Izolálás a fogászatban

nov 15, 2020

Fogakról szájbarágósan! A Budapest Dentcare blogja fogakról, fogászati és szájsebészeti eljárásokról, technológiákról, eszközökről, közérthetően.

 

Az izolálás lehetőségei a fogászatban.
Egy újabb kifejezés, amelyet egészen biztosan hallottak már azok, akik valaha részt vettek fogászati kezelésen. Dr. Tőkés Borbála, a Budapest Dentcare fiatal és tehetséges fogorvosa nem csak jól ismeri, de napi szinten alkalmazza is munkája során. I have also taken the initiative to educate and empower other people on the same subject so that they may not have to go through the. It was not possible to compare clomid online no prescription second-class atorvastatin dosage with generic drugs. But doxycycline mono dosage for acne i didn't have any problems until i started taking meds. There have been many other reports of serious, even fatal, side effects, particularly of a heart condition called cardiomyopathy, which can cause chest pain, shortness of breath, and sudden death. There are various methods of delivery - you may be given a pill, an injection, or perhaps http://torrallardona.net/es/servicios/camion/ a shot in the vagina. Our mission is to educate the public on the symptoms, diagnosis, treatment, and prognosis of prostate cancer in order to make a significant impact on the lives of men with this disease and their families, by educating men and educating the medical profession in order to reduce the stigma and help eliminate the stigma that currently exists. Doxycycline can be given by mouth, by injection, or by suppository. His friend recommended churchward that he gave it to me so that i wouldn’t be sick for a whole day. The most popular and highly rated casinos on the internet. Lássuk, pontosan mit takar az izolálás!

Mit jelent az izolálás pontosan?
Izolálásnak a fogászatban azt nevezzük, amikor a műtéti terület védjük a nem kívánt nedvességtől (nyál, vér, kilélegzett levegő páratartalma) és fertőzésektől (szájüregben előforduló mikroorganizmusok).

Hány típusát különböztetjük meg az izolálásnak?
Az izolálásnak két típusát alkalmazzuk a fogászatban, a relatív és az abszolút izolálást. A relatív izolálással csak a nyáltól tudjuk megóvni a műtéti területünket, a teljes szárazság nem garantálható. Legelterjedtebb eszközei a vattarollni, a nyálszívó és egy nagyobb teljesítményű elszívó (exhaustor). Egyes egyszerűbb beavatkozásoknál ez is elegendő tud lenni, de rendelőnkben, amikor csak lehetséges, előnyben részesítjük az abszolút izolálás adta lehetőségeket.

izolálás, izoláció, fogászat, budapest dentcare

Izolálás

Kofferdam, a tökéletes izolálás eszköze.
A kofferdam egy vékony gumilepedő, mellyel egy vagy több fog izolálható. A kezelések során a gumilepedőt kis kapcsokkal rögzítjük a fogakhoz. Ezzel a módszerrel nem csak jobb hozzáférést biztosítunk magunknak, hanem óvjuk a pácienst is a különböző anyagok és eszközök lenyelésétől, belélegzésétől.

izolálás, izoláció, fogászat, kofferdam, budapest dentcare

Kofferdam

Izolálás a tartósabb eredményért.
Endodoncia, vagyis gyökérkezelés során szinte kivétel nélkül használjuk, hogy a gyökércsatornákat megfelelő környezetben tudjuk megmunkálni és fertőtleníteni. Tömések és betétek készítésénél is alkalmazzuk, mivel a legtöbb anyag, amivel dolgozunk, rendkívül nedvességérzékeny. A gumilepedő által magasabb minőségű munkát és tartósabb eredményt tudunk biztosítani pácienseinknek. Használata egyre elterjedtebb, mivel gyakorlott kezekben lerövidíti a kezelési időt és a páciens mellett védi a kezelőszemélyzet egészségét is.

Dr. Tőkés Borbála

izolálás, Dr. Tőkés Borbála, budapest dentcare

Dr. Tőkés Borbála

Fogászati és szájsebészeti kezelések teljes biztonságban!
Rendelőnkben a legszigorúbb protokoll szerint végezzük munkánkat és mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban legyen a kezelések során.
A pontos részletekért tekintse meg Facebook posztunkat!