Diódalézeres fogfehérítés

jún 15, 2020

Legnépszerűbb fogfehérítési eljárások közé tartozik napjainkban.

A fogak színe minimum 4 árnyalatot világosodik a lézeres fogfehérítés alkalmával, de akár többet is, mivel nem csak a zománc réteget fehéríti ki a lézer, hanem a fogak belsejében lévő dentin réteget is.

A kezelés első lépéseként meghatározzuk a fogak színét, és készítünk fotókat is, hogy meg tudjuk mutatni pácienseinknek a fogfehérítés alkalmával kialakult látványos változást.

Azután eltávolítjuk a lepedéket és a fogkövet a fogakról. Ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe, attól függ kinek mennyi fogkő halmozódott fel a fogain.

Ha kevés, akkor polírozás után rögtön el tudjuk kezdeni a fogfehérítést, ha viszont több a fogkő akkor egy következő ülésben fog megtörténni a fogfehérítés, addig regenerálódik az íny.

A fogfehérítés sokkal rövidebb ideig tart, mint általában a többi fogfehérítő eljárás, biztonságosabb is, mert a lézer nem termel hőt és nem okoz fognyaki érzékenységet.

Az egész kezelés alatt a leghosszabb folyamat az úgynevezett ínyvédő felvitele, ez egy folyékony anyag amit közvetlenül a fog „tövébe” az ínyre applikálunk, majd lámpával megvilágítjuk, hogy megszilárduljon.

Ezután jöhet a fogfehérítő zselé amit a fogakra helyezünk, lézerrel megvilágítjuk, hagyjuk hatni rajta 8 percig majd lemossuk és megnézzük az eredményt……lemosás után is nagyon látványos szokott lenni a fehéredés, de akinek szükséges annak egy újabb zselé réteget felviszünk a fogaira.

A fotókon összehasonlítjuk a látványos változást, megnézzük az előtte-utána képeket és megbeszéljük,hogy milyen ételeket, italokat érdemes kerülni a kezelést követő pár napban.

Az egész kezelés fogkő leszedéssel, polírozással, fogfehérítéssel, tanácsadással összesen maximum 1,5 órát vesz igénybe.

És ami a legfontosabb, hogy az egész kezelés fájdalom mentes, a fehérítés után sincs fogérzékenység.

Tudjon meg többet a lézeres fogfehérítésről

Porgesz Brigitta

Dentalhigiénikus

 

Legutóbbi bejegyzések

A fogpótlás fajtái – Melyiket válasszam?

A fogpótlás fajtái napjainkban már igen széles választékban elérhetők, ezért mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legjobb megoldást. Fogpótlásra lehet szükség akkor, ha a fog egy része, vagy akár teljes egésze menthetetlen. Honnan tudjuk, mikortól nem érdemes...

Bölcsességfog húzás után – mit szabad és mit nem?

A bölcsességfog húzás után fontos néhány teendő betartása, a későbbi szövődmények elkerülése miatt. Ugyan senki sem örül annak, amikor kiderül, hogy ki kell húzni a bölcsességfogát, hangsúlyoznunk kell, hogy ez az eljárás teljesen fájdalommentes, köszönhetően a modern...