Mikroszkópos gyökérkezelés

okt 16, 2018

A fog idegeinek visszafordíthatatlan károsodása gyökérkezelést  von maga után. Fogainknak változó számú gyökere van, melyben legalább egy gyökércsatorna található, változó elhelyezkedéssel, mérettel és formával.

A gyökérkezelés  akkor sikeres, ha az összes csatornát felleljük és megfelelően kezeljük. Ehhez nyújt segítséget a modern fogászat egyik legújabb vívmánya, a gyökérkezeléshez  használt speciális mikroszkóp. Segítségével akár azokat a hajszálvékony csatornákat is felkutathatjuk és kezelhetjük, amelyeket szabad szemmel észre sem vennénk.

Az akár 20-szoros nagyítás segítségével precízebb munkavégzésre van lehetőségünk, és így akár a kudarcra ítélt komplikált esetek is orvosolhatóvá válhatnak és a fogat nem kell eltávolítani.

 Dr Farkas Péter

 

Legutóbbi bejegyzések

A fogpótlás fajtái – Melyiket válasszam?

A fogpótlás fajtái napjainkban már igen széles választékban elérhetők, ezért mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legjobb megoldást. Fogpótlásra lehet szükség akkor, ha a fog egy része, vagy akár teljes egésze menthetetlen. Honnan tudjuk, mikortól nem érdemes...

Bölcsességfog húzás után – mit szabad és mit nem?

A bölcsességfog húzás után fontos néhány teendő betartása, a későbbi szövődmények elkerülése miatt. Ugyan senki sem örül annak, amikor kiderül, hogy ki kell húzni a bölcsességfogát, hangsúlyoznunk kell, hogy ez az eljárás teljesen fájdalommentes, köszönhetően a modern...