Fogkőleszedés menete

máj 20, 2020

 

Kezdésnek mindenkinek jár egy kis úgynevezett „zsibi zselé” , de ha ez nem elég akkor természetesen érzéstelenítésben is elvégezhető a fogkőleszedés.

Azután következik egy ultrahangos készülék depurátor, ami vízhűtéssel működik és leszedi a felrakódásokat.

Vannak olyan területek ahova a depurátor vékony feje nem fér be , ott kézi eszközzel „kapirgálunk” és a fogak közül polír csíkkal szedjük ki a fogkövet.

Ha a fogakon elszíneződések vannak,azokat só vagy homok polírral tudjuk eltávolítani.

Magas nyomáson ízesített apró szemcséjű sóval fújjuk át a fogak felszínét, ezzel is fényesebb és csillogóbb hatást tudunk elérni.

A folyamat legvégén polír kefével és polír pasztával történik egy simítás, az esetleges érdes felszíneket átpolírozzuk,hogy ne tudjon könnyen lerakódni a fogkő.

Átbeszéljük személyre szabottan kinek milyen otthoni kiegészítő fogtisztító eszközöket kell használnia, megmutatjuk a használatukat, esetlegesen gyakoroljuk azt.

Cél a minél jobb szájhigiénia elérése.

 Porgesz Brigitta

Legutóbbi bejegyzések

A fogpótlás fajtái – Melyiket válasszam?

A fogpótlás fajtái napjainkban már igen széles választékban elérhetők, ezért mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legjobb megoldást. Fogpótlásra lehet szükség akkor, ha a fog egy része, vagy akár teljes egésze menthetetlen. Honnan tudjuk, mikortól nem érdemes...

Bölcsességfog húzás után – mit szabad és mit nem?

A bölcsességfog húzás után fontos néhány teendő betartása, a későbbi szövődmények elkerülése miatt. Ugyan senki sem örül annak, amikor kiderül, hogy ki kell húzni a bölcsességfogát, hangsúlyoznunk kell, hogy ez az eljárás teljesen fájdalommentes, köszönhetően a modern...