák vannak, azok közül az Ön számára melyeket javasoljuk. A szóban egyeztetett alternatívákat írásos kezelési terv és árajánlat formájában megosztjuk Önnel. Amennyiben kezelési tervünket elfogadja, azonnal elkezdjük fogászati kezelését. Első lépésben dentálhigiéniai kezelés történik, mely magában foglalja a fogak tisztítását és a fogkövek eltávolítását valamint a fogak polírozását. Az első konzultáció tartalmazza tehát a teljes szájvizsgálatot, a panoráma röntgen felvétel kielemzését hozott vagy nálunk készített digitális felvétel alapján ( melynek ára 4.000Ft) , kezelési tervet árajánlattal.

Miért a fogkövek eltávolításával kezdjük?

A depurálás vagy fogkövek eltávolítása minden fogászati kezelés alapja … kellene, hogy legyen. A fogkő súlyos fogágy-betegségek kialakulásáért is felelős lehet. Ilyen fertőzött közegben semmilyen fogászati kezelés nem érheti el a kívánt hatást.

Mi a fogkő?

Étkezés során a fogak, a fogpótlások és a protézisek felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel alig látható plakkréteg. Ez nagyrészt feloldódott ételmaradékból áll, és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. A plakk, idővel a nyálban jelenlevő ásványi anyagok – kálcium, foszfát – hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt az így létrejött, meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

Miért veszélyes?

A fogkő súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, mely így vörössé válik, megduzzad. Étkezés során, fogmosáskor, később spontán vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, és folyamatosan fenntartja a fogíny gyulladását, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatják. Mit javasolunk? A mai modern fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Ezután a polírozással tesszük a fogak felszínét simává és tisztává, hogy a lepedék minél nehezebben tapadhasson meg újra. A fogkőképződés egyénenként eltérő lehet, ezért bizonyos időközönként, általában fél-, egy évente ajánlott ismételni.

Ezért kezdjük a kezelést depurálással!