2019-03-22 admin

Porcelán héj

Mik is azok a héjak?

Habár napjainkban a fogszabályzás kortalan beavatkozás, kisebb elváltozás esetén a hónapokig tartó kezelés helyett választhatunk egy azonnali megoldást. Kitűnő ez fontos alkalmak előtt (esküvő, stb), amikor is ki akarjuk magunkból hozni a maximumot.

A héjak anyaga elsődlegesen porcelán, ebből lehet a legszebb végeredményt elérni. Ezt a fogtechnikus tervezi, készíti, színezi, annak érdekében, hogy a legélethűbb, legcsillogóbb legyen. 

Először is meghatározzuk azokat a változtatásokat, amiket a páciens szeretne, illetve amit mi javaslunk, annak érdekében, hogy minél szimmetrikusabb, esztétikusabb legyen a végeredmény. Általában minimum az elülső 4-6 fogat javasoljuk, de előfordulhat, hogy 10 fogat is el kell héjjal látni, mert csak úgy lehet szép, szabályos mosolyt kihozni a fogakból (utóbbi történt a csatolt munkánk esetén is).

A tervezett állapothoz elő kell készíteni a fogak elülső részét, formára preparáljuk, hogy rá tudjon kerülni az elejére a héj, ne legyen túl vastag a fog. Természetesen minél kevesebb foganyagot távolítunk el, hisz ezért is választjuk ezt az eljárást a koronák helyett.


Nagy tömésekkel rendelkező fogakra inkább koronát javaslunk, de hibrid technika is kivitelezhető, ha pl. csak 1-2 olyan fog van, ami tömött, akkor azokra korona, az ép fogakra héj kerül. 

  Dr Sitku Lili

Időpontfoglalás

Küldjön nekünk üzenetet akár itt, akár Facebook oldalunkon keresztül bármilyen fogászati problémájával, kérdésével kapcsolatban és fogorvosaink készséggel válaszolnak Önnek!