Gondoljon arcidegzsábára mielőtt ép fogait kihúzatná fogorvosánál!

Nyugdíjas korú betegemet több mint 4 éve kezelik rágóizületi kopással és izületi gyulladással, ennek ellenére heti átlag kétszer hajnalban jelentkező éles fájdalmai nem szűnnek. Akutan fájdalmas, de ép fogait kihúzatta, az utolsó 2 alsó fogait jött hozzám eltávolítani.

Arcidegzsába

Mivel édesapám hazánkban elsőként kezelte sebészileg a trigeminus fájdalmakat az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben (mai neve: Országos Klinikai Idegtudományi Intézet), rögtön trigeminus neuralgia, köznapi nevén arcidegzsába gyanúja merült fel bennem. Neurológus konzultáció során gyanúm megerősítést nyert. Az általános protokollt betartva először konzervatív kezelést (legelfogadottabb: epilepszia gyógyításában használt gyógyszerek, u.n.: antiepileptikumok; legújabb gyógyszere: Vixotrigine), majd eredménytelenség esetén, azaz amikor a fájdalom jelentős csökkentése és ritkítása több antiepileptikum vagy egyéb típusú gyógyszer kellő ideig tartó és megfelelő dózisú szedésére sem múlik – ez az úgynevezett terápia rezisztencia esete – sebészi kezelést, az V. agyideg elroncsolását illetve az érrendellenesség megszüntetését javasolunk, amelyet idegsebészek végeznek el.

A modern arcidegzsába sebészi beavatkozások tekintetében az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Európa egyik vezető centruma: a második legnagyobb funkcionális sebészeti központ a kontinensen. Az itt végzett korszerű műtétek immár több száz betegen segítettek: az esetek döntő többségében elmúltak a gyógyszerterápia rezisztens panaszok, egyáltalán nem vagy sokkal kevésbé jelentkeztek a fájdalmak.

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet elérhetőségei:
1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás