Gyökérkezelt fogak helyreállítása

szept 23, 2020

Gyökérkezelésre általában súlyosan szuvas, letört, elhalt vagy balesetet szenvedett fogak szorulnak, annak érdekében, hogy elkerüljük az eltávolításukat. A meggyengült, fertőzött fogszöveteket első lépésként el kell távolítani. Mindemellett maga a gyökérkezelés folyamata is valamennyi fogszövet elvételével jár, mivel hozzáférést kell biztosítani a gyökércsatornákhoz, és meg is kell munkálni azokat. Nolvadex is an oral medication prescribed to men and post-menopausal women to help them lose weight. If there is a problem with your eyes, you should always ask about the best treatments for it, clomid for men for sale agone such as eye drops. Clomid and its use in the treatment of infertility has been studied in over 100,000 women in over 50 studies. This postanalysis of a prospective, randomized, phase iii, double-blind, placebo-controlled, multicenter trial was conducted to evaluate the effect of premarin in 710 patients with moderate to severe plaque psoriasis. I have seen similar models of the same processor and ram sold for less than https://apiuci.com/lo-studio/chiara-ginelli/ the $100 laptop, so is there any other factors at play in the price? There is no need to buy brand-name medicines when you can buy generic versions that are as good as their name. I was very lucky, so i had been recommended doxycycline no prescription by my gynecologist to stop my bleeding. If you think you or a loved one may have been helped by this generic nolvadex and cytotec gdzie bez recepty gravely other, please contact the manufacturer. The study conducted by scientists has showed that this disease is significantly reduced when taking nexium. Belátható tehát, hogy a fogak végleges helyreállításához különböző mértékben sérült fogakkal kell szembenézni. Tekintsük át, hogy a kezelés folytatásaként mikor, milyen módon lehet egy fogat ellátni:

Legegyszerűbb eset, amikor a fog nagy része ép, egyedül a rágófelszínen, vagy metszőfogaknál a szájüregi felszínen van kismértékű anyaghiány. Ilyenkor elég hagyományos tömést alkalmazni, hiszen megfelelően erős maradt a fog.

Rágófogak esetében, ha már hiányzik egy vagy több oldalfala a fognak, illetve a rágófelszínen is nagy a károsodás mértéke, de még azért található bizonyos mennyiségű ép foganyag is, a legoptimálisabb megoldás a direkt vagy az indirekt betét. Mivel a hátsó fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezzel a pótlástípussal lehet megelőzni, hogy a későbbiekben letörjenek.

Másik megoldás, ami alkalmazható nagyfokú károsodásnál, a korona, amely készíthető miden fogtípusra. Teljesen körbevéve a fogkoronát szintén megvédi a maradék fogat a további károsodástól, viszont előkészítéséhez adott esetben ép foganyag elvételére is szükség lehet.

A legnagyobb mértékű anyaghiányokkor előfordulhat, hogy gyökércsapot is alkalmazni kell. Ez arra szolgál, hogy kellő stabilitást biztosítson a rá kerülő felépítmény számára, amely biztos alapot nyújthat egy koronához.

A gyökérkezelésnek tehát igazából akkor van értelme, ha utána a fog koronai részének visszaadjuk minden funkcióját. Azonban mielőtt nekiállnánk a fog megmentésének, el kell döntenünk, hogy a gyökérkezelés után helyreállítható e a fog koronai része, és ha igen, milyen módon érdemes azt megtenni. Emiatt a koronai ellátást mindig az adott helyzethez mérten kell mérlegelni és lehetőleg a legoptimálisabbat kiválasztani, hogy az minden tekintetben tartós legyen, és hosszú évekig szolgálja a pácienst.

fogorvos  Dr Jámbor Ákos