Otthoni fogfehérítés

szept 10, 2020

Otthoni fogfehérítés

A rendszeresen fogyasztott kávé, vörösbor, tea, és más színes ételek hatása miatt fogaink elszíneződhetnek, illetve a dohányzás is felelős a nem kívánt elszíneződés miatt. A professzionális rendelői fogfehérítés mellé időnként, ha a napi szokások megkívánják, ajánljuk az otthon használható fogfehérítő készletet. Ezzel a rendelőben elért fehérség még tovább megtartható.

Az otthoni fogfehérítés egy puha sínnel történik, a rendelőben a fogakról lenyomatot veszünk, majd arra elkészül a sín.

Ebbe a sínbe kell egy kevés fehérítő anyagot tenni, ahogy felhelyezzük a fogakra az anyag elterül benne. Ezt a fogfehérítő anyagot fogászati rendelőkben lehet beszerezni. Ha az ínyre kerülne a zselé azt töröljük le, mert irritációt okozhat.

Addig kell ismételni a kezelést amíg a kívánt árnyalatot el nem érjük. Ez az otthoni kezelés 1-2 hét, de akár több idő is lehet. A sínt otthon, akár a szabadidőnkben is használhatjuk.

Ezzel a fajta fehérítési módszerrel kis mértékű fehéredés érhető el, vagy a professzionális rendelői fogfehérítés hatását tudjuk szinten tartani.

Fontos azonban tudni, hogy a töméseket, koronákat nem fehéríti ez az eljárás sem, és a kezelés előtt érdemes egy professzionális fogkőleszedés és fogászati ellenőrzés.

A kezelés alatt és azt követően 10 napig minimum kerülni kell a színes ételeket, italokat, a dohányzást, hogy a kezelés tartós maradjon.

otthoni fogfehérítésPorgesz Brigitta

Legutóbbi bejegyzések

Mit tegyen, ha a gyökérkezelt fog fáj?

Ritkán fordul elő, hogy a gyökérkezelt fog fáj, és ilyen esetekben nem is a fog, hanem a fogat körülvevő szövetek gyulladásából eredhet a fájdalom. Amennyiben a már kezelt területen később fájdalmat érez, érdemes egyből felkeresni fogorvosát.Ebben a bejegyzésünkben...

A csontpótlás ára és egyéb tudnivalók

Előfordulhat, hogy ahhoz, hogy a fog implantátumot be tudják ültetni, csontpótlásra van szükség. Ilyen esetben sok kérdés felmerül a páciensben. A csontpótlás ára, menete, vajon fájni fog, mennyi idő alatt gyógyul stb. Ebben a bejegyzésünkben összeszedtünk minden...

Mi a fog implantátum menete lépésről lépésre?

A fogászati implantátum napjaink legnépszerűbb megoldása, ha fogpótlásról van szó. Ez köszönhető a modern eszközöknek és a technológia folyamatos megújulásának. Ebben a bejegyzésünkben leírjuk, hogy mi a fog implantátum menete lépésről lépésre, valamint ismertetjük a...