Előfordulhat, hogy ahhoz, hogy a fog implantátumot be tudják ültetni, csontpótlásra van szükség. Ilyen esetben sok kérdés felmerül a páciensben. A csontpótlás ára, menete, vajon fájni fog, mennyi idő alatt gyógyul stb. Ebben a bejegyzésünkben összeszedtünk minden olyan információt, ami megkönnyíti Önnek a felkészültést és segíthet a döntésben.

Csontpótlás árak a Budapest Dentcarenél

Mikor van rá szükség? 

Alapvetően abban az esetben, ha az elhalt, leépült vagy sérült csontszövetet pótolni kell. Ennek oka lehet a hosszantartó, fogak körüli gyulladás, vagy tartós foghiány. 
Implantáció beültetése esetén mindenképp rendelkezni kell elegendő csontállománnyal. Amennyiben ez nincs meg, nem lehet a fogpótlást elvégezni. Néhány évtizeddel ezelőtt ez komoly problémát jelentett.

Mára azonban a modern technikai eszközöknek köszönhetően gond és fájdalom nélkül tudjuk pótolni ezeket a hiányosságokat. A korszerű eljárásokkal és a felhasznált bio anyagokkal napjainkban rendkívül tartós és biztonságos eredményt érhetünk el.

Csontpótlás ára a Budapest Dentcare fogászati rendelőben

Minden páciensünket alaposan kivizsgáljuk és az összes esetben egyéni kezelést alkalmazunk. Így természetesen pácienstől és a fennálló problémától függően, a csontpótlás ára is változhat. 

Rendelőnkben minden fogbeültetés előtt személyre szabott kezelési tervet készítünk, amelynek elengedhetetlen része a fogászati CT, CBCT, vagy a panoráma röntgen, amelyek mindegyikét elvégezzük rendelőnkben. A CBCT felvételnek köszönhetően teljesen pontosan tudjuk diagnosztizálni a csonthiány helyét és mértékét. Ezt követően tudjuk megtervezni a csontpótlás típusát és azt, hogy milyen anyagot használjunk hozzá. Az elkészült terv alapján tudjuk meghatározni a kezelésnek a teljes és pontos összegét.

A csontpótlás ára zuglói rendelőnkben

Csontpótlás árak: mitől függ?

Rendelőnkben a legjobb minőségű, Nobel Biocare által forgalmazott csontpótló anyagokat használjuk, mert a csontpótlásban nem ismerünk kompromisszumot!

A csontpótlás ára az alábbi tényezőktől függően változhat:

 • A felhasznált csontpótló anyag mennyisége
 • A beavatkozás bonyolultsága és nagysága

Arcüreg emelés, csontpótlás

Az arcüreg emelés a csontpótlás egyik fajtája. Akkor van rá szükség, ha a felső rágó fogak területénél nincs megfelelő csontmagasság, csontvastagság a szájüreg és az arcüreg között. Ez viszonylag gyakori eltérésnek számít, ami oka lehet az, hogy az arcüreg egészen a fogak magasságáig, a foggyökerek közé nyúlik le. Ilyenkor az arcüreg alapját megemeljük, így elegendő csont magasságot hozunk létre a fogimplantátum beültetéséhez. Ez a beavatkozás történhet helyi érzéstelenítéssel, vagy rendelőnkben kérhet akár éber szedálást is. 

A csontpótlás ára és menete

Rendelőnkben a csontpótlást kétféle anyagból végezzük: saját csontból vagy állati eredetű, xenograft csontpótló anyagból, illetve ezek kombinációjából.

A folyamat pontos menete:

 1. Helyi érzéstelenítés/éber szedáció
 2. A szájüreg vagy az arcüreg nyálkahártyájának megemelése (lebenyképzés)
 3. A csontpótló anyag behelyezése
 4. Membrán rögzítése a csontozathoz, illetve, ha minimum 4mm csontvastagság adott az implantátumot is be tudjuk helyezni egy ülésben
 5. Varrat behelyezés
 6. Varratszedés

Csontpótlás ára

Aktuális csontpótlás árak:

Csontpótlás  (1 cm3 csontpótló anyaggal)80.000 Ft
további csontpótló anyag50.000 Ft/cm3
Arcüreg emelés csontpótlással és csontpótló anyaggal155.000 Ft

Mit kell tudni a kezelés után?

Természetesen mindenki másképp reagál a kezelésre, ezért minden esetben szakorvosaink elmondják a pácienseknek mire készülhetnek és részletes műtét utáni szóbeli és írásos tájékoztatást nyújtanak. 
A legtöbb esetben az alábbiakra lehet számítani:

 • Közvetlenül a kezelés után kissé kótyagos lehet
 • Fájdalomcsillapítót és antibiotikumot kell szedni a lábadozás ideje alatt
 • Amennyiben összetettebb beavatkozáson vesz részt, érdemes kísérővel hazamenni rendelőnkből
 • Érdemes a műtét napján pihenni
 • A varratszedésig ne végezzen megerőltető fizikai munkát, kímélje magát
 • Arcduzzanat előfordulhat, jeges borogatással kezelje otthon
 • Fordítson kiemelt figyelmet a szájhigiéniára, így elkerülhetők a szövődmények
 • Mivel a dohányzás erős rizikófaktornak számít, ezért erős dohányosok részére, csak saját felelősségre végezzük el ezt a beavatkozást
 • A műtét előtt és után 4 nappal tilos a dohányzás

Fájdalommentes és biztonságos kezelésért foglaljon időpontot hozzánk még ma!

Ragyogó mosolyra vágyik?
Jelentkezzen be hozzánk fogászati vizsgálatra!
Időpontfoglalás