Számos tévhit kering az interneten a csontpótlás és általában az implantáció témájában, amelyek csak elriasztják a pácienseket. Az alábbi blogbejegyzésben ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni a csontpótlás tapasztalatok bemutatásával.

A képhez tartozó alt jellemző üres; 09.webp a fájlnév

Csontpótlás: tapasztalatok és tévhitek

Tévhit: A beavatkozás rendkívül fájdalmas

Természetesen mindenki más-más fájdalomküszöbbel rendelkezik, így semmiképp nem vitatható el a páciens fájdalomérzete. Azonban fontos tisztázni, hogy amennyiben megfelelően végzik, a csontpótlás nem fájdalmas. Ehhez természetesen fontos a körültekintő orvosválasztás, hisz elengedhetetlen, hogy olyan rendelőt válasszunk, ahol nagy tapasztalattal rendelkeznek a szakorvosok a csontpótlás és implantáció területén. A Budapest Dentcare magánrendelőben magasan képzett szájsebész szakorvosok és fogorvosok várják a pácienseket, akik a legjobb minőségű eszközökkel és anyagokkal dolgoznak.

Csontpótláson átesett pácienseink pozitív visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy nálunk a beavatkozás teljesen fájdalommentes köszönhetően a kiváló orvos-páciens együttműködésnek és az exkluzív, modern fogászati ellátásnak.

Tévhit: Az arc hetekig duzzadt marad a beavatkozás után

A beavatkozás után előfordulhat enyhe fájdalom és duzzanat pár napig, de semmiképp sem hetekig. Az arc duzzanata teljesen normális ilyenkor, azonban ha nagy fájdalmat tapasztalunk, vagy sokáig nem enyhül a duzzanat, feltétlenül keressük fel orvosunkat, mert ez problémát jelezhet. Normális esetben csontosodást segítő gyógyszer és fájdalomcsillapító szedése és borogatás mellett pár nap alatt helyreáll a kis műtét helye. Kisebb egyéni eltérések tapasztalhatók.

Tévhit: A beavatkozás előtt 1 hétig és utána 1 hétig nem lehet dohányozni

A nemzetközi protokoll szerint csontpótlás előtt 3 hónapig, utána pedig 2 hónapig TILOS a dohányzás. A dohányzás növeli a komplikációk és a sikertelen beavatkozás esélyét, ezért fontos, hogy erre kiemelten odafigyeljünk, ha rendszeresen dohányzunk.

Saját tapasztalataink

Rendelőnkben nagy szakértelemmel végezzük a csontpótlást, implantációt, amellyel kapcsolatban ezidáig csak pozitív visszajelzést kaptunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a páciensek állapotának utánkövetésére, és azt tapasztaltuk, hogy ha a beteg is együttműködő, és betartja az orvos által előírtakat, megjelenik a szükséges kontroll vizsgálatokon, a beavatkozás és az azt követő gyógyulás teljesen fájdalom- és komplikációmentesen zajlik. Implantátumaink hosszú távra megoldást nyújtanak, és sok visszatérő páciensünk mutatja meg büszkén a mosolyát.

A rémtörténetek sajnos sok embert elriasztanak attól, hogy szép és magabiztos mosolyukat visszanyerjék, és életük során már ne is kelljen ezzel a problémával foglalkozni. Érdemes hiteles forrásokból tájékozódni, a tévhiteknek utánajárni (korábban például azzal a tévhittel is foglalkoztunk, hogy a fogkő-eltávolítás fáj). Mert bár vannak kirívó esetek, ahogy minden más esetben is, egyetlen tapasztalat nem fedi le a teljes képet. Ne a félelmünkre, hanem az orvosok szakértelmére alapozzunk, hogy életünk végéig egészséges és boldog mosollyal indíthassuk a napot. Ha ebben segítségére lehetünk, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás