Otthoni fogfehérítés

szept 10, 2020

Otthoni fogfehérítés

A rendszeresen fogyasztott kávé, vörösbor, tea, és más színes ételek hatása miatt fogaink elszíneződhetnek, illetve a dohányzás is felelős a nem kívánt elszíneződés miatt. A professzionális rendelői fogfehérítés mellé időnként, ha a napi szokások megkívánják, ajánljuk az otthon használható fogfehérítő készletet. Ezzel a rendelőben elért fehérség még tovább megtartható.

Az otthoni fogfehérítés egy puha sínnel történik, a rendelőben a fogakról lenyomatot veszünk, majd arra elkészül a sín.

Ebbe a sínbe kell egy kevés fehérítő anyagot tenni, ahogy felhelyezzük a fogakra az anyag elterül benne. Ezt a fogfehérítő anyagot fogászati rendelőkben lehet beszerezni. Ha az ínyre kerülne a zselé azt töröljük le, mert irritációt okozhat.

Addig kell ismételni a kezelést amíg a kívánt árnyalatot el nem érjük. Ez az otthoni kezelés 1-2 hét, de akár több idő is lehet. A sínt otthon, akár a szabadidőnkben is használhatjuk.

Ezzel a fajta fehérítési módszerrel kis mértékű fehéredés érhető el, vagy a professzionális rendelői fogfehérítés hatását tudjuk szinten tartani.

Fontos azonban tudni, hogy a töméseket, koronákat nem fehéríti ez az eljárás sem, és a kezelés előtt érdemes egy professzionális fogkőleszedés és fogászati ellenőrzés.

A kezelés alatt és azt követően 10 napig minimum kerülni kell a színes ételeket, italokat, a dohányzást, hogy a kezelés tartós maradjon.

otthoni fogfehérítésPorgesz Brigitta

Legutóbbi bejegyzések

Bölcsességfog húzás után – mit szabad és mit nem?

A bölcsességfog húzás után fontos néhány teendő betartása, a későbbi szövődmények elkerülése miatt. Ugyan senki sem örül annak, amikor kiderül, hogy ki kell húzni a bölcsességfogát, hangsúlyoznunk kell, hogy ez az eljárás teljesen fájdalommentes, köszönhetően a modern...

Rendszeres szájhigiéniai kontroll

Páciens hozzájárulásával és engedélyével készült a kép is és a blog is.         Ezen a képen az látható amikor a pácienssel először találkoztam. Páciensem ritkán járt fogköleszedésre, kézi fogkefével mosott fogat, dohányzik, fogselymet nem használt...